יום שני, 24 בספטמבר 2012

שוברים את הצום – עוגת נקטרינות


קראתי שהדרך הטעימה הטובה ביותר לשבור את הצום היא לאכול פרוסת עוגה עם פירות. כשאומרים לי לאכול עוגה אני לא מתווכחת.




את המתכון לעוגה הזו בגרסת שזיפים ראיתי אצל i-lara שיש לה בלוג בישול יפיפה ברוסית. אני הכנתי עם הנקטרינות כי זה מה שהיה. חוץ מזה הפכתי את המתכון לקצת יותר בריא באמצעות המרת חצי מכמות הקמח הלבן בקמח מלא ושימוש בסוכר חום דביק במקום סוכר לבן. העוגה יוצאת בריאה במיוחד כי אין בה שומנים מעבר ל- 3% שומן שבגיל. אוכלים ומרזים!
אז למה שלא נכין אותה? נצטרך שתי קערות, אחת לתערובת גיל עם סודה לשתייה, שנייה -  לתערובת ביצים, סוכר, ווניל ולאחר מכן – גם המרכיבים היבשים.
חותכים את הנקטרינות לפלחים דקים, כחצי ס"מ כל אחד.
משמנים קלות תבנית פיירקס גדולה, מרפדים בנייר אפייה, משמנים קצת גם את הנייר עצמו (אני משתמשת בספריי שמן). משאירים בצד כוס בלילה ואת השאר מעבירים לתבנית. מסדרים את הנקטרינות ומעל מזליפים את כוס הבלילה ששמרנו. במידת הצורך מחליקים בעזרת לקלקן.
אחרי 50-60 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות היא יוצאת – שחומה, שופעת ומשגעת. מקררים, מוציאים מהתבנית, זורים אבקת אפייה ומגישים לצד תה עם לואיזה. העוגה הזאת טעימה גם למחורת. היא תישב במקרר ותחכה בסבלנות לשלושת הכוכבים שיבשרו את סוף הצום ותחילת הזלילה החגיגה. בתאבון!


אז מה היה לנו?
מרכיבים:
לתבנית פיירקס מלבנית גדולה או תבנית עגולה 26 ס"מ
6 נקטרינות גדולות                          2 כוסות קמח לבן + 2 כוסות קמח מלא
3 גביעי גיל 3%                               קורט מלח
1 כף סודה לשתייה                          2 כוסות סוכר
4 ביצים בינוניות                              תרמיל ווניל או 1 כפית תמצית ווניל

אופן הכנה:
  1. בקערה ראשונה מערבבים גיל עם סודה לשתייה ומשאירים בצד.
  2. בינתיים מכינים את הנקטרינות: חותכים חצי-חצי, מוציאים את החרצנים וחותכים לפלחים דקים, כחצי ס"מ כל אחד. אם רוצים אפשר לזרות עליהם קצת קינמון.
  3. מכינים את התבנית: משמנים עם ספריי שמן, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים שוב. ככה העוגה תיצא מהתבנית ותתנתק מנייר האפייה בקלי קלות.
  4. בקערה שנייה מקציפים ביצים עם סוכר, מוסיפים ווניל ומערבבים. מוסיפים לתערובת שני סוגי קמח מנופה ומלח. מאחדים את תכולת שתי הקערות, אבל לא מערבבים יותר מדי, כי העוגה עלולה לצאת דחוסה ולא אוורירית.
  5. שומרים כוס בלילה בצד ומעבירים לתבנית המרופדת את שאר הבלילה. מסדרים בצפיפות את פלחי הנקטרינות ומכסים עם הבלילה ששמרנו. אם יש צורך מחליקים בעזרת לקלקן.
  6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים בערך 50-60 דקות. העוגה מוכנה כשהיא שחומה מבחוץ וקיסם שנועצים במרכזה יוצא יבש.
  7. את העוגה החמה משאירים בתבנית מחוץ לתנור ל- 10 דקות ואחרי זה שולפים החוצה עם הנייר. לאחר שהעוגה תתקרר הנייר יתנתק ממנה בקלות.
  8. חותכים לפרוסות נדיבות, זורים אבקת סוכר ומגישים.

הערות:
  • ניתן להשתמש בשזיפים, כמו במתכון המקורי, או באפרסקים. לדעתי ייצא טעים גם עם אגסים, את התפוחים נשמור לראש השנה.
  • אפשר להשתמש רק בקמח לבן ובסוכר לבן. מצד שני - אפשר גם להפחית את כמות הסוכר לכוס וחצי – העוגה תיצא עדינה יותר.
  • את העוגה המוכנה שומרים במקרר בכלי אטום. היא מחזיקה ארבעה - חמישה ימים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה