יום שישי, 30 בנובמבר 2012

רביולי ביתי במילוי מנגולד ופטה ברוטב עגבניות

אני לא אוהבת לרדד בצק. כלומר אני עושה זאת כשאין ברירה, אבל ממש-ממש לא נהנית. ולא חו"ח בגלל בצק עצמו או מערוך (יש לי שניים), אלא בגלל שאין לי מספיק מקום על השיש, ואז דברים נופלים על הרצפה והכל נדבק ולא כיף.. למה אני מספרת את זה? כי מעולם לא חשבתי שאכין בבית רביולי, או לצורך העניין כל דבר שהכנתו דורשת רידוד רציני. אבל כל זה היה לפני יום ההולדת האחרון. ליום ההולדת האחרון קיבלתי במתנה מכונת פסטה! מכונת פסטה זה מין מכונה כזו שיודעת לעשות פסטה‼ המכשיר הזה פשוט גאוני, בראש ובראשונה בגלל שהוא יודע לרדד בצק. בלי עצבים ובלי לכלוך. לעובי רצוי שיכול להיות ממש דקיק. בלי לתפוס הרבה מקום על השיש פשוט הוא תופס אותו בארון. ובנוסף, לא צריך לשטוף אותו! אפילו אסור, מספיק לנגב במתלית ומברשת. צריך להוסיף עוד משהו? זאת לחלוטין תחילתה של ידידות מופלאה!
אז החלטתי להתחיל מרביולי. הייתי כל כך נחושה להכין אותם כאן ועכשיו שבשלב הכנה ורידוד הבצק בכלל לא עצרתי לחשוב על מילוי. וכשהגיע הזמן בכל זאת לחשוב על המילוי הסתבר שבמקרר יש רק מנגולד, קצת גבינת פטה ומחית עגבניות Passata. כך הוחלט לגבי סוג המילוי והרוטב.
אבל נחזור לבצק שהוא בעצם בצק פסטה בסיסי ומאוד פשוט. במעבד מזון מערבבים את כל חומרי הבצק עד שתחילה מתקבלת תערובת פירורית ואחרי זה - גוש בצק רך, גמיש ונוח לעיבוד.
מחלקים את הבצק לשלוש חתיכות ומרדדים באמצעות מכונת פסטה לעובי 6. התהליך כה מגניב שבשלב מסוים פשוט ריחפתי מעל הרצפה מרוב אושר ואי אפשר היה לעצור אותי.. עד שמצאתי את עצמי עם הרבה יריעות בצק מסביב לצוור בידיים ונאלצתי לאלטר ולהשתמש במתקן ייבוש כביסה בתור שטח אכסון זמני. 
ברגע שזה סודר אפשר היה להתחיל להכין מילוי: מטגנים במעט שמן בצל, שום ורצועות מנגולד, מקררים, מסננים נוזלים מיותרים, מתבלים ומערבבים עם גבינת פטה מפוררת.
מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו יריעת בצק ובאמצעות חותכן מיוחד או סתם כוס קורצים עיגולים. על כל עיגול שמים בין חצי כפית לכפית מילוי, מרטיבים מעט את הקצוות, מכסים עם עיגול אחר ומהדקים. לא צריך להפעיל כוח או ללחוץ חזק – הבצק נדבק בקלות.

כשהבנתי שייקח לי שנים להכין רביולי קטנים, עברתי לנשק יום הדין לגדג'ט מגניב נוסף שקיבלתי: כלי מיוחד שגם קורץ וגם מהדק רביולי גדולים וחתיכיים.
את שאריות הבצק מקבצים, מרדדים שוב וממשיכים במלאכת החיתוך והמילוי. סה"כ יצאו לי כ- 25 רביולי קטנים, 10 רביולי גדולים וקצת פטוצ'יני (כי הייתי חייבת לנסות).
חלק מהרביולי נשלח למקפיא ואת החלק השני בישלתי כמו שמבשלים פסטה: בסיר גדול מרתיחים מים, מוסיפים חצי כפית מלח וזורקים פנימה רביולי. מבשלים בין 5 ל- 10 דקות עד שהרביולי מתחילים לצוף והבצק בקצוות נהיה רך למגע. מסננים, מערבבים עם טיפת שמן זית ומכסים, שלא יתייבשו. במקביל מכינים רוטב: מטגנים בצל, שום ועגבניות שרי חתוכות לרבעים. מוסיפים מחית עגבניות, מתבלים, מביאים לרתיחה, מוסיפים מים במידת הצורך אם הרוטב נראה סמיך מדי, מנמיחים את האש ומבשלים כ- 10 דקות נוספות על אש נמוכה.
מגישים מיד עם גבינת פרמז'ן מגוררת ובזיליקום. אני חייבת לציין שאומנם התהליך מרגיש ארוך (הוא אכן לא קצר), אבל הוא שווה כל רגע: זוכים גם בריפוי בעיסוק, גם בנס קטן אישי של בריאה וגם בהרבה מאוד רביולי ביתי משובח. בתאבון!

אז מה היה לנו?
 
מרכיבים לרביולי:
300 גרם קמח לבן                                           1 כף מלח
3 ביצים מדיום                                                  1 כף שמן זית

 
למילוי:
1 חבילת מנגולד                                                150 גרם גבינת פטה
1 בצל בינוני                                                      2 כפות שמן זית לטיגון
2 שיני שום                                                       מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט לפי טעם

 
לרוטב:
1 כוס מחית עגבניות                                         3 שיני שום
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים                        2 כפות שמן זית לטיגון
1 בצל בינוני                                                     מלח, פלפל, אורגנו, פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם

 
 

אופן הכנה:
  1. במעבד מזון מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל גוש בצק רך וגמיש. מרדדים באמצעות מכונת פסטה (ל- 6) או ידנית וקורצים רביולי בצורה וגודל רצויים. מקמחים מעט את הבצק בין רידוד לרידוד וכמו כן מקמחים את משטח העבודה.
  2. מכינים את המילוי: קוצצים דק בצל ושום ומטגנים בשתי כפות שמן עד ההזהבה. מוסיפים מנגולד חתוף לרצועות גסות ומטגנים יחד עד שהמנגולד נהיה רך ומאבד חצי מהנפח שלו. מקררים, מסננים נוזלים מיותרים, מוסיפים גבינת פטה מפוררת, מתבלים ומערבבים היטב.
  3. ממלאים את הרביולי: על כל עיגול בצק מניחים בין חצי כפית לכפית מילוי, מרטיבים את קצוות הבצק ומכסים עם עיגול נוסף. מהדקים את הקצוות.
  4. מבשלים את הרביולי: בסיר גדול מרתיחים מים עם חצי כפית מלח, זורקים פנימה רביולי ומבשלים כ- 10 דקות או עד שהרביולי מוכנים וצפים על פני המים.
  5. בינתיים מכינים רוטב: מטגנים בשתי כפות שמן בצל ושום קצוצים, מוסיפים עגבניות שרי חתוכות לרבעים, כוס מחית עגבניות Passata, קצת מים במידת הצורך (עם הרוטב סמיך מדי) ומתבלים לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות עד שהרוטב נראה מוכן.
  6. מגישים רביולי ביתיים על מצע רוטב עגבניות בליווי בזיליקום וגבינת פרמז'ן מגוררת.
 
 
הערות:
  • אתם מוזמנים להיכנס לאתר FoodsDictionary המכיל את המתכון עם ערכים תזונתיים מלאים.
  • אם אין לכם מכונת פסטה אבל יש משטח עבודה גדול ונוח, בהחלט ניתן לרדד את הבצק ידנית.
  • אם אתם רוצים פסטה מושקעת יותר אפשר להחליף את שלוש הביצים בשבעה חלמונים.
  • אחד היתרונות הגדולים של רביולי ביתי הוא שאפשר למלא אותו בכל סוג של מילוי ולהגיש עם כל סוג של רוטב. תהיו יצירתיים! אני כבר מתכננת נגלה הבאה במילוי דלעת או בטטה ברוטב שמנת ונגלה נוספת במילוי בשרי.

     

 


 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה