יום שישי, 5 באוקטובר 2012

עוגיות מרציפן ממכרות

פרווה זה לא בדיוק התחום האהוב עליי. אני מעדיפה קינוחים חלביים. אבל מה לעשות כשבתדירות של פעם בשבוע או יותר מתקיימות אצל משפחת בן זוגי ארוחות ערב בשריות, שלא משנה עד כמה הן מפוצצות עדיין נשאר חשק למשהו מתוק בסוף, ליד התה?


אז באיזשהו שלב מתחילים לגוון. אחרי עוגות תפוחים, טורטים למיניהם ועוגיות טחינה וקוקוס הגיע זמן המרציפן. וטוב שכך. מרציפן זה רקיחה שמורכבת בעיקר מסוכר ושקדים טחונים. שום דבר רע לא יכול לצאת מהשידוך הזה.
ראו הוזהרתם: העוגיות האלה לא סתם טעימות – הן ממכרות! וגם מאוד פשוטות הכנה: קודם כל מערבבים בקערת מיקסר את כל המרכיבים.
מעבירים את הבלילה שמתקבלת לשקית זילוף. טיפ קטן שראיתי בתכנית של קרין גורן: מאוד נוח להכניס שקית זילוף ריקה לתוך כוס גבוהה ולקפל את הקצוות על גבי הכוס. זה מפנה לנו את שתי הידיים למשימה בלתי אפשרית להעברת הבלילה שנוטה לברוח למקסיקו לכל כיוון אפשרי, רק לא לתוך השקית.


מזליפים או מזלפים (אני אף פעם לא בטוחה מה נכון..) עוגיות קטנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות ל- 25 דקות. המטרה שלנו לאפות ולייבש את העוגיות, לכן החום יחסית נמוך.
את העוגיות המוכנות מצננים לפני שמנתקים מנייר האפייה. משתדלים לשמור על פרופורציה 4:1, כלומר שמים 4 עוגיות על המגש ורק עוגיה אחת בפה. מגישים עם תה. את השאריות שומרים בכלי אטום. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים:
300 גרם מרציפן (3 מקלות)                              150 גרם אבקת סוכר (שקית וחצי)
4 חלבונים                                                        גרידת קליפה מתפוז / לימון
200 גרם אבקת שקדים



אופן הכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים מרציפן עם חלבונים עד שהתערובת נראית אחידה.
  2. תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה מוסיפים לקערה אבקת שקדים ואבקת סוכר. בסוף מוסיפים גם גרידת תפוז או לימון.
  3. את הבלילה החלקה מעבירים לשקית זילוף עם פיה חלקה, או במקרה שלי – עם חור קטן.
  4. בינתיים מחממים תנור ל- 120 מעלות.
  5. מזליפים עוגיות קטנות בקוטר 2-3 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים כ- 25 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ויבשות למגע. הן לא אמורות להיות שחומות.
  7. מצננים ושומרים בכלי אטום.

הערות:
  • מהמרכיבים שציינתי ובמידה והעוגיות שאתם מכינים אכן יהיו קטנות יוצאת כמות גדולה מאוד – לא פחות מ- 80 עוגיות. אם אין לכם הרבה אורחים תשקלו להכין חצי מנה, כלומר לחלק את כל המרכיבים לשניים.
  • גרידת תפוז / לימון מוסיפה הרבה לטעם העוגיות. אם לא אוהבים, אפשר להחליף בקינמון או הל או לא להוסיף שום דבר.
  • החלמונים שנשארים יישמרו כ- 7 ימים במקרר כאשר המעטפת שלהם לא שבורה ובמצב נוזלי בערך 3-5 ימים. אפשר להכין מהם מוס, עוגיות אלפחורס, לשלב אותם בבצק פריך או פשוט להשתמש בשקשוקה.

 

6 תגובות:

  1. מה זה הקרם שיש בין כל 2 עוגיות?

    השבמחק
    תשובות
    1. פששש... מושחת :)
      יש לך אלטרנטיבה שפויה יותר מבחינת קלוריות?

      מחק
    2. אלטרנטיבה למילוי? לא חייבים למלא - אפשר לאכול עוגיה-עוגיה. אגב, יש לי המון רעיונות איך דווקא להעלות את הערך הקלורי :)

      מחק
    3. אם אני משתמשת במרציפן ביתי שהוא כבר עם סוכר האם אני צריכה להוסיף את הכוס סוכר

      מחק
    4. הי, אני מניחה שגם במרציפן התעשייתי יש סוכר. אבל אם זה מאוד-מאוד עקרוני, אולי תוסיפי רק חצי מהכמות.

      מחק