יום שני, 22 באוקטובר 2012

ניוקי עם רוטב ירקות וחזה הודו

שעון חורף? הימים מתקצרים? חבל לבזבז את מעט האור שנשאר על הכנת ארוחות מושקעות? אז ככה: אלוהים גדול ובגדולתו הוא ברא עבורינו פסטות בכלל וניוקי בפרט: בשביל שנוכל להכין ארוחה מהירה וטעימה. כמובן שאפשר ואפילו רצוי להכין ניוקי בבית – זה יותר בריא וטעים, אבל גם יותר ארוך – אז נעשה זאת כבר בגלגול הבא בהזדמנות אחרת. כאן מדובר בניוקי מוכן שדורש בישול קצר בלבד.
על מנת להכין רוטב נצטרך כמה ירקות שונים. בעיקרון משתמשים במה שיש באותו רגע במקרר. לי היו בצל, גזר וקישוא. הכנתי רוטב על בסיס עגבניות: אפשר להשתמש ברסק עגבניות, אבל אני מעדיפה את פסטה עליה כתבתי בהרחבה בעמוד "סודות גלויים". הוספתי לרוטב חתיכות חזה הודו כדי לא לאכול שטויות אחרי ארוחת ערב כי מנה בשרית יותר משביעה.
חותכים בצל לקוביות קטנות, מגרדים גזר וקישוא בפומפיה. מטגנים במעט שמן כי הירקות מפרישים מלא נוזלים.
בינתיים מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים מלח ומבשלים ניוקי לפי הוראות היצרן. בגדול, הניוקי מוכנים כשהם מתחילים לצוף. לא משאירים אותם במים אלא דגים באמצעות כף מחוררת ומעבירים לכלי כלשהו. השאיפה היא לתזמן את שני התהליכים כך שהניוקי יהיו מוכנים במקביל לרוטב.
כשהירקות מתרככים ומשחימים מעט, מוסיפים לתערובת חתיכות חזה הודו קטנות, מערבבים ומטגנים עד שהודו מחליף צבע מורדרד ללבן. זה לוקח בערך 10 דקות. אחרי זה מתבלים,  מוסיפים רוטב עגבניות, מערבבים ומבשלים בתוך המיצים שנוצרו 5 דקות נוספות. מוודאים שהבשר מוכן (חותכים חתיכה קטנה באמצע ובודקים שהיא לבנה לגמרי גם מבפנים) , מתקנים את התיבול אם צריך ומגישים מיד. בתאבון!
אז מה היה לנו?
 
מרכיבים:
1 חבילת ניוקי                                           1 כוס מחית עגבניות פסטה
רבע חזה הודו (חצי של חצי פרפר)                1-2 כפות שמן לטיגון
1 בצל בינוני או חצי בצל גדול                       חצי כפית מלח
2 גזרים בינוניים                                        חצי כפית פלפל שחור גרוס                         
1 קישוא בינוני                                          1 כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום                                              חצי כפית פפריקה חריפה
 

אופן הכנה:
  1. מקלפים בצל, שום, גזר וקישוא. חותכים בצל ושום לקוביות קטנות, מגרדים בפומפיה גזר וקישוא.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן. מתחילים טיגון מבצל ושום ואחרי שהם מזהיבים מוסיפים גזר וקישוא מגוררים. מערבבים היטב ומטגנים יחד כ- 10 דקות.
  3. בינתיים מרתיחים מים בסיר בינוני. כשהם רתחו ממליחים ומוסיפים ניוקי. מבשלים לפי הוראות היצרן או עד שהניוקי מתחילים לצוף. את הניוקי המוכנים מעבירים בינתיים לכלי הגשה.
  4. שוטפים חזה הודו וחותכים לחתיכות קטנות. מוסיפים את החתיכות לתערובת הירקות, מערבבים ומתגנים יחד כ- 10 דקות עד שהבשר הופך מורדרד ללבן.
  5. מתבלים, מוסיפים מחית פסטה, מערבבים ומבשלים הכל יחד 5 דקות נוספות. חותכים באמצע חתיכת בשר אחת על מנת לוודא שהוא מוכן (לבן גם מבפנים).
  6. מגישים כל עוד חם. אם רוצים אפשר לפזר מעל בזיליקום קצוץ.
 

הערות:
  • אתם מוזמנים להיכנס אל אתר FoodsDictionary המכיל את המתכון עם ערכים תזונתיים מלאים.
  • אפשר להשתמש בכל ירק שיש במקרר.
  • במקום מחית פסטה אפשר להשתמש בקופסה קטנה של רסק עגבניות. אם הרוטב יוצא סמיך מדי אפשר לדלל אותו עם מעט מים פושרים.
  • אפשר להחליף חזה הודו בחזה עוף.
  • הרוטב הזה מתאין לכל סוגי פסטה, לא רק לניוקי.
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה