יום שבת, 8 בספטמבר 2012

תה קר (ice tea) ביתי



הקיץ הולך ומסתיים לנו, בירושלים כבר נהיה ממש קריר בערבים אבל במשך היום עדיין חם ומגניב. זה אומר שאפשר להכין מרק תה קר. המשקה הזה יפתח את הקטגוריה "תעשו זאת בעצמכם" בה אני ארכז את מתכוני המוצרים שהפסקתי לקנות בחוץ והתחלתי להכין בבית לבד. זה גם יותר בריא וטעים וגם יותר משתלם. כן, גם אני מושפעת מבישול בזול.



כל מה שאנחנו צריכים זה תיונים, לימון, ממתיק כלשהו, עשבי תיבול מתאימים ומקרר פעיל.

המרכיב הסודי שלי כאן הוא תחליף טבעי לסוכר – אבקה מצמח Stevia (לראות את המוצר). אפשר לקרוא על המוצר הזה בדף "סודות גלויים". מתקבל אייס תה טעים, בריא (מתאים לאנשים עם בעיית סוכר), ללא חומרי צבע, ריח וחומרים משמרים, ובעלות נמוכה משמעותית מעלות המוצר הדומה בסופר.


אז מה היה לנו?

לתה (1.5 ליטר):

3-4 תיונים                                                        ענף נענע ו/או ענף לואיזה

3 שקיות סטיביה                                               כוס מים רותחים

מיץ מחצי לימון                                                  מים פושרים להשלמת נפח כלי אחסון


אופן הכנה:
  1. מניחים בכוס זכוכית תיונים, סטיביה, מיץ לימון, נענע ולואיזה וממתאים את הכוס במים רותחים. משאירים ל- 5-10 דקות.
  2. מעבירים את התה יחד עם נענע ולואיזה לכלי אחסון, מוסיפים מים פושרים (לא יותר מ- 1.5 ליטר) ושולחים למקרר.
  3. מגישים עם קוביות קרח ופלחים של לימון אם רוצים. תהנו!

הערות:
  • אפשר להשתמש בכל תיון שרוצים: תה רגיל, תה ירוק, תה בטעמים וכו'. אני בד"כ משתמשת בתה בנטול קופאין בטעם אפרסק וקינמון.
  • אפשר להכין תה בלי לימון, או בלי נענע / לואיזה אם לא אוהבים, אבל אז הוא יצא טפל ועצוב.
  • אפשר להשתמש בסוכר רגיל או כל ממתיק מלאכותי אחר. כל שקית סטיביה = 2 כפיות סוכר. תעשו את החשבון בזמנכם הפנוי או פשוט תתאמו בתהליך ההכנה.


 התה שלי כל כך מוצלח שמפרסמים אותו על שלטי חוצות J

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה