יום שלישי, 4 בספטמבר 2012

דובשניות עם קפה ואגוזים בציפוי שוקולד





הנה זה בא – הפוסט הראשון…

את העוגיות המעולות האלה הכנתי במסגרת השתתפותי בתחרות המתכונים של טולטולים. הבלוג שלה צבעוני, יפה ומעודד שיתוף פעולה. חוץ מזה ראש השנה היה בפתח וגם ככה רציתי לנסות להכין מספר קינוחים שהם לאו דווקא עוגת תפוח ודבש. בקיצור – המון סיבות להשתתף בתחרות. מכיוון שהתחרות שהתבססה על מתכוני הבלוג, לא שיניתי את הרכיבים (למעט החלפת יין במיץ תפוזים), רק הוספתי ציפוי שוקולד.
 
 
ובכן, תכינו שתי קערות. הסיפור הזה מתחיל בערבוב של סוכר ודבש (אם מישהו עדיין לא יודע: ע"מ שהדבש לא ידבק לכוס מדידה, מורחים אותו קודם במעט שמן ואז הדבש פשוט מחליק לו). אז מצטרפים לחגיגה ביצה, יין ושמן.  את כל המרכיבים היבשים מארגנים בקערה השנייה. אחרי איחוד הכוחות המרגש נוצר בצק רך ודביק בצבע חום קרמלי. 
מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים קטנים אותם מסדרים במרווחים בתבנית האפייה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ומוציאים כשהעוגיות משחימות ונסדקות. זה אמור לקחת בערך 10-12 דקות. תהיו עם היד על הדופק כי זמן האפייה תלוי בתנור ועלול להשתנות.

משאירים את העוגיות להתקרר ובינתיים מכינים את זיגוג השוקולד. במקום שמנת מתוקה השתמשתי בחלב וסוכר.
טובלים עוגיה-עוגיה בזיגוג, בין לבין מלקקים את האצבעות (מישהו צריך להפיץ מחלות בעולם) ומשאירים אותן להתייצב ולהתייבש. יצאו לי 30 עוגיות בדיוק.

ככה הן נראות לבושות בשחור. שחור זה מרזה, לא?


את העוגיות המוכנות שומרים בקופסה אטומה (אני שמרתי במקרר), אבל על תבנו שהן יישארו שם לאורך זמן. בתאבון!



אז מה היה לנו?


לעוגיות:

רבע כוס שמן                                                                חצי כפית קינמון
רבע כוס מיץ תפוזים                                                      כפית וחצי אבקת קפה נמס                   
חצי כוס דבש                                                                 2 ורבע כוסות קמח
חצי כוס סוכר חום דביק                                                 80 גר' אינסטנט פודינג וניל (שקית)
1 ביצה                                                                         קורט מלח
חצי כפית אבקת אפייה                                                  חצי כוס אגוזי מלך קצוצים דק
                                                                                                           

לזיגוג:
100 גרם שוקולד מריר
60 גרם חלב (כ- 3 כפות)
כף סוכר

אופן הכנה:
בקערה מס' 1 טורפים סוכר עם דבש.
  1. מוסיפים את הביצה והיין ושוב טורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. תוך כדי בחישה מוסיפים לתערובת שמן, אחר כך - קפה, קנמון ומלח.
  3. בקערה מס' 2 מרכזים קמח מנופח, אבקת אפייה ואבקת הפודינג. מערבבים את הרכיבים.
  4. מעבירים את התערובת היבשה לקערה עם התערובת הרטובה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.
  5. מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים קטנים ומסדרים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים כ- 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד שהעוגיות משחימות ונוצרים עליהן סדקים קטנים.
  7. מקררים את העוגיות על הרשת ובינתיים מכינים את הזיגוג: שמים בקערית שוקולד, חלב וסוכר, מחממים במיקרוגל בפולסים קצרים עד שהשוקולד מתרכך. מערבבים ביחד עד שנוצר זיגוג אחיד ומבריק (מסורבי מיקרו יכולים לעשות זאת בבאן מרי).
  8. טובלים כל עוגיה בזיגוג ומשאירים את העוגיות המצופות להתייבש על הרשת. שומרים בקופסה אטומה.
 
הערות:
  • במקור טל השתמשה ביין מתוק. אני מניחה שזה יכול לשדרג את טעם העוגיות, אבל לי לא היה והשתמשתי במיץ תפוזים סחוט. יצא מעולה.
  • מי שלא אוהב קנמון ו/או קפה – אפשר לא להוסיף, אבל טעם וצבע העוגיות יהיו פחות עשירים.
  • אפשר להחליף את אגוזי המלך בכל אגוז אחר גרוס.
  • אפשר להגיש את העוגיות ללא זיגוג או עם כל זיגוג אחר, למשל זיגוג של אבקת סוכר עם מים (כמו על דובשניות קלאסיות).
  • טל אומרת שאפשר להחליף את אבקת האינסטנט פודינג ב-3 כפות קורנפלור ושתי כפות סוכר וניל, אבל זה לא יהיה בדיוק אותו דבר.
  • מרטיבים את הידיים כשעובדים עם הבצק – כבר אמרנו.
  • שומרים על העוגיות כשהן בתנור כי הן מוכנות ממש בצ'יק ועלולות להישרף. אנחנו מעוניינים ב- medium well ולא ב- well done.

4 תגובות:

  1. תנחשי מה?
    בתקופה הקרובה אני מתכננת לעבור על ה כ ל !!!
    :)

    השבמחק
    תשובות
    1. וואו, נשמע פרויקט רציני :)

      מחק
    2. יש לי זמן....
      ועל כל החיות אני מדלגת....
      ובינתיים נהנית מאד :)
      עשיתי לך גם "לייק" לדף, אבל שם אני לא חתולי....

      מחק
    3. תודה רבה על הפרגון! זה מחמם את ליבי, באמת ❤️

      מחק