יום שבת, 6 באוקטובר 2012

פסטו ביתי

הפוסט הזה הולך להיות קצר במיוחד, כי מאוד, אבל מאוד קל להכין פסטו בבית. אין צורך לקנות רוטב מוכן: זה גם יותר יקר וכמעט בוודאות פחות איכותי. יצרנים שרוצים למקסם את הרווחים משתמשים בחומרי גלם פחות יקרים: שמן צמחי במקום שמן זית, אגוזים במקום צנוברים וכו'. תקבלו בחבילה גם כמות מכובדת של חומרים משמרים.  למה לנו? הכי טוב זה להיות קונטרול פריק בטוחים ולהכין לבד. פעם היו כוטשים את הפסטו ידנית (עדיין מותר כמובן), אני משתמשת במעבד מזון.

כל מה שאנחנו צריכים זה צרור בזיליקום טרי, שמן זית, כמה שיני שום, צנוברים, מלח ופלפל. מאוד מומלץ להשתמש גם בכף גבינת פרמז'ן, אבל גרסת פרווה ללא גבינה גם יוצאת מאוד טעימה.

טוחנים במעבד מזון צרור בזיליקום, מוסיפים שום, צנוברים ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל גרוס וזהו – רוטב פסטו מוכן. אפשר להשתמש בו כרוטב לפסטה, כממרח וכתיבול. בתאבון!


אז מה היה לנו?

מרכיבים:
1 צרור בזיליקום                                    5 כפות שמן זית
2 שיני שום                                           1 כף פרמז'ן (אופציונלי)
2 כפות צנוברים                                    מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

אופן הכנה:
  1. שוטפים צרור בזיליקום וטוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים.
  2. מוסיפים שיני שום, צנוברים, שמן זית ואם רוצים – גם כף פרמז'ן, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  3. מעבירים לכלי הגשה. את השאריות שומרים במקרר בכלי אטום.

הערות:
  • מצרור בזיליקום אחד יוצאת כמות יחסית קטנה של פסטו (בערך כוס אחת). אם יש לכם הרבה אורחים תשקלו להכפיל את כמות חומרי הגלם.
  • אם אין לכם צנוברים אפשר להשתמש באגוזים, אבל טעם הצנוברים הרבה יותר שווה.
  • אל תוותרו על שמן זית!

 

2 comments:

  1. האם אפשר להכין את הפסטו גם בלי צנוברים או שחייב עם

    השבמחק