יום חמישי, 22 בנובמבר 2012

עוגת גבינה אפויה קלה בכל המובנים

עוגת גבינה דיאטתית. משהו לא מסתדר במשפט הזה, נכון? הרי אפילו בשיר נאמר "אל תאכלי עוגות גבינה, זה לא טוב למשקל". אני הולכת להוכיח שזה לא תמיד נכון. יש מצב לעוגת גבינה דיאטתית. טוב, אולי לא לגמרי דיאטתית, אבל בהחלט קלה מאוד. אין בה סוכר (האבקה מעל ורוטב קרמל לא נחשבים, האסתטיקה דוחה שבת), כמעט ואין בה שומנים. באופן מוזר היא יוצאת מאוד-מאוד טעימה. אפשר לאכול ממנה די הרבה בלי נזק לגזרה. אה, וכבר אמרתי שהיא קלילה להכנה? לא? אז היא קלילה להכנה. ואפילו מאוד.
במקום סוכר משתמשים בתחליף טבעי סטיביה עליו ניתן לקרוא בדף "סודות גלויים". לא רציתי להיתפס כבחורה חולה בראש עם הפרעות אכילה, אז השתמשתי ביוגורט 1,5% וגבינת טבורוג לאפיה 3%. מי שיש לו הרבה על מה לכפר מוזמן להשתמש ב- 0%. אפילו החמוציות שבפנים – ללא סוכר.
אפשר למדוד זמן, הכנת הבלילה לוקחת 5 דקות בהגזמה: מקציפים ביצים עם סטיביה, מוסיפים יוגורט וגבינה ומערבבים באמצעות מיקסר. אם לא בא לכם ללכלך את המיקסר – אפשר גם עם כף.
מוסיפים קורנפלור ומקציפים את התערובת עד שמתקבל מרקם חלק. מוסיפים חמוציות ומערבבים שוב.
עברו 5 דקות? כי אנחנו סיימנו. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת (אם משתמשים כמוני בתבנית סיליקון אפשר לדלג על קטע השימון) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 30-40 דקות או עד שהעוגה משחימה. משאירים אותה להתקרר בתוך התנור, מוציאים והופכים על צלחת הגשה. היא תשקע מעט – זה בסדר. בכל זאת – עוגת גבינה אפויה.
זורים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים לצד תה או קפה. בתאבון!

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
200 גרם גבינה לאפייה 3%                  3 שקיות סטיביה
200 גרם יוגורט לבן (גביע)                    40 גרם קורנפלור
2 ביצים                                               חופן חמוציות ללא סוכר
 
אופן הכנה:
  1. באמצעות מיקסר או מטרפה ידנית מקציפים ביצים וסטיביה.
  2. מוסיפים יוגורט וגבינה וממשיכים להקציף.
  3. מוסיפים קורנפלור ומקציפים עוד קצת עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. מוסיפים חמוציות, מערבבים ומעבירים את הבלילה לתבנית משומנת.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 30-40 דקות (תלוי בתנור) או עד שהעוגה משחימה.
  6. מקררים בתוך התנור, מוציאים והופכים על צלחת. להגשה זורים אבקת סוכר.
 
הערות:
  • העוגה לא יוצאת יותר מדי גדולה. אם בא לכם יותר ממנה – תכפילו את כמויות המרכיבים.
  • אפשר להשתמש בכל תחליף סוכר אחר או בסוכר עצמו. זה כמובן יהפוך את העוגה לפחות קלה.
  • אפשר להחליף חמוציות בצימוקים או לגמרי לרדת מהקטע של תוספות. העוגה טעימה גם ככה.




12 תגובות:

  1. האם אפשר להשתמש בנוזל סטיביה? אם כן מה יחס ההמרה? תודה על התשובה..

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום קרן. כמובן אפשר להכין את העוגה עם כל תחליף סוכר. אני אף פעם לא השתמשתי בסטיביה נוזלית, אבל חיפשתי ברשת ומצאתי את ההמרה הבאה: שקית סטיביה = 1/4 כפית סטיביה נוזלית. כלומר למתכון הזה תצטרכי 3/4 כפית סטיביה נוזלית. בכתבה רשום גם שריכוז המתיקות משתנה בין חברה לחברה. מקווה שעזרתי. בהצלחה!

      מחק
  2. לאיזה תבנית העוגה מתאימה?
    האם אפשר באינגליש קייק? ואם כן אז באחת או ביותר?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אני הכנתי את העוגה במקור בתבנית קוגלהוף קטנה מסיליקון, ועכשיו הכנתי שוב בתוך ארבע תבניות אישיות. אין שום בעיה להכין גם בתבנית אינגלישקייק. צריך רק תבנית אחת. בהצלחה!

      מחק
    2. אחלה, ינוסה
      תודה

      מחק
  3. שלום רב
    כמה כפות או בכוס זה 40 גרם קורנפלור
    והאם זה אפשרי כוס סוכר במקום הסטיביה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום. 40 גרם קורנפלור זה בערך שליש כוס. לגבי הסוכר - לא ניסיתי את המתכון הזה עם סוכר. אני מציעה להתחיל מחצי כוס סוכר, לטעום ולהוסיף במידת הצורך. בהצלחה!

      מחק
  4. היי אולגה..
    כמה גבינה רשום 3 גבינות?
    או 1 ועוד שאלה לגבי הסטיביה.הטעם שלה דומיננתי?
    לא ניסיתי ואני קצת חוששת..
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום, צריך 200 גרם גבינה (3% אבל זה פחות עקרוני). לגבי הסטיביה - לדעתי אין לה בכלל טעם לוואי. זה היתרון הגדול של ממתיק טבעי. בהצלחה!

      מחק
  5. היי אולגה!


    היום אפיתי את העוגה. פשוט נפלאה!

    השתמשתי בחצי כוס סוכר וצימוקים...


    ממליצה להכין מראש כמות כפולה.



    תודה על המתכון,
    עירית

    השבמחק
    תשובות
    1. עירית, איזה כיף! תודה רבה ששיתפת :)

      מחק