יום חמישי, 15 בנובמבר 2012

סחלב קר עם מי הדרים


אקדים ואתחיל בכך שאני בכלל לא בטוחה האם זה סחלב קר או מלבי. באמת שניסיתי לבדוק מהם ההבדלים והסתבכתי עוד יותר. מצד שני – למי אכפת? הרי מה שחשוב זו התוצאה, והתוצאה כאן כלל וכלל אינה שנויה במחלוקת. מדובר בקינוח קליל, ארומטי, מרענן, כזה שמוכן תוך דקות ספורות ובהגשה נכונה יכול להיראות מיליון דולר.
כל מה שצריך זה חלב, סוכר, קורנפלור ומי הדרים, או כמו שקוראים להם – מי זהר. אפשר להשיג אותם בכל חנות תבלינים. אגב, בצרפתית קוראים להם fleur d'oranger. אז אם אורחים שואלים: מה זה הקינוח המהמם הזה? – אתם עונים בלי להניד עפעף – סחלב עם פלור דורנז'. זהו, המסך יורד. השקעתם מינימום זמן וקיבלתם קינוח פלצני מפונפן שמשאיר טעם של עוד.
כמו שאמרתי, ההכנה מאוד פשוטה: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים חלב עם סוכר עד שכל הסוכר נמס. מעבירים חלק מהחלב החם (כחצי כוס, לא עקרוני) לקערית נפרדת, מוסיפים אליה קורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. את התערובת הזו מוזגים לסיר עם החלב החם שעדיין נמצא על אש נמוכה מאוד, תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה.
אחרי דקה התערובת מתחילה להסמיך. היא אמורה להגיע למרקם של סחלב. זה הזמן לכבות את האש ולהוסיף מי זהר. מערבבים שוב בעזרת המטרפה ומוזגים מיד לכלי הגשה. אפשר לעטוף עם ניילון נצמד ע"מ למנוע היווצרות קרום.
מקררים מעט על השיש ואחרי זה מעבירים למקרר לקירור נוסף של בין חצי שעה לשעתיים. אגב, בעיקרון אפשר לאכול מיד כל עוד הסחלב חם. אבל זה סיפור אחר.
מוציאים מהמקר, מקשטים ומגישים. בתאבון!



אז מה היה לנו?



מרכיבים:
500 מ"ל חלב               45 גרם קורנפלור
75 גרם סוכר                2 כפות מי זהר

אופן הכנה:
  1. בסיר קטן על אש נמוכה מחממים חלב עם סוכר עד שכל הסוכר נמס. מוציאים הצידה כחצי כוס חלב.
  2. בקערית מערבבים טוב-טוב את החלב שהוצאנו עם אבקת קורנפלור עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  3. מחזירים את התערובת לסיר שעדיין נמצא על אש נמוכה תוך ערבוב של מטרפה. ברגע שהחלב מסמיך ומגיע למרקם של סחלב מכבים את האש.
  4. מוסיפים מי זהר ומערבבים.
  5. מוזגים לכלי הגשה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר (בין חצי שעה לשעתיים).
  6. מקשטים ומגישים.
הערות:
  • המנה הזו יכולה להיות לגמרי דיאטטית: משתמשים בחלב 1% ומחליפים סוכר בממתיק אחר, למשל בסטיביה שכתבתי עליה בדף "סודות גלויים".
  • מכמות המצרכים האלה יצאו לי 4 מנות קטנות של סחלב. אם רוצים יותר – פשוט מכפילים את כל הכמויות.
  • אפשר להחליף את מי הזהר בתמצית ווניל, מי וורדים או שקדיה – מה שאוהבים.
  • אפשר להניח חתיכות פרי בתחתית כלי הגשה ומעל למזוג את הסחלב: ככה הקישוט יהיה למטה.


2 comments:

  1. ואו! זה בדיוק הטעם שלי
    נראה מעולה עם הפטל היפה הזה, והתמונות פשוט מהממות אחת אחת

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! כיף לשמוע, במיוחד ממך :)

      מחק