יום חמישי, 13 בספטמבר 2012

סלמון אפוי עם גבינת רוקפור על מצע אורז מלא

לפי כמות המתכונים עם סלמון לא קשה לנחש מהו הדג האהוב בבית. יש הרבה סיבות לאהוב אותו: הוא בריא, הוא טעים, הוא משתלב עם כל דבר ומה שלא פחות חשוב – הוא וורוד. לדעתי אוכל וורוד זה מגניב.
בשביל להוכיח שסלמון משתלב עם בערך כל דבר הכנתי אתמול את הגרסה הפיקנטית לא לבעלי לב חלש עם גבינת רוקפור. הגבינה הזו גם מלוחה, גם חריפה ומאוד טעימה. היא גם מאוד מסריחה, ואני מתה על זה. אז מה? יש אנשים הרבה יותר מוזרים שאוהבים למשל ריח גויאבות. למרות שרוקפור בורך באחוזי שומן גבוהים יחסית, אני עדיין מרשה לעצמי להכניס את המנה לקטגוריה "בריא וטעים" כי השתמשתי בכמות קטנה של גבינה וכנגדה - בכמות גדולה של אורז מלא.
אחד היתרונות הנוספים של סלמון זה שהוא מאוד נוח לעבודה וסלחני, כלומר קשה באמת להרוס אותו. הדבר החשוב ביותר בבישול סלמון זה לא ליבש אותו יותר מדי.
אז בישלתי אורז מלא, מעליו הנחתי חתיכת סלמון, תיבלתי במלח-פלפל-תיבול מוכן לדגים (אפשר לקרוא על המוצר בדף "סודות גלויים"), גירדתי קצת גבינת רוקפור, עטפתי כל זה בנייר כסף ושלחתי לתנור. בדרך הזו מקבלים גם מנה עיקרית וגם תוספת בחבילת הכל כלול אחת.
המעטפות המסורתיות
כבר אחרי 10 דקות מתחילים להריח גן עדן, ואחרי 20-25 דקות המנה מוכנה.
פותחים בזהירות את המעטפה, מעבירים את התכולה לצלחת או אוכלים ישר מנייר הכסף. בתאבון!



אז מה היה לנו?
מרכיבים:
2 נתחי סלמון                                                     מלח, פלפל
1 כוס אורז מלא                                                  תבלין מוכן לדגים
40 גר' גבינת רוקפור


אופן הכנה:
  1. מתחילים בהכנת האורז: מכיוון שמדובר באורז מלא - לפני הבישול מכסים אותו במים ומשאירים לשעה-שעתים שיתרכך. אחרי זה מעבירים לסיר, מכסים במים כ-2 ס"מ מעל האורז ומבשלים עד שכמעט מוכן כ- 30 דקות (במידת הצורך מוסיפים קצת מים).
  2. בינתיים שוטפים את הדגים, מייבשים עם מגבת נייר ומתבלים עם מלח, פלפל ותיבול מוכן לדג. כמו כן מכינים דפי נייר כסף בגודל A4.
  3. מניחים על דף נייר כסף כמות רצויה של האורז המבושל (כ- 4-5 כפות), מעליו מסדרים את הדג המתובל ומעל מפזרים גבינת רוקפור מגורדת.
  4. סוגרים למעין מעטפות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20-25 דקות.
  5. מעבירים לצלחת הגשה או מגישים בתוך נייר הכסף.

הערות:
  • במתכון הזה אין צורך לשמור על מידות מדויקות. תשימו אורז לפי מידת הרעב וגבינה לפי רמת הכולסטרול בדם הטעם.
  • בעיקרון אפשר להחליף רוקפור בגבינה אחרת, אבל לדעתי יהיה פחות טעים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה