יום ראשון, 23 בספטמבר 2012

חזה הודו עם אורז מלא וירקות מטוגנים



יום כיפור הולך וקרב. לפני שמתחילים לצום, השומרים שבינינו בין סליחה לסליחה שוברים את הראש מה להגיש בארוחה מפסקת. האוכל בארוחה הזו צריך להיות משביע מצד אחד ומצד שני לא כזה שיכביד עלינו בהמשך הערב. הוא גם לא צריך להיות מתובל מדי ע"מ לא לגרום לצמא.
המנה הזו עונה על כל הדרישות: היא משביעה, טעימה ויש בה חלבונים ופחמימות שיחזיקו אותנו בהכרה כל הדרך עד לשבירת הצום.


למרות שנצטרך ארבעה כלים שונים ע"מ להכין את הארוחה (לא סתם לכיריים יש ארבע להבות), עדיין מדובר במנה זריזה וקלילה להכנה. כאן תזמון זה הכל: בסיר אחד מבשלים אורז מלא (כחצי שעה +). במקביל בסיר קטן נוסף מכינים ביצים קשות. עכשיו יש לנו שתי ידיים פנויות: חותכים ירקות, מקפיצים בסיר או מחבת בכמות קטנה של שמן ואחר כך מטגנים על אש נמוכה עד שלא נשארים נוזלים שהירקות מפרישים. הירקות לא באמת צריכים אותנו, וזה הזמן לטגן חזה הודו בתיבול מינימלי: מעט מלח ופלפל. אני משתמשת במחבת פסים כי ככה אפשר להוריד למינימום את כמות השמן. וזהו. שטיפת הכלים אגב תפנה זמן לסיום חשבון הנפש.


חזה הודו מוכן תוך 5 דקות: שומרים אותו בצד.



הביצים מוכנות: חותכים אותם לקוביות ומוסיפים למחבת של הירקות. מוודאים שהאורז מוכן. אני אוהבת שהוא נשאר קצת קשה. מגישים ואוכלים מיד. בתאבון וצום קל!



אז מה היה לנו?

מרכיבים:
חזה הודו – כמה שרוצים                                   1 כוס אורז מלא

לתבשיל ירקות:
חצי בצל גדול או 1 בצל בינוני                             סלסלת פטריות
חצי פלפל אדום                                                 2 ביצים קשות                                      
חצי פלפל צהוב                                                 מלח ופלפל לתיבול


אופן הכנה:
  1. מתחילים מאורז: שוטפים היטב כוס אורז מלא, מעבירים לסיר, מכסים עם מים כ-2 ס"מ מעל גובה האורז, מוסיפים כפית מלח, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה עד שכל המים נספגים והאורז מוכן. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים מקומקום.
  2. במקביל מניחים בסיר קטן שתי ביצים, מכסים עם מים ומבשלים כ- 15 דקות. אנחנו רוצים לקבל ביצים קשות. בסוף הבישול מעבירים את הביצים לכלי עם מים קרים או מכניסים מתחת למים קרים זורמים – זה יקל על הורדת הקליפה. חותכים לקוביות.
  3. חותכים בצל ופלפלים לקוביות קטנות, פטריות לפרוסות ומכניסים בסדר הזה למחבת משומנת בכף או שניים של שמן. זה מספיק מכיוון שהירקות מפרישים נוזלים ולכן לא נדבקים לתחתית. מערבבים מדי פעם, מתבלים במעט מלח ופלפל. כל הטיגון / בישול לוקח בין 15 ל- 20 דקות.
  4. בינתיים ממליחים ומפלפלים חזה הודו משני הצדדים ומטגנים על מחבת פסים משומנת. אני משתמשת בשמן ספריי. זמן הטיגון תלוי במידת העשייה הרצויה, אבל תהיו ערניים ותזהרו לא לייבש את הבשר יותר מדי.
  5. מוסיפים ביצים למחבת הירקות ומערבבים.
  6. מגישים חתיכת חזה הודו עם האורז המלא ותבשיל הירקות בצד.


הערות:
  • את הסעיפים 1 ו- 2 ניתן להכין מראש, יום לפני ובכך משמעותית לצמצם את זמן הבישול. אם לא אוהבים ביצים – ניתן להשמיט.
  • אם רוצים שהאורז יתבשל יותר מהר ויהיה רך יותר צריך להשרות אותו במים לפחות כמה שעות, עדיף לילה שלם.
  • אם לא מכינים את המנה לקראת ארוחה מפסקת תשתמשו בתיבול מגוון יותר: תוסיפו לתבשיל הירקות שום טרי, חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית פפריקה מתוקה או כל תיבול אחר שאוהבים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה