יום שבת, 6 באוקטובר 2012

מאפה בצק עלים עם רצועות עוף ופסטו


את המאפה המעולה הזה למדתי להכין אצל שושי. איך לא חשבתי על זה קודם? במינימום השקעת זמן ומאמץ מתקבלים מאפים חמודים וטעימים שיכולים לשמש כנשנושים, מתאבנים ובזמנים קשים ולפעמים גם כמנה עיקרית קלילה לצד סלט. המשימה הקשה ביותר בהכנת המנה הזו היא לזכור להפשיר בצק עלים.
יום לפני מעבירים את הבצק ממקפיא למקרר. מחלקים את הבצק המופשר לריבועים בינוניים. לי יצאו 24 חתיכות (פעמיים 4x3) ומרדדים מעט. בינתיים חותכים חזה עוף לרצועות דקות לפי מספר הריבועים.
מורחים בחלק התחתון של כל ריבוע חצי כפית ממרח. אני השתמשתי ברוטב פסטו ביתי. מניחים רצועות עוף ומגלגלים לסיגר.

מסדרים את הסיגרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים גדולים (המאפה תופח), מערבבים ביצה עם מים, מורחים על המאפים ומפזרים מעל קצת סומסום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20 דקות או עד שהמאפים משחימים. מקררים מעט וטורפים. בתאבון!

אז מה היה לנו?

מרכיבים:
1 חבילה של בצק עלים                                     1 ביצה
1 חזה עוף פרוס לרצועות                                  סומסום לקישוט
רבע כוס ממרח פסטו

אופן הכנה:
  1. חותכים בצק עלים מופשר לריבועים בינוניים ומרדדים מעט.
  2. חותכים חזה עוף לרצועות דקות (אצבעות עוף) בהתאם למספר הריבועים.
  3. מרכיבים את המאפים: מורחים על החלק התחתון של כל ריבוע בצק כחצי כפית ממרח, מעליו מניחים רצועת עוף ומגלגלים לסיגר.
  4. בקערה קטנה טורפים יחד ביצה עם 2-3 כפות מים. מורחים את התערובת על הסיגרים המגולגלים, מעל מפזרים מעט סומסום.
  5. מסדרים את הסיגרים במרווחים גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20-25 דקות או עד שהמאפים תפוחים ושחומים.
  6. מקררים קצת לפני ההגשה. את השאריות שומרים במקרר בכלי אטום. מחממים לפני כל הגשה נוספת.

הערות:
  • רעיונות נוספים לממרחים: טפנד / ממרח זיתים, ממרח עגבניות מיובשות, חרדל דיז'ון, רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי. אפשר להכין ללא ממרח, אבל זה ייצא פחות טעים.
  • אין צורך לבשל/לטגן את העוף לפני: אחרי 20 דקות בתנור הרצועות יהיו לגמרי מוכנות. בדוק.

2 comments:

  1. תודה אולגה
    הכנתי (מבצק מקמח כוסמין) ויצא ממש טעים!

    השבמחק