יום חמישי, 11 באוקטובר 2012

מ'חמר – פשטידה מרוקאית

 

מ'חמר, או כמו שאני קוראת לו – מוחמד, הוא פשטידה מרוקאית המבוססת על ירקות מבושלים וביצים. אין בה שום דבר מיוחד ועם זאת מדובר במנה מיוחדת, טעימה וגם יפה (שימו לב על החתך – דוגמן‼). לרוב נהוג להשתמש בתפוחי אדמה, גזר ואפונה. לנו לא הייתה אפונה, אז יצא פחות שמח אבל עדיין צבעוני וטעים.
 
מתחילים בלבשל תפוחי אדמה וגזר עד שהם רכים. נועצים מזלג או סכין כדי לבדוק את הסוגיה הזו. אם יש לכם בבית קופסת אפונה וגזר – קבלו פטור מבישול הגזר. את תפוחי האדמה המבושלים מועכים לפירה גס (עם גושים קטנים), את הגזר חותכים לקוביות קטנות או בינוניות. לדעתי כדאי לחתוך לקוביות קטנות דווקא כי ככה הפסיפס בחתך ייצא יותר יפה.
 
בינתיים מערבבים בצלחת עמוקה ביצים עם פטרוזיליה קצוצה ומתבלים. מאחדים את שתי התערובות.
 בסיר בינוני (כזה שאפשר להכניס אותו גם לתנור) מחממים שמן. יוצקים פנימה את התערובת העיסתית ומחליקים את החלק העליון. מטגנים בתוך הסיר כ- 10 דקות ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 40 דקות בערך או עד שהחלק העליון מזהיב. אם הוא מזהיב מהר מדי מוקדם מדי, אפשר לכסות את הסיר עם נייר כסף ולהוריד רק לקראת סוף האפייה.
 
מוציאים בזהירות מהתנור, מקררים קצת, מניחים על הסיר צלחת גדולה והופכים. מ'חמר אמור להתנתק בלי בעיה.

פורסים לחתיכות ומגישים חם בתור מנה ראשונה וכתוספת. מ'חמר נהדר עם מטבוחה. הוא גם משתבח עם הזמן ויום למחרת באופן לא ברור בכלל נהיה אפילו עוד יותר טעים. אפשר לחמם לפני ההגשה או לאכול קר. בתאבון!
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים                               רבע כוס שמן
3-4 גזרים                                                  כפית שטוחה מלח
1 כוס אפונה של סנפרוסט                           חצי כפית-כפית פלפל שחור גרוס
5 ביצים                                                     חצי כפית כורכום
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה                                             
 
 
אופן הכנה:
  1. מקלפים תפוחי אדמה וגזר ומבשלים עד לריכוך. מועכים את תפוחי האדמה המוכנים לפירה גס, חותכים את הגזר לקוביות קטנות. שוטפים במים זורמים אפונה קפואה.
  2. בקערית מערבבים ביצים עם פטרוזיליה קצוצה. מתבלים במלח, פלפל וכורכום.
  3. מערבבים את תערובת הביצים עם תפוחי אדמה, גזר ואפונה.
  4. בסיר שניתן להכניס לתנור מחממים שמן. יוצקים את העיסה לתוך הסיר, מסובבים את הסיר בתנועה מעגלית על מנת לוודא שהעיסה משומנת היטב מכל הצדדים, מחליקים את החלק העליון ומטגנים ללא כיסוי כ- 10 דקות.
  5. מעבירים את הסיר לתנור לחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה. במידת הצורך מכסים באמצע תהליך האפייה עם נייר כסף.
  6. מוציאים מהתנור, מקררים כרבע שעה, מניחים צלחת גדולה על הסיר והופכים.
  7. חותכים לפרוסות ומגישים כמנה ראשונה או תוספת.
  8.  
 הערות:
  • אפשר להשתמש בקופסת אפונה וגזר.
  • אפשר להקטין את כמות השמן אבל בכל זאת לוודא שהפשטידה משומנת היטב מכל הצדדים לפני שהיא נכנסת לתנור.
  • מי שרוצה יכול להחליף פטרוזיליה בכוסברה או להשתמש חצי-חצי.
  • במתכון אין קמח מה שהופך את מ'חמר למנה נהדרת בפסח.

 

3 תגובות:

  1. איזה כייף מתכונים קלים פשוטים ועם זאת מיוחדים!!!

    השבמחק
  2. אם אין לי סיר שמתאים לתנור. אי אפשר לעשות בתבנית חד פעמית?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ריקי, לדעתי לא, כי איך תטגני? (שלב מס' 4). אם אין לך סיר מתאים, פשוט תוותרי על התנור ותטגני את הפשטידה משני הצדדים. אחרי שתסיימי לטגן בצד אחד תצטרכי להפוך אותה בזהירות לצד השני. בהצלחה!

      מחק