ריבת בצל

מאת
ריבת בצל
גילוי נאות: ריבת בצל היא לא אחת הריבות שאני מכינה בכמויות ושומרת בצנצנות מעוקרות במשך זמן רב. מכינים אותה פעם ב, ובדרך כלל יחד עם משהו. היא הולכת עם על מנה שתרצו להוסיף לה טוויסט מתקתק, או סתם ככה – על פרוסת לחם. אם עדיין לא שכנעתי אותכם, אז קבלו משוואה משכנעת במיוחד: ריבת בצל = בריאות, כי בצל = ירק וירק = בריאות.
כמו שכבר אמרתי פעם, הרבה סיפורי אהבה מתחילים בדמעות. גם סיפור הריבה הזו. כן, ניסיתי להחזיק גפרור בין השיניים– לי זה לא עבד. כמו שאמר מיקו: "בכיתי, בכיתי הרבה".
חוץ מהבצל החתוך נצטרך יין אדום, סוכר חום וחומץ בלסמי שהעדיף לא להצטלם.

משמנים קלות מחבת רחבה ומתחילים לטגן את הבצל שמיד מפריש נוזלים ומוריד מנפחו. מוסיפים יין אדום, סוכר וחומץ בלסמי, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה.

בעיקרון אפשר לעזוב את המחבת לחצי שעה-שעה, רק לא לשכוח לערבב מידי פעם על מנת שכל הבצל יספוג את טעמי ה"סירופ". הבצל ילך ויתרכך ויאבד עוד ועוד מהנפח שלו. במקביל הנוזלים ילכו ויתאדו בהדרגה. כאן צריך לקבל החלטה: להשאיר קצת נוזלים או לא להשאיר נוזלים בכלל. אני בעד האופציה השנייה, לכן אני ממשיכה לערבב ולבשל עד שלא נשארים במחבת נוזלים בכלל. זה הזמן לכבות את האש, לקרר את הריבה ולהעביר אותה לקופסת אכסון אטומה ואחרי זה למקרר. בתאבון!

ריבת בצל

אז מה היה לנו?

מרכיבים:

4 בצלים אדומים גדולים

2 כפות שמן לטיגון ראשוני

1 כוס סוכר חום

1 כוס יין אדום

3 כפות חומץ בלסמי

 

אופן הכנה:

  1. מקלפים בצלים ופורסים לרצועות.
  2. מטגנים בצל במחבת רחבה בשתי כפות שמן במשך 5 דקות.
  3. אחרי כמה ערבובים מוסיפים למחבת יין, סוכר וחומץ בלסמי. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין חצי שעה לשעה עד שרוב או כל הנוזלים מתאדים. מערבבים מידי פעם.
  4. מקררים ומעבירים לכלי אכסון אטום. שומרים במקרר.
  5. משתמשים בריבה בתור תוספת לטוסט עם פטה כבד או לכל מנה אחרת, למשל חביתה או סלט.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בבצל לבן.
  • אפשר להשתמש בסוכר לבן.
  • אפשר להפחית את כמות הסוכר ל- 3-4 כפות – זה עדיין יצא מתוק. בהתאם אפשר להפחית קצת את כמות החומץ הבלסמי.
  • אפשר להשאיר מעט נוזלים (סירופ) בסוף הבישול או לבשל עד אידוי מלא.
הדפסה
29 תגובות
  1. אנונימי 5 שנים לפני
    הגב

    נהדררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררר

  2. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    הכנתי ויצא מעולה. אגב, אני כבר שנים לא בוכה מבצל – אחרי שאני מקלפת אותו אני משפשפת אותו כמה שניות מתחת לברז (מים קרים) וזהו, אין דמעות. אפשר גם לחתוך לחצאים ולשטוף כל חצי ליתר ביטחון אבל האמת שמספיק לי גם לשטוף את הבצל המקולף בשלמותו. בכל מקרה – מתכון ידידותי ומוצלח.

  3. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    אם רוצים כמות כפולה, מכפילים את הכל פי 2 או שיש יחס אחר?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      כן, פשוט מכפילים את הכל. בדיוק עכשיו גם אני הכנתי כמות כפולה של הריבה למחר 🙂 חג שמח!

  4. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    האם חומץ בלסמי הכרחי, ניתן להחליף אותו ברכיב אחר?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי, החומץ בא לשבור את המתיקות של הסוכר. אני אוהבת להשתמש בבלסמי, כי הוא יותר טעים ועדין, אבל אפשר להשתמש בכמות זהה של חומץ רגיל או מיץ לימון. בהצלחה!

  5. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    האם נהוג להגיש חם או קר עם כבד העוף?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי, הריבה טעימה בשני המצבים, אבל לרוב אני מגישה אותה קרה, ישירות מהמקרר.

  6. SG 4 שנים לפני
    הגב

    היי! האם זה משנה אם היין יבש/ מתוק?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      לגמרי משנה! בשביל המתכון הזה צריכים יין אדום יבש ולא יין קידוש כלשהו.

  7. אנונימי 3 שנים לפני
    הגב

    נראה נפלא. האם עם סוכר לבן גם הולך?

  8. מהמם!!!! מתה על זה!!
    אגב, לי יש פטנט אחר לבצל, אני מכניסה למקפיא לכ 20 דק, רסיסי העסיס שלו קופאים ולא מתפזרים באוויר.

  9. Unknown 3 שנים לפני
    הגב

    כמה זמן הריבה נשמרת במקרר?

    • אולגה טוכשר 3 שנים לפני
      הגב

      הי, בכלי אטום לפחות שבוע. אולי גם יותר, אבל אצלי היא מעולם לא שרדה יותר – פשוט נאכלה 🙂

  10. אנונימי 2 שנים לפני
    הגב

    במקום יין שמתי כוס מיץ תפוזים וכמובן הפחתתי בסוכר יצא מעולה

  11. SashaAr 2 שנים לפני
    הגב

    הכנתי ויצא לי קרמלי ודביק ממש, כאילו כל הסוכר נשרף. השתמשתי בכמויות שכתובת

  12. SashaAr 2 שנים לפני
    הגב

    הכנתי ויצא לי קרמלי ודביק ממש, כאילו כל הסוכר נשרף. השתמשתי בכמויות שכתובת

  13. אנונימי 2 שנים לפני
    הגב

    היי.. אפשר להחליף את הסוכר בדבש או סירופ מייפל?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי, אני לא ניסיתי, אבל יש לי תחושה שתוצאה תהיה שונה. אם את מנסה, ספרי לי איך יצא 🙂

  14. yifat fluman שנה 1 לפני
    הגב

    נהדר!! כבר על המחבת 🙂

  15. Stefan Forge 5 חודשים לפני
    הגב

    This post is worth everyone's attention. Where can I find out more? netflix account

  16. Collectors Item 4 שבועות לפני
    הגב

    Hurrah! Ꭺt last I got a wеbsite from where I know how to truly obtain useful ɗata regarding mmy study and knowledge.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם