יום שני, 10 בספטמבר 2012

כתום עולה - סלמון אפוי בליווי סלסת מנגו

רבותיי, אוטוטו מגיע סוף עונת מנגו. זו סיבה ממש טובה לשלב אותו בבישול על מנת שיישאר טעם של עוד ויהיה למה להתגעגע. אני אוהבת מנגו. ואפילו מאוד. עוד יותר אני אוהבת לשחק עם הטעם שלו ומחפשת לו שידוכים שווים. הפעם זה פלפל צ'ילי חריף. תראו איך הם נראים מאושרים ביחד.
הזיווג בין מנגו לצ'ילי נקרא סלסה (תודו שכבר בא לכם להתחיל לרקוד). תרגום של המילה סלסה מספרדית – רוטב. מכינים סלסה מכל מיני מוצרים והיא בד"כ חריפה, טחונה או חתוכה דק. וכעת, אחרי שסיימנו את המבוא לענייני סלסה, נעבור להכנת המנה.
את פילה הדג מסדרים על ריבוע נייר כסף שמספיק גדול לעטוף את כל הדג. ממליחים, מפלפלים, מניחים חתיכות ממש קטנות של חמאה כי הדג גם ככה שומני, מפזרים תערובת עשבי תיבול מוכנה לדגים עליה אפשר לקרוא בדף "סודות גלויים" ומזלפים מעט מרטיני ביאנקו.
עוטפים את הדגים היטב בצורת מעטפה ומכניסים לתנור לחומם מראש ל- 180 מעלות. בינתיים מתחילים להכין את סלסת מנגו. חותכים מנגו לריבועים קטנים וצ'ילי חריף לחתיכות עוד יותר קטנות. מוסיפים קצת רוטב צ'ילי מתוק, מיץ לימון, מערבבים ומשאירים בצד.

 אחרי כרבע שעה – עשרים דקות מוציאים את הדגים מהתנור, פותחים בזהירות את נייר הכסף, מתעלפים מהריח, מתעוששים מהר לפני שהכל התקרר וניגשים להרכבת המנה. בתאבון!


אז מה היה לנו?
לדג:
4 פרוסות פילה סלמון                                 2 כפיות תערובת עשבי תיבול מוכנה
10 ג' חמאה                                             2 כפות מרטיני ביאנקו
מלח ופלפל לפי הטעם

לסלסת מנגו:
1 מנגו בשל                                             כף רוטב צ'ילי מתוק
חצי פלפל צ'ילי אדום חריף                         מיץ מרבע לימון
אופן הכנה:
  1. שוטפים היטב את פילה הדג, מייבשים באמצעות מגבת נייר ומסדרים במרכז דף נייר כסף בגודל בערך A4.
  2. ממליחים, מפלפלים, מפזרים תערובת עישבי תיבול מוכנה לדג, מניחים מספר חתיכות חמאה ומזלפים מעל כף מרטיני ביאנקו.
  3. עוטפים את הדג היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה – עשרים דקות.
  4. בינתיים מכינים את סלסת מנגו: מקלפים מנגו אחד בשל אך לא יותר מדי רך וחותכים לריבועים קטנטנים. חותכים דק-דק חצי פלפל צ'ילי חריף. מאחדים אותם ביחד בקערה, מוסיפים כף רוטב צ'ילי מתוק, מיץ מרבע לימון (בערך 2 כפות) ומערבבים.
  5. מוציאים את הדג מהתנור ומורידים בזהירות את נייר הכסף. את הפרוסות מסדרים על מצה עלים ירוקים (במקרה שלי – נבטי אלפלפא), מעליהן מפזרים בנדיבות את סלסת המנגו ואוכלים כל עוד חם.
הערות:
  • באופן עיקרוני ניתן להחליף את סלמון בפילה דג אחר, אבל לדעתי השילוב עם מנגו עובד הכי טוב דווקא עם סלמון.
  • אם אין לכם תערובת עישבי תיבול מוכנה, אפשר להשתמש בעלי מרווה, רוזמרין או עישבי תיבול אחרים שאוהבים.
  • במקום מרטיני ביאנקו אפשר להשתמש ביין לבן או לגמרי להשמיט אלכוהול מהמתכון, אבל אני מאוד אוהבת את טעם הליוואי המתקתק של מרטיני.
  • תשתדלו להשתמש במנגו לא מאוד רך, אחרת לא יצאו לכם חתיכות יפות לסלסה.
  • כמובן ניתן לשלוט ברמת החריפות של רוטב הסלסה, אבל קחו בחשבון שמתיקות המנגו מווסתת מעט את חריפות הפלפלים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה