יום רביעי, 3 באוקטובר 2012

צ'ימיצ'ורי ביתי




צ'ימיצ'ורי זה רוטב שיצא לי המון פעמים לאכול בחוץ ומשום מה מעולם לא ניסיתי להכין אותו בבית. אתמול אירחנו חברים לעל האש, הבשר היה מושקע והייתי צריכה רק עוד משהו קטן שיקפיץ עוד יותר את הסטייקים והקבבים. אני רוצה להגיד שהמחית הירוקה הזאת עושה את העבודה. משתמשים בצ'ימיצ'ורי גם כמרינדה לבשרים, אבל בעיקר כרוטב שמלווה את הבשר המוכן (סטייקים, נקניקיות צ'וריסו וכל מיני בשרים צלויים על הגריל).


כל מה שצריך זה מספר מרכיבים סודיים בסיסיים ובלנדר. אני מניחה שאפשר להגיע לתוצאה דומה גם אם קוצצים את כל המרכיבים ידנית, אבל זה בטוח ייקח הרבה יותר זמן.
מכניסים לבלנדר פטרוזיליה וקוצצים כמה שניות. מוסיפים את שאר הירקות, תבלינים, חומץ בן יין ושמן זית ומערבבים עד שהכל קצוץ דק-דק.
הייתי רוצה להרחיב ולהוסיף עוד הוראות ושלבים, אבל בעצם כאן מסתיימת העבודה. נשאר רק לשטוף את הבלנדר והרוטב שלנו מוכן ומחכה לבשר. בתאבון!


אז מה היה לנו?

מרכיבים:
2 צרורות פטרוזיליה                              כף וחצי אורגנו יבש
1 בצל קטן                                            1 כפית מלח
1 פלפל גמבה אדום                              1 כפית פלפל שחור גרוס
חצי פלפל ירוק חריף                              שליש עד חצי כוס שמן זית
7 שיני שום                                           שליש כוס חומץ בן יין

אופן הכנה:
  1. שוטפים פטרוזיליה וקוצצים טוב במעבד מזון.
  2. מוסיפים גמבה, פלפל חריף, בצל ושום וקוצצים שוב בפולסים קצרים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  3. מוסיפים לקערת הבלנדר שמן זית, חומץ בן יין וכל התבלינים ועושים ערבוב קטן נוסף. את השלב הזה אפשר לעשות בקערה נפרדת ולהסתפק בערבוב ידני.

הערות:
  • אפשר להשתמש בצרור כוסברה במקום צרור הפטרוזיליה השני. אני פשוט פחות אוהבת כוסברה.
  • אם אין לכם חומץ בן יין אפשר להשתמש בחומץ רגיל.
  • מתקבלת כמות מכובדת של הצ'ימיצ'ורי. אפשר לשמור את שאריות הרוטב במקרר בקופסה אטומה או שאפשר להקפיא אותם ולהפשיר לקראת יום העצמאות  על האש הבא.


12 תגובות:

  1. ניסיתי ויצא מדהים,

    השבמחק
  2. בתמונה של המרכיבים מופיע חומץ בלסמי. ברשימה הכתובה מופיע חומץ בן יין. מה הנכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, חומץ בן יין. נראה לי שהתבלבלתי בין הבקבוקים כשצילמתי :)
      תודה ששמת לב!

      מחק
    2. אפשר אורגנו טרי?

      מחק
    3. לא ניסיתי. אני מניחה שכן

      מחק
    4. תודה רבה על המענה המהיר ❤

      מחק
  3. הכנתי מ-2 חבילות פטרוזיליה ואחת כוסברה, יצאה כמות מסחרית(:
    מתכון מעולה, תודה!

    השבמחק
  4. במקום החומץ אפשר לנסות מיץ לימון טבעי - גם להיט :-)

    השבמחק
  5. אתמול פעם ראשונה שהעזרתי להכין צ'ימיצ'ורי ופשוט יצא לי מעולה! תודה רבה וחג עצמאות שמח.

    השבמחק
    תשובות
    1. אילנה, תודה רבה לך וחג שמח!

      מחק
  6. יוצא מעולה. לא נראה לי שאוכל לאכול אסאדו בלי הרוטב הזה מעכשיו.
    תודה רבה.

    השבמחק