יום חמישי, 27 בספטמבר 2012

חביתיות - משהו קטן וטוב מבית אמא

חביתיות (או ברוסית - oladyi) זה משהו שהיינו אוכלים בבית כמעט בכל בוקר יום ראשון. אם לא חביתיות – אז בלינצ'ס. אמא הייתה מתעוררת לפני כולם, מכינה בלילה, מטגנת חביתיות וכל הבית היה מתמלא בריח מעולה שכיף להתעורר איתו. עד היום לחביתיות שאני מכינה יש ריח של ילדות.
יש מצב שאמריקאים במסגרת משימות ריגול כאלה או אחרות העתיקו מרוסים את המסורת לאכול פנקייקים בבוקר, כי המסורת הזו מאוד עתיקה ומתחילה הרבה לפני גילוי אמריקה. או לא. בכל אופן.. עצם העובדה שהעוגות המטוגנות האלה מופיעות במטבחים של כל כך הרבה ארצות ובכל כך הרבה ווריאציות רק מוכיחה שמדובר כאן בלהיט בינלאומי. אפשר היה לקרוא להן "קוסמופוליטן", אבל השם כבר תפוס.
בד"כ מכינים את החביתיות על בסיס חלב, יוגורט לבן (אם יש לכם במקרר אחד מסכן שבדיוק פג תוקפו – זה מעולה) או שמנת חמוצה. הפעם אני הכנתי על בסיס מי גבינה שהתקבלו כתוצאה מייצור גבינת ריקוטה ביתית.
מדובר בארוחת בוקר, לכן כל התהליך מאוד זריז: מקציפים ביצים עם מי גבינה חמימה, סוכר וסודה לשתייה, מוסיפים קמח עד שנוצרת בלילה סמיכה, מתיזים על מחבת חמה מעט ספריי שמן, מניחים כף בלילה על המחבת ומטגנים: צד אחד עם מכסה ע"מ שהחביתיות יתפחו ויעלו והצד השני ללא מכסה.
ככה הן נראות אחרי שמסירים את המכסה. על פני החביתיות נוצרים חורים קטנטנים מה שאומר שהגיע הזמן להפוך אותן לצד שני.

זה הצבע שאנחנו רוצים לקבל. תהיו עם היד על הדופק – החביתיות מוכנות צ'יק-צ'ק ועלולות להישרף.
מעבירים את החביתיות המוכנות לקופסה אבל לא סוגרים אותה עד שהן מתקררות. אפשר לשמור במקרר, הן מחזיקות מעמד מספר ימים. אבל הכי טוב זה להגיש כל עוד הן חמות עם כל התוספות בו זמנית ריבה, ריבת חלב, דבש, מייפל, סילאן או ממרחים למיניהם. בתאבון!
טוב, זה פשוט התבקש…







אז מה היה לנו?

מרכיבים:
2 ביצים בינוניות                              4 כפות סוכר
2 כוסות מי גבינה                            3 כוסות קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה


אופן הכנה:
  1. במיקרו מחממים מי גבינה עד שהם חמימים, מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים ביצים, סוכר וסודה לשתייה ומקציפים.
  2. מוסיפים לתערובת קמח מנופה ומערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה.
  3. מחממים מחבת כבדה, מתיזים מעט ספריי שמן ומתחילים ליצור מבלילה עם הכף חביתיות בגודל רצוי: בד"כ כל אחת – כף בלילה. מכסים עם מכסה ומטגנים כמה דקות עד שנוצרים חורים קטנים על פני החביתיות והן משחימות מלמטה.
  4. מסירים את המכסה, הופכים לצד השני ומטגנים ללא מכסה עוד כמה דקות. בין נגלה לנגלה מתיזים על המחבת מעט שמן.
  5. מעבירים לקופסה ואוכלים מיד או אחרי שיתקררו.

 הערות:
  • אם אין לכם מי גבינה – אפשר להחליף בכמות זהה של חלב. אפשר להשתמש גם בשני גביעי יוגורט או שמנת חמוצה, או בגביע יוגורט אחד וכוס חלב. כל האופציות אפשריות, זה תלוי במה מתקלקל יש לכם במקרר. תוסיפו קמח עד שהבלילה נהיית סמיכה כמו יוגורט סמיך.
  • אם רוצים לאכול חביתיות עם ביצים או משהו אחר לא מתוק במיוחד - תוסיפו פחות סוכר.
  • תנו לחביתיות להתקרר לפני שסוגרים את הקופסה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה