יום שני, 19 בנובמבר 2012

פאי שוקולד, בננות וקפה

לפני כמה חודשים ראינו אני ובן זוגי תכנית של קרין גורן בה בין השאר היא הכינה את הפאי הזה בגרסה עגולה. מיד הושבעתי שאני מכינה את העוגה הזו ביום ההולדת הקרוב שלו. למה היה צריך להשביע אותי? כי ידוע שהפאי הזה הוא לא בדיוק אחד הקינוחים האופייניים שאני רגילה להכין. יותר מדי שוקולדי, יותר מדי קצפתי, יותר מדי משמין‼! מתוק.. מה בעצם אני רוצה להגיד? - כמה טוב שיום הולדת רק פעם בשנה. כי הפאי הזה כל כך טעים, כמו שרק פאי שוקולדי עם שוקולד, בננות וקצפת יכול להיות! כפול 10. ומה שלא פחות חשוב – בכלל לא צריך לאפות אותו.
את בסיס הפאי מכינים מעוגיות אוראו. את המילוי – משוקולד עם פצפוצי אורז ושמנת. את שכבת הבננות מכינים למרבה ההפתעה מבננות. טוב, אפשר כבר לנחש ממה עשויה הקצפת.
אז מתחילים בלטחון את העוגיות במעבד מזון. מתקבלת תערובת פירורית. תשתדלו לא לאכול ממנה יותר מדי. שומרים כמה כפות של התערובת בצד – נשתמש בה בסוף לקישוט הפאי.
ממיסים חמאה במיקרוגל ומוסיפים לתערובת העוגיות היבשה. מערבבים בכמה פולסים קצרים. התערובת תישאר פירורית אך רטובה, כזו שקל לעבוד איתה.
מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים אותה היטב לתחתית ודפנות. מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת שמאפשרת שליפה מהירה ובטוחה של הפאי המוכן החוצה. בתמונה לא רואים יותר מדי טוב מה קורה, כי זה שחור על שחור. בעצם מטרתנו היא "לבנות" מסגרת למילוי שתכף נכין. בינתיים מעבירים את התבנית עם בסיס הפאי למקפיא.
ע"מ להכין את המילוי מערבבים יחד קוביות שוקולד, שמנת וקפה, מחממים במיקרוגל וטורפים עד שמתקבלת תערובת חלקה. אני מניחה שאפשר להשתמש בכל סוג של שוקולד, אבל לשוקולד פצפוצים יש יתרון יחסי, כי פצפוצי אורז מייצרים אלמנט של הפתעה ומרקם מעניין.


מוציאים את תבנית הפאי מהמקפיא ומוזגים פנימה את המילוי. מחזירים למקפיא ל- 20 דקות נוספות. המילוי צריך להתייצב לפני שממשיכים במבצע "בננות".
מנצלים את זמן ההמתנה לחיתוך הבננות והכנת קצפת בטעם קפה. אני לא צילמתי את שיטת חיתוך הבננות שלי כי זה סוד כי אין לי שיטה. פשוט חותכים ומשתדלים שהפרוסות יהיו בעובי זהה ע"מ לא יווצרו הבדלי גובה בפאי. את הפרוסות שלא עברו בקרת איכות אוכלים. אחר כך מערבבים בקערה את מרכיבי הקצפת וטורפים באמצעות מיקסר עד לקבלת קצפת יציבה, עם "שפיצים".
מוציאים את הפאי מהמקפיא וממשיכים במלאכת הרכבתו. לי יש הפרעת אובססיבית-כפייתית קלה, אז אני מסדרת את הבננות שלי שורה-שורה. זה עושה לי נעים בעין ורגוע בנשמה. אבל אתם תרגישו חופשיים להשתולל. את הקצפת מעבירים לשק זילוף ומזלפים "נשיקות" קטנות מעל כל פרוסת בננה.
מקשטים בפירורי העוגיות ששמרנו בצד, באיזשהו שלב מעבירים מהתבנית לצלחת הגשה ומגישים קר. זוהי עוגת שחיתות אמיתית שלא אוכלים בכל יום, מה שהופך אותה בעצם לבלתי חוקית לעוד יותר טעימה ומוערכת. בתאבון!
אז מה היה לנו?
 
מרכיבים לבסיס:
300 גרם עוגיות אוראו                                50 גרם חמאה
מרכיבים למילוי:
¾ מיכל שמנת מתוקה                                1 כפית קפה
300 גרם שוקולד עם פצפוצי אורז                3 בננות בשלות
מרכיבים לקצפת:
1 ורבע מיכלים שמנת מתוקה                       1 כף קפה
5 כפות סוכר
 
אופן הכנה:
  1. במעבד מזון טוחנים עוגיות עד לקבלת תערובת פירורית. שומרים כמה כפות של התערובת בצד לקישוט הפאי.
  2. מוסיפים לקערת המעבד חמאה מומסת ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת פירורית במרקם חול רטוב.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית פאי עם תחתית מתפרקת ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים לכמה דקות למקפיא.
  4. בינתיים מכינים את המילוי: מחממים במיקרוגל שמנת מתוקה, שוקולד שבור לקוביות וקפה וטורפים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוזגים אותה על תחתית הפרורים ומחזירים למקפיא להתייצבות ל- 20 דקות נוספות.
  5. פורסים את הבננות לפרוסות בעובי זהה.
  6. מקציפים באמצעות מיקסר שמנת מתוקה עם סוכר וקפה עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.
  7. משלימים את הרכבת הפאי: מסדרים מעל מילוי השוקולד את פרוסות הבננות ומזליפים מעל תלוליות קצפת. מקשטים בפירורי העוגיות ששמרנו בצד.
  8. מגישים את הפאי קר. שומרים במקרר.
 
הערות:
  • במתכון המקורי קרין השתמשה בתבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ. אני השתמשתי בתבנית פאי מלבנית כי נראה לי שיותר נוח לפרוס את הפאי פסים-פסים. מה שחשוב זה שלתבנית תהיה תחתית מתפרקת מה שיאפשר שליפה נוחה של הפאי.
  • אם אין לכם שק זילוף תשתמשו בשקית סנדוויץ' רגילה עם פינה חתוכה.
  • השינוי היחיד שאני יכולה לחשוב עליו להבא זה החלפת שמנת מתוקה בשכבה העליונה של הפאי בחלבונים מוקצפים. זה נראה לי קצץ יותר ידידותי לגזרה.

4 תגובות: