יום שני, 29 באוקטובר 2012

פסטרמת הודו ביתית בציפוי חרדל ודבש

בחיים של כל אישה יש את הרגע הזה שהיא מחליטה להכין את הפסטרמה שלה בבית, לבד. מה לא? רק לי זה קרה? נו טוב.. אם בכל זאת תרצו ללכת על האופציה הבריאה, המפוקחת, הטעימה והזולה יותר (תקבלו ק"ג פסטרמה בערך ב- 30 ש"ח), אתם יודעים איפה למצוא את המתכון.
כל מה שנצטרך זה חצי חזה הודו, קצת חומרים לציפוי ולילה אחד של השריית נתח חזה הודו במים עם מלח וסוכר.
אני הכנתי פסטרמת חרדל ודבש עם קצת רוטב צ'ילי מתוק ושמן זית.
על מנת לקבל את הגוון המגרה של פסטרמה מוסיפים לתערובת כף פפריקה מתוקה.
מוציאים את הנתח מהמשרה, מייבשים בעזרת מגבת נייר ומורחים עליו את תערובת הציפוי בנדיבות עד שכל הנתח לגמרי מצופה. מרפדים תבנית בנייר כסף, עליה שמים רשת קטנה (לא חובה) שמונעת הידבקות הבשר לתבנית ומקדמת צלייה אחידה, ועל הרשת מניחים את הנתח המצופה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לרבע שעה. המטרה היא לתת לבשר מכת חום ראשונית. אחרי זה מכסים עם נייר כסף – אני פשוט מניחה מלבן נייר כסף מעל הנתח – וצולים ב- 180 מעלות כ- 25 דקות נוספות. אל תשאירו בפנים יותר מדי זמן – לחזה הודו יש נטייה להתייבש מהר.
ככה נראה הנתח המוכן. אתם יכולים לחתוך אותו באמצע ולוודא שהוא מוכן – הבשר צריך להיות לבן. אפשר לאכול אותו מיד כתוספת בשרית – הפסטרמה עסיסית וטעימה בטירוף, אפשר לקרר ולהעביר למקרר לקבלת נתח פסטרמה אמיתי.
זה בדיוק מה שאנחנו עושים: אחרי הקירור פורסים דק ומרכיבים המון סנדוויצ'ים. בתאבון!
אז מה היה לנו?


מרכיבים למשרה:                                                מרכיבים לציפוי:
חצי חזה הודו (כק"ג)                                            1.5 כפות שמן זית
3 כפות סוכר                                                       1 כף חרדל דיז'ון
3 כפות מלח גס                                                   2 כפות דבש
3 כוסות מים                                                       1 כף רוטב צ'ילי מתוק
                                                                         1 כף פפריקה מתוקה
אופן הכנה:
  1. משרים חזה הודו במים עם מלח וסוכר במשך לילה. המים אמורים לכסות את הנתח: לכל כוס מים משתמשים בכף מלח וכף סוכר.
  2. אחרי ההשרייה מוציאים את הנתח מהמים ומייבשים בעזרת מגבות נייר. מחממים תנור ל- 200 מעלות – חשוב שהוא יהיה חם!
  3. בינתיים מרפדים תבנית בנייר כסף ומערבבים בקערית את כל חומרי הציפוי.
  4. מורחים את הציפוי על נתח החזה מכל הכיוונים, מניחים על הרשת או ישירות על התבנית המרופדת ומכניסים לתנור לרבע שעה.
  5. מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות, מכסים את הנתח בנייר כסף וצולים במשך 20 דקות נוספות.
  6. מגישים חם או קר, שומרים במקרר.
הערות:
  • אתם מוזמנים להיכנס לאתר FoodsDictionary המכיל את המתכון עם ערכים תזונתיים מלאים.
  • אפשר לשלב בציפוי כל מה שאוהבים. אני לפעמים מוסיפה רוטב סויה או פלפל שחור.
  • מאוד חשוב לא לדלג על שלב ההשרייה כי הבשר עלול לצאת תפל מבפנים.
  • חזה הודו מאוד עדין ומתייבש בקלות, לכן משתדלים לא להשאיר את הפסטרמה יותר מדי זמן בתנור.