יום שבת, 8 בספטמבר 2012

פסטה מהירה עם רוטב עגבניות ופסטרמה ביתית



החיים שלנו מאוד דינמיים. רובנו נמצאים במרוץ אינסופי, ולא תמיד יש זמן או כוח להכין ארוחות מורכבות ומושקעות. כשאני מוצאת את עצמי במצב כזה, אני בדרך כלל מכינה פסטה.
ארוחת פסטה היא ארוחה מהירה, מזינה וטעימה. כשאתם ממש מתעצלים או עייפים ונמצאים על סף קריסת מערכות הזמנת take away, תעצרו לשנייה ותנו צ'אנס לפסטה. בכל מזווה ומקרר בדרך כלל יש את כל מה שצריך על מנת להכין פסטה עם רוטב (שמן זית, עגבניות, שמנת) ברבע שעה. זה מדוד!
אני השתמשתי בבצל, עגבניות ושאריות פסטרמת הודו ביתית (המתכון בדרך) + כמה מרכיבים סודיים.

מרתיחים מים, ממליחים, זורקים את הפסטה לסיר ועוברים להכנת הרוטב. קוצצים דק את הבצל, העגבניות והפסטרמה ומטגנים ביחד עד שהתערובת משחימה.
זום על מרכיבי הרוטב
מתבלים לפי הטעם ומוסיפים קודם את ה- passata (לראות את המוצר) ואחר כך, ממש לקראת הסוף, את הבצל הקרנצ'י (לראות את המוצר). על שני המרכיבים האלה ניתן לקרוא בדף "סודות גלויים".

בינתיים מסננים את הפסטה המוכנה שצריכה להיות בדרגה (כל החיים הובילו אותי לרגע זה) אל-דנטה, כלומר היא קצת קשה ומוצקה ולא רכה ודביקית.


מוסיפים את הפסטה למחבת עם הרוטב, מערבבים בעדינות ומקפיצים דקה או שתיים וזהו – המנה מוכנה. רבע שעה – אמרתי כבר?

בתאבון!



אז מה היה לנו?
לפסטה לשתי מנות:
חצי חבילה של פסטה שאוהבים.

לרוטב:
1 בצל בינוני                                                      מלח, פלפל, פפריקה אדומה ואורגנו לפי הטעם
2-3 שיני שום                                                    פפריקה חריפה – אופציונלי
2 עגבניות בשלות                                              כוס מחית עגבניות passata
100 גרם פסטרמה                                           חצי כוס בצל קרנצ'י - אופציונלי

אופן הכנה:
  1. מבשלים פסטה בהתאם להוראות היצרן, מפחיתים את זמן הבישול בכמה דקות.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים דק בצל ושום ומתחילים לטגן במעט שמן זית עד שהם שקופים. קוצצים פסטרמה ועגבניות לריבועים קטנים ומוסיפים למחבת, קודם פסטרמה, אחר כך עגבניות, ומטגנים ביחד כ- 5 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
  3. מוסיפים כוס מחית עגבניות ומבשלים עוד 2-3 דקות. אם הרוטב לא מספיק דליל, מוסיפים כף או שניים של מי בישול הפסטה.
  4. כשהרוטב מגיע לצפיפות רצויה, מוסיפים חצי כוס בצל קרנצ'י וכמה עלי בזיליקום.
  5. מסננים את הפסטה המוכנה ומערבבים עם הרוטב במחבת או מעבירים את הפסטה לכלי הגשה ומעל מניחים את הרוטב. אם לא שומרים כשרות, מומלץ לגרד מעל גבינת פרמז'ן.
הערות:
  • במקום פסטרמת הודו ניתן להשתמש בכל נקניק מוכן. הרוטב יוצא טעים מאוד עם קבנוס למשל. ניתן להשתמש בנתחי עוף/הודו (דורש יותר זמן טיגון), ניתן להחליף את הבשר בטונה למשל או לגמרי להשמיט את הבשר ולהכין רוטב צמחוני – אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי.
  • אם אין לכם passata, אפשר להשתמש ברסק עגבניות + כשליש כוס מי בישול פסטה לדילול.
  • אפשר לשחק עם התבלינים. אני אוהבת להוסיף קצת כמון, אבקת שום ותבלין לפסטה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה