יום שני, 8 באוקטובר 2012

לא רק מתוק - עוגיות גבינה מלוחות



כמו מרק, גם העוגיות האלה מבשרות את בואו של החורף. אין לי מושג למה. אולי כי כיף לאכול אותן בחוץ כשלובשים טרנינג ארוך עם הקפוצ'ון בפעם הראשונה. האמת היא שכיף לאכול אותן, נקודה. מצאתי את המתכון הזה במקרה (לצערי לא זוכרת מי פירסם אותו) ומאז אני לא מפסיקה לשחזר את ההצלחה. תתכוננו – העוגיות האלה להיט אמיתי!
משתמשים בשני סוגי גבינה, צהובה מעושנת ופרמז'ן, מה שגורם לריחות מטורפים במטבח בזמן האפייה.
היתרון הנוסף של העוגיות האלה שאת הבצק מכינים בבלנדר בלי להתאמץ בכלל. זורקים לקערה את כל המרכיבים חוץ מחלב ומערבבים בכמה פולסים קצרים.
מתקבלת תערובת פרורית ויבשה. מוסיפים חלב ומפעילים את הבלנדר לעוד דקה או אפילו פחות. הבצק נהיה רטוב ומתקבץ כולו לכדי גוש רך ונעים למגע.
מוציאים אותו ומחלקים לשני חלקים שווים. מכל חלק יוצרים נקניקייה גליל בעובי של כ- 3 ס"מ.
על השייש מפזרים סומסום וקצח ומגלגלים עליהם את הבצק ע"מ ליצור ציפוי אחיד. את הגלילים המוכנים עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
אחרי כשעתיים מוציאים מהמקרר, פורסים ל"מטבעות" בעובי כחצי ס"מ, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (במקרה שלי – במשטח סיליקון קומוניסטי אדום ויפה) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. העוגיות האלה לא תופחות כך שלא צריך לדאוג למרווחים גדולים ביניהן. לי יצאו בדיוק 40 עוגיות.
מוציאים מהתנור ומקרריים על הרשת. שומרים בקופסה. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים:
1 ורבע כוסות קמח לבן                                                  רבע כפית פלפל שחור גרוס
150 גרם גבינה צהובה מעושנת מגוררת                       חצי כפית מלח
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת                                       2 כפות חלב
150 גרם חמאה קרה                                                   סומסום וקצח לציפוי


אופן הכנה:
  1. מכניסים לקערת הבלנדר קמח, גבינות, חמאה קרה חתוכה לקוביות ותבלינים. מערבבים במספר פולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורית ויבשה.
  2. מוסיפים 2 כפות חלב ומפעילים את הבלנדר לדקה או עד שכל החומרים מתאחדים לכדי גוש בצק אחד רך ונעים למגע.
  3. מוציאים את הבצק ומחלקים לשני חלקים. מכל חלק יוצרים גליל בעובי כ- 3 ס"מ ומצפים אותו בסומסום וקצח. עוטפים את הגלילים המצופים בניילון נצמד ומעבירים לשעתיים למקרר.
  4. אחרי כשעתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות. מוציאים את הגלילים ופורסים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
  5. מוציאים ומקררים על הרשת. שומרים בקופסה.

הערות:
  • באופן תיאורטי אפשר להחליף חצי כמות של קמח רגיל בקמח מלא. לא ניסיתי, אבל נראה לי ששום דבר לא יקלקל את העוגיות האלה.
  • אם אתם אופים את העוגיות בשתי נגלות, תשאירו את הגליל השני במקרר כל עוד הנגלה הראשונה בתוך התנור.
  
 

2 comments:

  1. נראה טעים לאללה! אני מכורה לעוגיות גבינה
    ותמונות יפהפיות :)

    השבמחק