יום שלישי, 27 בנובמבר 2012

עגבניות ממולאות עם בונוס


עגבניות ממולאות יכולות לשמש גם כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית, תלוי בגודל הקיבה ברמת הרעב. כך או אחרת, מדובר במנה צבעונית, טעימה, מורכבת מחומרים זמינים, קלה להכנה, כזו שתשבור את שגרת הבישולים ותשאיר טעם של עוד. חוץ מזה, היא מגיעה עם בונוס: משאריות המילוי ו"עודפי היצור" אפשר להכין סלט מעניין וטעים שאני באופן אישי התקשיתי להפסיק לנשנש.. בקושי נשאר משהו לצילום. אז שווה לקרוא עד הסוף.
כמו במקרה של כל ממולא, גם כאן אין סוף לאפשרויות ושילובים. אני השתמשתי באורז, תירס וטונה בתור שחקנים ראשיים ובבצל, גמבה ושמיר בתור שחקני חיזוק.
מתחילים בלבשל כוס אורז ארוך. במקביל קוצצים בצל וגמבה לקוביות קטנות ומטגנים כ- 10 דקות – רבע שעה במעט שמן עד שהבצל מתחיל להשחים. בינתיים מסננים תירס וטונה. כאן עדיף להשתמש בטונה בשמן ולשמור את השמן בצד. מעבירים את הבצל והגמבה המטוגנים לקערה, מוסיפים חצי קופסת תירס, טונה וכוס מהאורז שאמור כבר להתבשל (יישאר לנו אורז מבושל לבונוס). אגב, האורז לא חייב להיות מוכן עד הסוף כי הוא יקבל יחס חם נוסף בתנור. מוסיפים בין שליש לחצי צרור שמיר קצוץ, שתי כפות שמן טונה ששמרנו בצד, מתבלים ומערבבים.





נותנים לכל טעמי המילוי להתערבב ובינתיים מכינים עגבניות: חותכים את החלק העליון (שומרים בצד) ומרוקנים באמצעות כפית או כף את תוכן העגבניות (שומרים בצד). זה לא תמיד פשוט, אז על מנת "לשכנע" את העגבניות לזרום עם התהליך (ויסלח לי אייל שני) אפשר לעשות באמצעות סכין חתכים קטנים בארבעת המקומות בהם הלב מתחבר לגוף עגבניה. מפזרים לתוך כל עגבניה מעט סוכר או מלח והופכים אותן על מגבת נייר – הן אמורות להגיר מים.
עכשיו אפשר להתחיל לעשות את מה שלמענו התכנסנו: באמצעות כף או כף יד ממלאים בנדיבות את העגבניות בתערובת, מכסים עם "הכיפות" ששמרנו בצד, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה או שטיחון סיליקון אדום ומהמם ושולחים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה – 20 דקות.
ועכשיו הבונוס: נשאר לנו חלק מהמילוי, די הרבה אורז מבושל, ליבות של עגבניות, חצי קופסת תירס, חצי גמבה. אותי חינכו שאוכל לא זורקים!  אז מכינים "סלט שאריות" קלאסי: קוצצים את חצי הגמבה וליבות העגבניות לחתיכות קטנות ומעבירים לקערה עם שאריות המילוי. מוסיפים שאריות תירס ואורז, כמה כפות שמיר קצוץ, מתבלים ומערבבים עם שמן טונה. אולי זה לא הסלט המתוחכם ביותר ever, אבל תסתכלו איך הוא נראה!
ובנוסף ל- good looks זה סלט מאוד טעים ולא שגרתי שכולו יש מאין בונוס. לא חייבים לערבב שמחה בשמחה ולאכול אותו ביחד עם העגבניות הממולאות. אפשר לשמור בקופסה אטומה ולקחת לעבודה. אחלה ארוחת צהרים – באחריות. בתאבון!
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
6 עגבניות גדולות בשלות                            חצי גמבה
1 כוס אורז ארוך                                        חצי צרור שמיר
1 בצל                                                      כפית סוכר / מלח
1 קופסת טונה בשמן                                  1-2 כפות שמן לטיגון
1 קופסת תירס                                          מלח, פלפל, כמון לפי הטעם
 
אופן הכנה:
  1. מבשלים כוס אורז לפי הוראות היצרן. אפשר לא לבשל בישול מלא.
  2. שוטפים וחותכים בצל וגמבה לקוביות קטנות. מטגנים במעט שמן כ- 10 דקות – רבע שעה או עד שהבצל משחים.
  3. מסננים תירס וטונה. את השמן שומרים בצד.
  4. חותכים את החלקים העליונים של עגבניות ושומרים בצד. באמצעות כף מוציאים את תוכן העגבניות (שומרים בצד), מפזרים פנימה מעט סוכר או מלח והופכים על מגבת נייר. משאירים לכמה דקות להגיר מים.
  5. מכינים מילוי: בקערה מערבבים בצל וגמבה מטוגנים עם כוס אורז מבושל, חצי קופסת תירס, טונה ושמיר קצוץ. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם ומוסיפים כשתי כפות שמן טונה ששמרנו בצד.
  6. ממלאים את העגבניות בנדיבות, מכסים עם "הכיפות", מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושולחים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה – עשרים דקות. מוציאים ומגישים מיד. שומרים במקרר בקופסה אטומה.
  7. מכינים "סלט שאריות": לקערה עם שאריות המילוי מוסיפים אורז מבושל, חצי קופסת תירס, חצי גמבה קצוצה, לבבות עגבניות קצוצים וכמה כפות שמיר קצוץ. מתבלים ומערבבים עם כף או שניים של שמן טונה.
 
הערות:
  • אתם מוזמנים להיכנס לאתר FoodsDictionary המכיל את המתכון עם ערכים תזונתיים מלאים.

  • אפשר להשתמש באורז מלא, זמני ותנאי הבישול משתנים בהתאם.
  • בעיקרון אפשר לא לשמור את השאריות לסלט-בונוס, אלא פשוט למלא יותר עגבניות. לא ניסיתי, אבל בעיקרון חומרי המילוי אמורים להספיק לכ- 12 עגבניות.
  • אם לא אוהבים, אפשר להחליף שמיר בפטרוזיליה או כוסברה.
  • אם משתמשים בטונה במים, מתבלים את תערובת המילוי בכמה כפות שמן זית.

    אין תגובות:

    הוסף רשומת תגובה