יום ראשון, 30 בספטמבר 2012

קשר צרפתי – אגסים שיכורים ממולאים ברוקפור ואגוזים


אני מקווה שאחרי המתכון הזה אנחנו עדיין נישאר חברים. אני לגמרי מודעת לכך שהרבה אנשים יחשבו שאגס מתוק וגבינת רוקפור חריפה - זה מוזר ברמות, וששני המרכיבים האלה לא אמורים להופיע יחד במשפט אחד, אז אין מה לדבר על להופיע באותה צלחת. אבל בכל זאת – תנו צ'אנס. מה גם - אני אגיד מראש שאפשר להחליף את רוקפור בגבינות אחרות. ויחד עם זאת אמליץ לחיות את הרגע להרחיב את האופקים הקולינריים וללכת על רוקפור. חוץ מזה, המתכון הזה די שווה: הוא קליל והתוצאה נראית מרשימה ומושקעת ביותר.
 
 
תכינו אגסים גדולים ובשלים לפי מספר הסועדים. המנה הזו היא מנה של כאן ועכשיו – הרבה פחות טעימה למחורת.
 
 
מקלפים את האגסים ומשאירים את הגבעול. מורידים את החלק העליון (בערך שליש מגובה האגס) ושומרים, באמצעות כפית קטנה מרוקנים את הליבה. אם האגס בשל, זה אמור להיות ממש קל.
 
 
בסיר בינוני מערבבים תירוש עם יין אדום , מביאים לרתיחה, מוסיפים אגסים וצימוקים, מתבלים במרכיב הסודי - קנמון ומבשלים כ- 20 דקות.
 
 
מוציאים בזהירות את האגסים המבושלים שנהיו עדינים מאוד, שלא יתפרקו, מעבירים למסננת ונותנים להם להתקרר. את הצימוקים שומרים בצד.
 
 
בינתיים מכינים את המילוי: קולים אגוזים כ- 5 דקות על מחבת חמה ויבשה ולאחר מכן קוצצים דק-דק. מועכים את הגבינה באמצעות מזלג ומערבבים אותה עם האגוזים הקצוצים והצימוקים המבושלים. ממלאים את האגסים עם התערובת, מכסים עם ה"כובע"  ומגישים. אפשר לקשת את הצלחת עם קצת דבש, זה מוסיף למוזרות טעם המנה. בתאבון!
 אז מה היה לנו?
 
מרכיבים:
4 אגסים גדולים ובשלים                              300 מ"ל תירוש או יין פורט
כ- 100 גרם גבינת רוקפור                           500 מ"ל יין אדום יבש
שליש כוס צימוקים                                     מקל קינמון
שליש כוס אגוזי מלך
 
אופן הכנה:
  1. מקלפים את האגסים ומשאירים את הגבעול. חותכים את החלק העליון – בערך שליש מגובה האגס. מרוקנים את הליבה באמצעות כפית קטנה.
  2. בסיר מערבבים תירוש עם יין אדום, מרתיחים, מכניסים פנימה את האגסים וצימוקים, מתבלים במקל קינמון ומבשלים על אש בינונית ללא כיסוי כ- 20 דקות.
  3. מוציאים בזהירות את האגסים המבושלים, מעבירים למסננת ושומרים את הצימוקים בצד.
  4. קולים את האגוזים על מחבת חמה ויבשה כ- 5 דקות. קוצצים דק. את הגבינה מועכים באמצעות מזלג. מערבבים יחד גבינה, אגוזים קצוצים וצימוקים.
  5. ממלאים את האגסים בתערובת, מכסים עם החלק העליון שחתכנו ומגישים, אפשר בתוספת דבש.
 
הערות:
  • במקום רוקפור אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה ביתית או קנויה או בגבינת עזים רכה (למשל 9% של משק צוריאל).
  • את המלית אפשר להכין יום קודם.
  • את התירוש אפשר להחליף ביין אדום מתוק, למשל פורט, אבל לא נראה לי שזה ישפיע איכשהו על הטעם או על רמת האלכוהול במנה. אגב, לא מרגישים את האלכוהול בכלל.
  • לא צריך להשתמש בסוכר: האגסים מתוקים ויש מספיק מתיקות בתירוש.
  • מומלץ לאכול את המנה באותו יום. מומלץ להכין אותה כמה שיותר קרוב למועד ההגשה.
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה