יום רביעי, 19 בספטמבר 2012

ממרוקו באהבה – דג טונה מבושל ברוטב חריף


אצל שושי אין ארוחת שבת בלי דגים. דגים פותחים את הארוחה, את התאבון ואת כפתור המכנס הלב. לא התעצלתי ושאלתי את גוגל למה יש מנהג לאכול דגים בארוחת שישי? להלן התשובה המלומדת והאמינה ביותר: האוכל דג ביום דג = בגימטריא-7 (שבת) ניצל מד"ג = דין גיהינום. אני הולכת לאמץ את הפרשנות הזאת בחום.
אני הכי אוהבת דגים חריפים. במפגשים הראשונים עם משפחת בן זוגי בכיתי בגלל כמויות החריף, תרתי משמע. אבל הזמן חלף, הדמעות יבשו והחריף בשבילי הוא המתוק החדש.
שושי מכינה דגים חריפים עם רוטב שהוא פחות או יותר תמיד אותו דבר ומה שמשתנה זה הדג. את המנה הזו אפשר להכין עם כל דג אחר, אני אוהבת במיוחד עם הדגים הלבנים כמו דניס או מוסר.
הסיר נראה מאוד מושקע והוא אכן כזה, אבל לא במונחים של זמן ומאמץ. כל מה שצריך זה לסדר שכבות-שכבות את כל המרכיבים, לכסות עם הרוטב ולבשל על אש נמוכה במשך 40 דקות – שעה. המרכיב הסודי של המנה הוא לימונים כבושים שמוסיפים לטעם, כמו שאומרים בפרסומת, המון.

מה שנשאר זה לפזר מעל כוסברה קצוצה והסיר מוכן לבישול. אני לא יודעת אם הדג הזה ירחיק אותנו מגיהינום, אבל הוא בטוח יקרב לגן עדן. אקטואלי ביותר, במיוחד לפני יום כיפור. בתאבון!


אז מה היה לנו?

מרכיבים:

1 ק"ג סטייק טונה                                               צרור כוסברה            

1 עגבנייה גדולה                                                 4-5 פלפלים חריפים יבשים

1 רסק עגבניות קטן                                             1/3 כוס שמן

2 כוסות חומוס ופול (סנפרוסט)                              5 שיני שום

250 גר' לימונים כבושים                                       כף גדושה של פפריקה מתוקה

כוס וחצי מים                                                       כף שטוחה של פפריקה חריפה

מלח ופלפל  לפי הטעם                                         כפית כמון                                                         


אופן הכנה:
  1. שמים במחבת רחבה (סיר סוטז') חומוס ופול ומעל מסדרים חתיכות טונה נקיות.
  2. מגרדים עגבניה ומפזרים מעל הטונה יחד עם פרוסות לימונים כבושים ופלפלים חריפים.
  3. בקערה מערבבים כוס וחצי מים עם רסק עגבניות, שיני שום חתוכות, כף פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה. מוסיפים שמן, מלח ופלפל, כפית כמון – ערבוב נוסף ולמחבת. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף עוד קצת מים ע"מ שהדגים יהיו מכוסים.
  4. מפזרים כוסברה קצוצה.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה בין 40 דקות לשעה.



הערות:
  • אפשר להפחית את כמות השמן והפלפלים החריפים. שימוש בפפריקה חריפה – אופציונלי.
  • את הכוסברה ניתן להמיר בפטרוזיליה.
  • אם אין לכם לימונים כבושים אפשר להשתמש בלימונים טריים, נראה לי שלימון אחד חתוך לפלחים יעשה את העבודה.
  • חשוב לכסות את הדגים עם הרוטב ולבשל עם מכסה ע"מ שהדג לא יתייבש.




    4 תגובות:

    1. הי אולגה!
      הכרתי את הבלוג שלך רק בשבוע שעבר, ובשבת כבר כיכבו על השולחן הדג הזה וקיש על בסיס קיש הבטטה-ברוקולי שלך. שניהם יצאו מעולה. הרווחת מעריצה חדשה :)

      השבמחק
      תשובות
      1. יעל, איזה כיף! תודה רבה על המילים החמות וחג שמח!

        מחק
    2. אפשר להוסיף גם גמבה וגזר?

      השבמחק
      תשובות
      1. הי, גמבה זה משהו שיכול לבוא בחשבון, אבל ממש לא הייתי מוסיפה גזר, כי זמן הבישול שלו יחסית ארוך, ועד שהוא יהיה מוכן, הדג עלול להתייבש.
        בהצלחה!

        מחק