יום רביעי, 12 בספטמבר 2012

עאלק חצ'פורי



בעיקרון חצ'פורי הוא מאפה גרוזיני שמתאפיין בצורות שונות ולרוב ממולא בגבינה (התרגום המילולי – גבינה ולחם). אחת הגרסאות היחודיות שלו זה מאפה מסוג בצק מיוחד בצורת סירה עם פתח עליון עם ביצה עין בפתח. ביום מן הימים אני מתכוונת להכין את הגרסה המקורית והמושקעת של המאפה החתיכי. אבל אתמול לא היה לי זמן למימוש התכנון הזה, ונאלצנו להסתפק בגרסת "עאלק חצ'פורי" מהירה שלא איכזבה בכלל (את הרעיון ראיתי באחד מאתרי הבישול ברשת). הגרוזינים בטח היו הורגים אותי בגלל חילול הקודש.
את הסירה מבצק החלפתי בפיתות מקמח מלא. במקום גבינה מלוחה השתמשתי בגבינה מעושנת.
הורדתי את כיפת הפיתה (שומרים בצד לניגובים שבהמשך), מרחתי על התחתית מעט סלט חצילים מוכן, מעל גירדתי גבינה מעושנת ועליה שברתי ביצה. מלח-פלפל וכל הקומפוזיציה הזו נכנסת לתנור ל- 10 דקות בערך, עד שהביצה מתחילה להיראות כמו ביצת עין מטוגנת רגילה. מוציאים מהתנור ומגישים עם ירקות חתוכים – זה פשוט מעדן. בתאבון!


אז מה היה לנו?
מרכיבים:
2 פיתות מקמח מלא                                  3-4 כפות סלט חצילים (אופציונלי)
2 ביצים                                                    מלח ופלפל לתיבול
כ- 40 גר' גבינה מעושנת


אופן הכנה:
  1. חותכים ומורידים את החלק העליון של הפיתה אבל משאירים שוליים של כ- ½ ס"מ.
  2. מורחים על התחתית כמה כפות של סלט חצילים, מגרדים מעל כמות רצויה של גבינה ועליה שוברים בזהירות, כדי שלא תישפך, ביצה אחת (או שתיים). מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מסדרים את הפיתות המוכנות על תבנית עם נייר אפייה ושולחים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 10 דקות בערך, עד שהחלבון מתייצב ומלבין.
  4. מוציאים מהתנור ואוכלים כל עוד חם.

הערות:
  • אפשר להשתמש בפיתות רגילות, זה לא משפיע על הטעם, רק על הגזרה.
  • אפשר למרוח על תחתית הפיתה כל מה שרוצים, למשל מיונז, גבינה לבנה, ממרח זיתים או עגבניות מיובשות. אפשר לא למרוח שום דבר.
  • אפשר להשתמש בכל גבינה שיש במקרר. אני בטוחה שיהיה טעים עם ריקוטה או עם קשקבל.  
  • זמן האפייה תלוי במידת העשייה הרצויה של הביצה. תהיו עם היד על הדופק ואם אוהבים ביצה יותר מדלדולה – תוציאו כבר אחרי 6-7 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה