יום רביעי, 24 באוקטובר 2012

שקשוקת מנגולד צבעונית

פירוש השם "שקשוקה" הוא תערובת. שקשוקה מסורתית כוללת ביצים מבושלות על מצע עגבניות, בצל ופלפלים מעורבבים. אני אוהבת את האוכל שלי כמה שיותר צבעוני ואם אפשר - אז מעושר במינרלים וסיבים תזונתיים, לכן אני מוסיפה לשקשוקה מנגולד (עלי סלק). אומנם נהוג לשמור בשקשוקה על חלמון שלם, אני מעדיפה לבשל אותה תחת מכסה מה שגורם לחלק הצהוב לחלמון "להיבלע" בשלמותו בתוך החלק הלבן החלבון וליצור הפתעה נעימה בזמן החיתוך.
 
 
כל המרכיבים העיקריים של שקשוקה נשארים: ביצים, בצל, שום, עגבניה + רוטב עגבניות לשקשוקה ותבלינים. מוסיפים חבילה של מנגולד ויוצאים לדרך.
 
 
שוטפים היטב מנגולד וחותכים גס. אני משתמשת בעיקר בחלק הירוק של עלים ומשאירה קצת מהחלק הלבן – פשוט לוקח יותר זמן לרכך את החלקים הלבנים והעבים יותר של העלים. זה רק נראה שיש יותר מדי מנגולד – הוא מצטמצם משמעותית בזמן הטיגון.
חותכים ומטגנים בצל ושום עד הזהבה, מוסיפים מנגולד חתוך ומטגנים הכל יחד עד שהמנגולד מאבד מנפחו ונהיה רך וסמרטוטי.
בשלב הזה מוסיפים רוטב עגבניות ועגבניה חתוכה לקוביות, מתבלים, מערבבים ומבשלים עוד כ- 5 דקות עד שכל הטעמים מתערבבים.
שוברים פנימה ביצים בהתאם לרמת הכולסטרול למספר סועדים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד בין 5 ל- 10 דקות עד שהחלבונים מתייצבים. מכינים הרבה לחם, מעבירים את השקשוקה לצלחות ואוכלים מיד. אנחנו לרוב זורמים עם החוויה הברברית ואוכלים ישר מהמחבת. בתאבון!
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
3-4 ביצים                                                         חצי כפית מלח                               
חבילת מנגולד                                                    חצי כפית פלפל
1 בצל                                                              כפית אורגנו
3 שיני שום                                                        כפית וחצי פפריקה מתוקה
1 עגבניה                                                          חצי כפית פפריקה חריפה
1 קופסה רוטב עגבניות לשקשוקה                         חצי כפית כמון
2 כפות שמן לטיגון
 
 
אופן הכנה:
  1. מקלפים בצל ושום וחותכים לקוביות בינוניות. מתחילים לטגן במחבת גדולה עד להזהבה.
  2. בינתיים שוטפים היטב מנגולד וחותכים גס: משתמשים בעיקר בחלקים הירוקים של העלים.
  3. מוסיפים את המנגולד למחבת, מערבבים ומטגנים עד שהוא מאבד מהנפח שלו ומתרכך.
  4. מוסיפים עגבניה חתוכה לקוביות, רוטב עגבניות מוכן, מתבלים ומבשלים יחד כ- 5 דקות עד שכל הטעמים מתערבבים.
  5. שוברים פנימה ביצים אחת-אחת ובזהירות, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים בין 5 ל- 10 דקות עד שהחלבון מתייצב.
 
הערות:       
  • אתם מוזמנים להיכנס לאתר FoodsDictionary המכיל את המתכון עם ערכים תזונתיים מלאים.
  • כמות הביצים במתכון תלויה במספר סועדים.
  • אם אין רוטב עגבניות מוכן לשקשוקה אפשר להשתמש ברסק עגבניות מהול בקצת מים.
  • התיבול יכול להשתנות בהתאם לטעם.
  • אם רוצים לקבל חלמונים שלמים בדומה לביצת עין, מבשלים את השקשוקה ללא מכסה.         

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה