יום חמישי, 18 באוקטובר 2012

מרק דלעת מוקרם – חזרה גנרלית לקראת החורף

איך אני יודעת שאוטוטו מגיע החורף? לא כי מעבירים שעון, לא כי מחשיך מוקדם, לא כי מתחיל להיות קר ויורד גשם. מבחינתי החורף מגיע כשמתעורר אצלי דחף להכין מרק. אני אוהבת מרקים כי הם הופכים חורף לנסבל וביתי שכזה. למרק מגיע כבוד: הוא לא איזו מנה ראשונה מסכנה. מבחינתי מרק הוא מנה עיקרית לחלוטין, נהדר כארוחת צהרים או ערב: חם, מזין, בריא, טעים. מה עוד צריך?
הראייה שלכם בסדר, פשוט התמונה לא לגמרי בפוקוס :)

אחד המרקים שאני הכי אוהבת הוא מרק דלעת וקארי מוקרם: צבעו כתום ואופטימי, מרקמו קטיפתי והריח מיוחד וממכר. אני בדרך כלל מוסיפה לדלעת תפוח אדמה אחד, אבל הוא ממש לא השחקן המרכזי בסיפור לכן לא מגיע לו להגיע לכותרת.
מתחילים בטיגון בצל ושום. אין צורך לחתוך לקוביות קטנות כי גם ככה הכל בסוף מגיע לטחינה בבלנדר. מוסיפים את המרכיב הסודי – אבקת קארי, שהיא בעצם תערובות תבלינים המבוססת על מטבח דרום אסיה וכוללת בד"כ כורכום, כוסברה טחונה, כמון, פלפל שחור ועוד.
בינתיים חותכים דלעת ותפוח אדמה לחתיכות גסות ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב עם הבצל המתובל ומוסיפים מים עד שכל הירקות מכוסים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
מעבירים את כל הירקות למעבד מזון, משתדלים לדוג כמה שיותר חתיכות בצל ושום. מוסיפים בין כוס אחת לשתי כוסות נוזל הבישול – תלוי מהמרקם הרצוי. המרק לא אמור להיות דליל אלא סוג של מחית סמיכה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וטוחנים בפולסים קצרים בין דקה לשתי דקות. בלנדר מוט גם יעשה את העבודה.
ככה נראה המרק אחרי כמה פולסים ראשונים – עדיין יש בו גושים קטנים שיעלמו אחרי ערבוב נוסף. זה הזמן לטעום, לתקן את התיבול ולהוסיף שמנת לבישול. אני משתמשת מעניין למה בשמנת 10% אבל תרגישו חופשי להתפרע..
כמות השמנת שאני מוסיפה עדיין מאפשרת לי לקרוא למרק בריא.
פולס אחרון והמרק מוכן. מגישים מיד עם עירית קצוצה ומעט גבינת פרמז'ן מגוררת. בתאבון!
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
1 ק"ג דלעת                                             1-2 כפות שמן לטיגון
1 תפוח אדמה                                          1 כפית אבקת קארי
1 בצל בינוני                                             כפית מלח
2 שיני שום                                              חצי כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות שמנת לבישול 10%              
 
אופן הכנה:
  1. מקלפים בצל ושום וחותכים לקוביות, לא חייבים לחתוך דק.
  2. מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים בצל ושום יחד עם כפית אבקת קארי.
  3. בינתיים מקלפים דלעת ותפוח אדמה וחותכים לחתיכות גדולות. מעבירים לסיר עם הבצל המתובל ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי של הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
  5. מעבירים את כל הירקות למעבר מזון ומוסיפים בין כוס לשתיים של מי הבישול. מתבלים במלח ופלפל וטוחנים בפולסים קצרים עד שמתקבלת מחית סמיכה. אם היא סמיכה מדי – מוסיפים עוד מי בישול. טועמים ואם צריך מתקנים את התיבול.
  6. מוסיפים שמנת לבישול ומערבבים בפעם האחרונה.
  7. מגישים עם עירית קצוצה וגבינת פרמז'ן מגוררת.

הערות:
  • אם רוצים מרק פרווה, אפשר להחליף את השמנת בכמות זהה של קרם קוקוס. יוצא מאוד טעים, אפילו יותר אקזוטי.
  • אם משתמשים בבלנדר מוט וטוחנים את המרק ישר בסיר, אל תשכחו להעביר את מי הבישול למקום אחר ולהוסיף אותם בהדרגה עד לקבלת מרקם רצוי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה