יום שישי, 21 בספטמבר 2012

קלפוטי עם תאנים שיכורות בסילאן


את התכנון הזה ראיתי בבלוג השווה של לימור תירוש ומיד ידעתי שאנסה להכין את ספק העוגה, ספק הפודינג הזה. המתכון לא דורש מצרכים מסובכים, הוא קל לביצוע והתוצאה יוצאת ריחנית, נימוחה, עדינה, טעימה ומרשימה. בדרך למדתי שאת הקלפוטי הצרפתי המקורי מכינים עם דובדבנים, אבל קיימות המון ווריאציות שמתאימות למדינה שלנו שהיא די מאותגרת דובדבנים. אני זרמתי עם לימור והכנתי קלפוטי עם תאנים.


לא שיניתי שום דבר במתכון שלה חוץ מסוג האלכוהול במשרה: השתמשתי ביין דובדבנים במקום פורט.


אז מתחילים בלשכר את התאנים. אל דאגה - הן לא הולכות לנהוג היום לשום מקום.


אחר כך מערבבים את כל מרכיבי הבלילה. אפשר בבלנדר, אבל למה לנו לשטוף כל כך הרבה חלקים כשאפשר להסתדר עם קערה אחת בלבד ובמקביל לעצב את שרירי הזרוע?


מסדרים את התאנים בתבניות אישיות או בתבנית גדולה משומנת – עדיף מחרס (ניסיתי את סיליקון כי רציתי לבדוק איך זה ייצא), מוזגים מסביבם את הבלילה ומכניסים לתנור.
אחרי כשעה מוציאים, זורים אבקת סוכר (מוסיפים קצפת/גלידה) ושוכחים לעשר דקות שהבטחנו לשמור על המשקל.... כי גם ככה החגים האלה.... נו מה כבר יכול להיות... בתאבון!


אז מה היה לנו?

מרכיבים:
12 תאנים בשלות
למשרה:                                                            3 כפות סילאן
שליש כוס פורט/מרסלה/יין דובדבנים                   חצי כפית קינמון
לבלילה:
כוס חלב                                                            קורט מלח
רבע כוס סוכר                                                    חצי כוס קמח מנופח
3 ביצים                                                            3 כפות שקדים טחונים נמופים
חצי כפית תמצית ווניל                                        כף חמאה לשימון הכלים

אופן הכנה:
  1. מניחים בקערה תאנים, מוזגים מעליהן את חומרי המשרה המעורבבים, מערבבים שוב ומשאירים למשך כשעה. מידי פעם מערבבים. אחרי כשעה מסננים ושומרים על הנוזלים.
  2. מניחים בקערה או בבלנדר את כל חומרי הבלילה ואת נוזלי המשרה ומערבבים במרץ.
  3. משמנים את התבניות (אין צורך לשמן אם משתמשים בסיליקון), מסדרים את התאנים במרווחים שווים ומוזגים מעליהן את הבלילה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כשעה או עד שהעוגה שחומה ויפה.
  5. זורים אבקת סוכר ואוכלים חם.

הערות:
  • הבלילה יוצאת די נוזלית – לא לדאוג.
  • כשמוציאים את הקלפוטי מהתנור הוא עשוי לצנוח מעט.
  • אם רוצים גרסה פיכחת שמתאימה לילדים, אפשר להשרות את התאנים בתירוש במקום היין. לא ניסיתי אבל נראה לי שייצא טוב.
  • אחרי שטעמתי את העוגה שלי יש לי כמה תובנות שאקח איתי לפעם הבאה: לדעתי כדאי לחורר את התענים עם ע"מ שהמשרה ייספג טוב יותר, ואולי אפילו כדאי לבשל את התאנים במשרה לזמו קצר לפני האפייה.
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה