יום ראשון, 7 באוקטובר 2012

עוגת אגסים ושוקולד


אני חושבת שאגסים לא מוערכים מספיק.. מאז ראש השנה לא מפסיקים לטחון לפרסם עוגות תפוחים כאלה ואחרות. ומה עם האגסים? הגיע זמן לתת להם כבוד גדול בגרסה נימוחה ושוקולדית במיוחד.
להכנת הבלילה נצטרך רק קערה אחת. אני השתמשתי בשתי קערות בשביל הצילומים. שטיפתם זה קורבן שאני מוכנה להקריב למען האומנות.

מערבבים את כל המרכיבים הרטובים + אגוזים, מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים הכל ביחד לבלילה די סמיכה.

מוסיפים קוביות אגסים ושוקולד, מערבבים שוב. הבצק סמיך ודביק, אבל ככה זה צריך להיות. אין צורך לערבב הרבה זמן, פשוט תשתדלו לכסות את האגסים והשוקולד עם הבלילה.
מעבירים את התערובת לתבנית אינגלישקייק משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 45-50 דקות. העוגה מוכנה כשהיא שחומה וקיסם שנועצים במרכזה יוצא יבש וללא פרורים.
משאירים את העוגה בתוך התבנית לרבע שעה, אחרי זה שולפים ומניחים על הרשת. בינתיים מכינים ציפוי שוקולד.
ברגע שהעוגה התקררה אפשר לזלף עליה את הזיגוג. מי שרוצה לחסוך בקלוריות יכול פשוט לזרות מעל העוגה קצת אבקת סוכר ולקשט אותה בשקדים פרוסים. אם מסיבה לא ברורה נשארות לכם שאריות, שומרים אותן במקרר בקופסה סגורה. בתאבון!
אז מה היה להו?

לעוגה:
2 אגסים חתוכים לקוביות                                  1 וחצי כפיות אבקת אפייה
2 כוסות קמח לבן                                              1 כף דבש
חצי כוס מים רותחים                                         חופן אגוזים קצוצים
חצי כוס סוכר                                                     50 גרם שוקולד מריר קצוץ
רבע כוס שמן                                                    1 כפית ברנדי / ליקר

לזיגוג שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר                                        3-4 כפות חלב קוקוס

אופן הכנה:
  1. שוטפים אגסים, מקלפים את הקליפה וחותכים לקוביות בינוניות. קוצצים אגוזים ושוקולד.
  2. מכניסים לקערה גדולה מים רותחים, סוכר, דבש ושמן. מערבבים טוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים ברנדי ואגוזים קצוצים ומערבבים שוב.
  3. מנפים לתוך הקערה קמח ואבקת אפייה ומערבבים. הבלילה יוצאת די סמיכה.
  4. מוסיפים לבלילה אגסים חתוכים ושוקולד קצוץ ומערבבים מספר פעמים עד שהם מכוסים בבלילה סמיכה ודביקה.
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגלישקייק משומנת, מחליקים בעזרת כף ומכניסים לתנור ל- 45-50 דקות או עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש וללא פירורים.
  7. בינתיים מכינים את הציפוי: מניחים שוקולד שבור לקוביות בקערית קטנה, מוסיפים 3-4 כפות חלב קוקוס (תלוי במרקם הרצוי) ומחממים במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס. טורפים היטב עד שהתערובת אחידה וחלקה.
  8. מקררים את העוגה על הרשת ומזלפים את הציפוי. מגישים מיד, את השאריות שומרים במקרר בכלי סגור.

הערות:
  • אפשר לשלב קמח לבן וקמח מלא (חצי-חצי), אבל אז מוסיפים 3/4 כוס מים. אפשר להשתמש בסוכר חום.
  • אפשר להחליף את הדבש בסירופ מייפל טבעי.
  • אם רוצים להכין עוגה גדולה, למשל בתבנית עגולה 26-28, פשוט מכפילים ב-2 את כל כמויות המרכיבים.
 

2 comments:

  1. זה בטעות שאין ביצים או שככה סתם פשוט אין ביצים בעוגה הזאת?

    אלינור

    השבמחק