ביהדות, כל פעם שהחכמים
אותגרו והתבקשו לתמצת את התורה כולה, הם בחרו להתמקד במסר של אהבה. גם השירים הגדולים מלמדים שאהבה היא
כל מה שאנחנו צריכים, היא תציל את היום ואת העולם, היא באוויר,
היא מסביבינו ואכן היא זאת שהכניסה אותי למטבח מלכתחילה ובסופו של דבר הובילה
גם לסדנת בצק סוכר. האחיין של בן זוגי, נועם המתוק, חגג יום הולדת 5 ורציתי להפתיע אותו
במשהו מיוחד. במקביל הכרתי באינטרנט את וולריה המוכשרת שמכינה עוגות מדהימות מבצק סוכר ומעבירה סדנאות למתחילים, שאני הייתי מגדירה כיום כיף. ככה נולד רעיון
להביא לנוער עוגה מבצק סוכר. הקונספט של העוגה פותח בשיתוף עם אמא של חתן השמחה.
התברר שהילד אוהב מטוסים, גמדים ותותים. איך מאחדים את כל הדברים האלה בקומפוזיציה
אחת? ברור – מנחיתים את המטוס על שדה תותים והופכים את הגמד לטייס. מבולבלים? גם
אנחנו…
אותגרו והתבקשו לתמצת את התורה כולה, הם בחרו להתמקד במסר של אהבה. גם השירים הגדולים מלמדים שאהבה היא
כל מה שאנחנו צריכים, היא תציל את היום ואת העולם, היא באוויר,
היא מסביבינו ואכן היא זאת שהכניסה אותי למטבח מלכתחילה ובסופו של דבר הובילה
גם לסדנת בצק סוכר. האחיין של בן זוגי, נועם המתוק, חגג יום הולדת 5 ורציתי להפתיע אותו
במשהו מיוחד. במקביל הכרתי באינטרנט את וולריה המוכשרת שמכינה עוגות מדהימות מבצק סוכר ומעבירה סדנאות למתחילים, שאני הייתי מגדירה כיום כיף. ככה נולד רעיון
להביא לנוער עוגה מבצק סוכר. הקונספט של העוגה פותח בשיתוף עם אמא של חתן השמחה.
התברר שהילד אוהב מטוסים, גמדים ותותים. איך מאחדים את כל הדברים האלה בקומפוזיציה
אחת? ברור – מנחיתים את המטוס על שדה תותים והופכים את הגמד לטייס. מבולבלים? גם
אנחנו…
התחברתי מאוד לדגם הזה, בוינג סטירמן בשבילכם. את הדף עם התמונות הבאתי לסדנה והוא שימש דוגמה והשראה למטוס שהכנתי.
כמה הערות ותובנות
לפני שמתחילים: השם של הפוסט נבחר במיוחד על מנת להדגיש שאני לא מתיימרת ללמד
אותכם לעבוד עם בצק סוכר. זאת הייתה הפעם הראשונה שלי ואי אפשר ללמוד את כל
הטכניקות והפרטים ביום אחד. מצד שני אני כן רוצה לשתף אותכם בחוויה ולטעון שאם
מכירים את הכללים העיקריים של העבודה עם בצק סוכר, אותם למדתי ואפרט בהמשך, אפשר
לעשות עוגת בצק סוכר בבית. אולי היא לא תהיהאכילה מושלמת, אבל היא תהיה
כולה שלכם, ותוכלו לשלוט בה בכל פרט ופרט ולהכין אותה בשביל ויחד עם הילדים, שזה נראה
לי כיף גדול.
אותכם לעבוד עם בצק סוכר. זאת הייתה הפעם הראשונה שלי ואי אפשר ללמוד את כל
הטכניקות והפרטים ביום אחד. מצד שני אני כן רוצה לשתף אותכם בחוויה ולטעון שאם
מכירים את הכללים העיקריים של העבודה עם בצק סוכר, אותם למדתי ואפרט בהמשך, אפשר
לעשות עוגת בצק סוכר בבית. אולי היא לא תהיה
כולה שלכם, ותוכלו לשלוט בה בכל פרט ופרט ולהכין אותה בשביל ויחד עם הילדים, שזה נראה
לי כיף גדול.
שתי תובנות: הראשונה קשורה לאהבה ממנה התחלתי ולבצק סוכר: אם אתם לא אוהבים להתעסק
בדברים קטנטנים שעות על גבי שעות – אל תעשו עוגה מבצק סוכר! התובנה השנייה – אם הקשבתם לתובנה הראשונה והחלטתם להזמין עוגה מבצק סוכר, אל תופתעו ממחירה: החומרים לא זולים והעבודה
הרבה שמשקיעים בהכנת העוגות הללו שווה כל שקל שתשלמו. שאפו ו- respect לכל מי שעוסק בהכנת עוגות מבצק סוכר לפרנסתו!
טוב, זהו, עכשיו מתחילים.
בדברים קטנטנים שעות על גבי שעות – אל תעשו עוגה מבצק סוכר! התובנה השנייה – אם הקשבתם לתובנה הראשונה והחלטתם להזמין עוגה מבצק סוכר, אל תופתעו ממחירה: החומרים לא זולים והעבודה
הרבה שמשקיעים בהכנת העוגות הללו שווה כל שקל שתשלמו. שאפו ו- respect לכל מי שעוסק בהכנת עוגות מבצק סוכר לפרנסתו!
טוב, זהו, עכשיו מתחילים.
אז מה היה לנו?
אני לא מביאה כאן
מתכון מדויק של עוגת הבסיס עצמה, כי ניתן להשתמש בתור בסיס כמעט בכל עוגה, כאשר העדיפות
לעוגה בחושה או עוגת ספוג מהסיבה הפשוטה שהן עמידות יותר ויכולות לשאת את המשקל של
בצק סוכר וקישוטים. בדיוק מאותה הסיבה עדיף לא להשתמש למשל בעוגת גבינה. אם בכל
זאת מישהו רוצה את המתכון, תנו סימן ואעביר במייל. אנחנו השתמשנו בעוגת שוקולד
בחושה בקוטר 16 ס"מ. צריך לקחת בחשבון שכמה שהעוגה גדולה יותר, כך צריך יותר בצק
סוכר. חוץ מזה, לדעתי עוגות קטנות וגבוהות נראות יותר טוב מעוגות גדולות ונמוכות.
להכנת עוגה ממוצעת עם קישוטים תצטרכו טונות של סבלנות ומשהו כמו ק"ג
בצק סוכר. לרוב כשמכינים עוגת בסיס, החלק העליון שלה או שוקע או עולה. ע"מ לקבל
עוגה ישרה, חותכים את החלק העליון או את הקצוות של העוגה (בהתאם לתוצאה שהתקבלה) ואחרי
זה הופכים את העוגה על הצד השני (up side down). לפני שמתחילים לעבוד עם בצק סוכר צריך למרוח על
העוגה קצת קרם: גם ע"מ לכסות את כל הסדקים והחלקים הלא ישרים וגם בשביל שבצק הסוכר
שלנו יידבק כמו שצריך. כאן השתמשנו בקרם שמבוסס על חמאה, אבקת סוכר, מים ותמצית
תותים, אבל אפשר להשתמש בחומרים רבים אחרים, כמו ריבה, גנאש שוקולד, קרם חמאה
וריבת חלב וכו'. אגב, אפשר לחתוך את העוגה למספר שכבות ולמרוח את הקרם גם
ביניהן. רק תקחו בחשבון שלא כדאי ואף אסור להכניס את העוגה המוכנה למקרר, כי כשתוציאו אותה החוצה היא "תזיע", ותבחרו את הקרם שלכם בהתאם, שלא יתקלקל. במקרה חירום, כשאין
זמן להכין קרמים, אפשר למרוח על העוגה נוטלה, שוקולד שחר או כל ממרח מוכן אחר. על
מנת להחליק את שכבת הקרם טובלים מרית או שפכטל במים חמים, מעבירים על פני העוגה
מכל הצדדים ובכך מורידים את עודפי הקרם הלא רצויים ומיישרים את פני העוגה. אם, כמו
במקרה שלי, מתחת לעוגה יש בסיס (מקרטון, קלקר או עץ עטוף בטפט מיוחד), מורחים עליו קצת חמאה
ע"מ שבצק סוכר יידבק גם אליו.
מתכון מדויק של עוגת הבסיס עצמה, כי ניתן להשתמש בתור בסיס כמעט בכל עוגה, כאשר העדיפות
לעוגה בחושה או עוגת ספוג מהסיבה הפשוטה שהן עמידות יותר ויכולות לשאת את המשקל של
בצק סוכר וקישוטים. בדיוק מאותה הסיבה עדיף לא להשתמש למשל בעוגת גבינה. אם בכל
זאת מישהו רוצה את המתכון, תנו סימן ואעביר במייל. אנחנו השתמשנו בעוגת שוקולד
בחושה בקוטר 16 ס"מ. צריך לקחת בחשבון שכמה שהעוגה גדולה יותר, כך צריך יותר בצק
סוכר. חוץ מזה, לדעתי עוגות קטנות וגבוהות נראות יותר טוב מעוגות גדולות ונמוכות.
להכנת עוגה ממוצעת עם קישוטים תצטרכו טונות של סבלנות ומשהו כמו ק"ג
בצק סוכר. לרוב כשמכינים עוגת בסיס, החלק העליון שלה או שוקע או עולה. ע"מ לקבל
עוגה ישרה, חותכים את החלק העליון או את הקצוות של העוגה (בהתאם לתוצאה שהתקבלה) ואחרי
זה הופכים את העוגה על הצד השני (up side down). לפני שמתחילים לעבוד עם בצק סוכר צריך למרוח על
העוגה קצת קרם: גם ע"מ לכסות את כל הסדקים והחלקים הלא ישרים וגם בשביל שבצק הסוכר
שלנו יידבק כמו שצריך. כאן השתמשנו בקרם שמבוסס על חמאה, אבקת סוכר, מים ותמצית
תותים, אבל אפשר להשתמש בחומרים רבים אחרים, כמו ריבה, גנאש שוקולד, קרם חמאה
וריבת חלב וכו'. אגב, אפשר לחתוך את העוגה למספר שכבות ולמרוח את הקרם גם
ביניהן. רק תקחו בחשבון שלא כדאי ואף אסור להכניס את העוגה המוכנה למקרר, כי כשתוציאו אותה החוצה היא "תזיע", ותבחרו את הקרם שלכם בהתאם, שלא יתקלקל. במקרה חירום, כשאין
זמן להכין קרמים, אפשר למרוח על העוגה נוטלה, שוקולד שחר או כל ממרח מוכן אחר. על
מנת להחליק את שכבת הקרם טובלים מרית או שפכטל במים חמים, מעבירים על פני העוגה
מכל הצדדים ובכך מורידים את עודפי הקרם הלא רצויים ומיישרים את פני העוגה. אם, כמו
במקרה שלי, מתחת לעוגה יש בסיס (מקרטון, קלקר או עץ עטוף בטפט מיוחד), מורחים עליו קצת חמאה
ע"מ שבצק סוכר יידבק גם אליו.
היום אפשר לקנות בצק
סוכר כמעט בכל סופר וכמובן בחנויות מתמחות. הוא יכול להיות לבן או צבעוני. אני צבעתי את הבצק הלבן לבד, כי ככה אפשר להגיע לכל גוון שרוצים.
צובעים את הבצק באמצעות צבעי מאכל. במקרה הזה, אל תקנו את הגרסה
הסופרמרקטית הפשוטה בה יש יותר מים מצבע: גם הצבע לא ייצא משהו וגם תפגעו במרקם הבצק.
תשקיעו ותקנו בחנות מתמחה צבע ג'ל שיספיק לכם לשנים. אפשר היום למצוא גם צבעים
טבעיים שיתרונותיהם ברורים, אבל בין חסרונותיהם נמנים מחיר גבוה, זמן שימור קצר
ומספר צבעים מצומצם. אני צבעתי את רוב הבצק בצבע ירוק שאמור לסמל דשה של שדה התותים.
טובלים קיסם בצבע, נועצים בגוש בצק לבן בכמה מקומות (מספיק 4-5 טיפות) ומתחילים
ללוש עד שכל הצבע נספג פנימה והבצק נצבע באופן אחיד. אם יוצא בהיר מדי – מוסיפים עוד
כמה טיפות צבע ולשים שוב. ערבוב צבעים מאפשר להגיע לכל גוון אפשרי. אגב, אפשר לצבוע
עוגה מוכנה בעזרת מכחול. ככה מגיעים לצבעים עזים יותר, אבל מצד שני הצבע לא יוצא אחיד ורואים את סימני המכחול.
סוכר כמעט בכל סופר וכמובן בחנויות מתמחות. הוא יכול להיות לבן או צבעוני. אני צבעתי את הבצק הלבן לבד, כי ככה אפשר להגיע לכל גוון שרוצים.
צובעים את הבצק באמצעות צבעי מאכל. במקרה הזה, אל תקנו את הגרסה
הסופרמרקטית הפשוטה בה יש יותר מים מצבע: גם הצבע לא ייצא משהו וגם תפגעו במרקם הבצק.
תשקיעו ותקנו בחנות מתמחה צבע ג'ל שיספיק לכם לשנים. אפשר היום למצוא גם צבעים
טבעיים שיתרונותיהם ברורים, אבל בין חסרונותיהם נמנים מחיר גבוה, זמן שימור קצר
ומספר צבעים מצומצם. אני צבעתי את רוב הבצק בצבע ירוק שאמור לסמל דשה של שדה התותים.
טובלים קיסם בצבע, נועצים בגוש בצק לבן בכמה מקומות (מספיק 4-5 טיפות) ומתחילים
ללוש עד שכל הצבע נספג פנימה והבצק נצבע באופן אחיד. אם יוצא בהיר מדי – מוסיפים עוד
כמה טיפות צבע ולשים שוב. ערבוב צבעים מאפשר להגיע לכל גוון אפשרי. אגב, אפשר לצבוע
עוגה מוכנה בעזרת מכחול. ככה מגיעים לצבעים עזים יותר, אבל מצד שני הצבע לא יוצא אחיד ורואים את סימני המכחול.
זה השלב הראשון
והאחרון בו תצטרכו להיאבק בבצק. צריך לעבוד מהר כי הבצק עלול להתייבש ולהיסדק. על מנת שהבצק לא יידבק למשטח העבודה ולידיים,
נעזרים בקורנפלור או אבקת סוכר. אם צובעים בצק סוכר בצבעים שונים, שוטפים את
הידיים היטב בין צבע לצבע. ולמי שתוהה: כן, הצבע יורד מהידיים. בסופו של דבר 🙂
והאחרון בו תצטרכו להיאבק בבצק. צריך לעבוד מהר כי הבצק עלול להתייבש ולהיסדק. על מנת שהבצק לא יידבק למשטח העבודה ולידיים,
נעזרים בקורנפלור או אבקת סוכר. אם צובעים בצק סוכר בצבעים שונים, שוטפים את
הידיים היטב בין צבע לצבע. ולמי שתוהה: כן, הצבע יורד מהידיים. בסופו של דבר 🙂
אחרי שהבצק נצבע, מרדדים אותו היטב לעובי כחצי
ס"מ ולגודל שיספיק לכסות את כל העוגה והבסיס. כאן מאוד חשוב לעשות תנועות ארוכות
ולגלגל את המערוך מכף יד עד המרפקים על מנת לא להשאיר על הבצק פסים וסימני רידודחובבני
אחרים. לא הופכים את הבצק לצד השני, מרדדים את אותו הצד! מסובבים את הבצק על מנת
להגיע לצורה עגולה, בין סיבוב לסיבוב "מקמחים" את המשטח תחתיו בקורנפלור.
הפטנט שאני הולכת לאמץ וממליצה עליו בחום הוא להשתמש במערוך מאולתר מצינור מים שנמכר
לפי מטר בכל חנות טמבור. כשמרדדים את הבצק עלולים להיווצר בתוכו בועות אוויר קטנות.
אם זה קורה, דוקרים אותן באמצעות קיסם, מוציאים את האוויר ומרדדים עד שסימן הדקירה
נעלם. אם הסימן נשאר, אוספים את הבצק לכדי כדור, לשים עוד קצת ומרדדים שוב. אני
הצלחתי להגיע לתוצאה שסיפקה אותי רק מהפעם הרביעית. כשהבצק נראה בסדר, מרימים אותו
באמצעות המערוך ומניחים על העוגה עם הצד העליון שרידדנו אותו כלפי מעלה.
ס"מ ולגודל שיספיק לכסות את כל העוגה והבסיס. כאן מאוד חשוב לעשות תנועות ארוכות
ולגלגל את המערוך מכף יד עד המרפקים על מנת לא להשאיר על הבצק פסים וסימני רידוד
אחרים. לא הופכים את הבצק לצד השני, מרדדים את אותו הצד! מסובבים את הבצק על מנת
להגיע לצורה עגולה, בין סיבוב לסיבוב "מקמחים" את המשטח תחתיו בקורנפלור.
הפטנט שאני הולכת לאמץ וממליצה עליו בחום הוא להשתמש במערוך מאולתר מצינור מים שנמכר
לפי מטר בכל חנות טמבור. כשמרדדים את הבצק עלולים להיווצר בתוכו בועות אוויר קטנות.
אם זה קורה, דוקרים אותן באמצעות קיסם, מוציאים את האוויר ומרדדים עד שסימן הדקירה
נעלם. אם הסימן נשאר, אוספים את הבצק לכדי כדור, לשים עוד קצת ומרדדים שוב. אני
הצלחתי להגיע לתוצאה שסיפקה אותי רק מהפעם הרביעית. כשהבצק נראה בסדר, מרימים אותו
באמצעות המערוך ומניחים על העוגה עם הצד העליון שרידדנו אותו כלפי מעלה.
בתנועות ליטוף עדינות
מהדקים את הבצק לעוגה ולבסיס שלא יישארו קפלים. אפשר להיעזר בשפכטל מיוחד מפלסטיק
לגיהוץ הבצק. גם כאן מאוד חשוב להוציא את האוויר שנשאר בין העוגה לבין שכבת בצק הסוכר.
סבלנות! כמעט הגענו לשלב הכיפי של הקישוט. אם בכל זאת יש בועות אוויר, מפוצצים
אותן בזהירות בעזרת קיסם. את החורים הקטנים שנשארים נסווה בעזרת קישוט כלשהו
בשלב מאוחר יותר. בכלל בעבודה עם בצק סוכר יש המון טכניקות של הסוואה, הדבר שעוזר
למתחילים. חותכים בעזרת סכין את עודפי הבצק, אפשר מסביב לעוגה, אפשר כמוני מסביב
לבסיס. אפשר ליצור קצוות מגניבים בעזרת חותכן מיוחד. אפשר לקשט את הפינות בעזרת
חותמות. אין גבול לדימיון ולאפשרויות וזה כל כך נחמד! לוולריה המורה יש ארגז שלם
של חותכנים, חותמות, קורצים וכל מיני אביזרי עזר נוספים שאני אפילו לא מכירה את שמם.
עבודה עם בצק סוכר זאת ממש תרפיה שתחבר אותכם לילד הפנימי!
מהדקים את הבצק לעוגה ולבסיס שלא יישארו קפלים. אפשר להיעזר בשפכטל מיוחד מפלסטיק
לגיהוץ הבצק. גם כאן מאוד חשוב להוציא את האוויר שנשאר בין העוגה לבין שכבת בצק הסוכר.
סבלנות! כמעט הגענו לשלב הכיפי של הקישוט. אם בכל זאת יש בועות אוויר, מפוצצים
אותן בזהירות בעזרת קיסם. את החורים הקטנים שנשארים נסווה בעזרת קישוט כלשהו
בשלב מאוחר יותר. בכלל בעבודה עם בצק סוכר יש המון טכניקות של הסוואה, הדבר שעוזר
למתחילים. חותכים בעזרת סכין את עודפי הבצק, אפשר מסביב לעוגה, אפשר כמוני מסביב
לבסיס. אפשר ליצור קצוות מגניבים בעזרת חותכן מיוחד. אפשר לקשט את הפינות בעזרת
חותמות. אין גבול לדימיון ולאפשרויות וזה כל כך נחמד! לוולריה המורה יש ארגז שלם
של חותכנים, חותמות, קורצים וכל מיני אביזרי עזר נוספים שאני אפילו לא מכירה את שמם.
עבודה עם בצק סוכר זאת ממש תרפיה שתחבר אותכם לילד הפנימי!
אפרופו ילדים, בואו נתקדם לקישוטים. זוכרים את בוינג
סטירמן? השתמשתי בבצק סוכר בארבעה צבעים. את הצהוב צבעתי בעצמי. שחור, אדום ותכלת
היו מוכנים. המטוס מורכב מהרבה אלמנטים קטנים, חלק מהם (למשל הכנפיים) מחובר באמצעות חוטי ברזל
דקים וכמובן לא אכילים. שאר האלמנטים מתחברים אחד לשני באמצעות כמות
מאוד קטנה של מים או "דבק" שמיוצר מחלבון ביצה עם אבקת סוכר. חשוב לציין
שבצק סוכר שמפסלים ממנו שונה מבצק הסוכר שהשתמשנו בו לצורך כיסוי העוגה: מוסיפים
אליו אבקה שנקראת CMC שזה סוג של חומר מקשר שגורם לבצק להיות גמיש יותר. משתמשים בערך בכפית האבקה לכל
250 גרם בצק סוכר. היום ניתן לקנות בצק סוכר מוכן עם ה- CMC בפנים.
סטירמן? השתמשתי בבצק סוכר בארבעה צבעים. את הצהוב צבעתי בעצמי. שחור, אדום ותכלת
היו מוכנים. המטוס מורכב מהרבה אלמנטים קטנים, חלק מהם (למשל הכנפיים) מחובר באמצעות חוטי ברזל
דקים וכמובן לא אכילים. שאר האלמנטים מתחברים אחד לשני באמצעות כמות
מאוד קטנה של מים או "דבק" שמיוצר מחלבון ביצה עם אבקת סוכר. חשוב לציין
שבצק סוכר שמפסלים ממנו שונה מבצק הסוכר שהשתמשנו בו לצורך כיסוי העוגה: מוסיפים
אליו אבקה שנקראת CMC שזה סוג של חומר מקשר שגורם לבצק להיות גמיש יותר. משתמשים בערך בכפית האבקה לכל
250 גרם בצק סוכר. היום ניתן לקנות בצק סוכר מוכן עם ה- CMC בפנים.
איך מייצרים את הצורות? בגדול זה מאוד דומה לעבודה עם
פלסטלינה. שמים על הידדים קצת חמאה שמוסיפה לבצק אלסטיות, לשים את הבצק ומפסלים חלק מהאלמנטים ביד. על מנת לייצר חלקים שטוחים למיניהם, מרדדים חתיכות קטנות
של הבצק וחותכים מהם באמצעות סכין יפנית / חותכן או גוזרים באמצעות מספריים צורות
שיהפכו בסופו של דבר לכל מה שתרצו, אם זה בובת ברבי, בוב ספוג, מטוס סופר ציוני
עם פרופלור וגלגלים או תותים קטנים ומתוקים. גם כאן יש טכניקות וטריקים שמקלים
על החיים. תאמינו שאם אני הצלחתי, אז כל אחד יכול.
פלסטלינה. שמים על הידדים קצת חמאה שמוסיפה לבצק אלסטיות, לשים את הבצק ומפסלים חלק מהאלמנטים ביד. על מנת לייצר חלקים שטוחים למיניהם, מרדדים חתיכות קטנות
של הבצק וחותכים מהם באמצעות סכין יפנית / חותכן או גוזרים באמצעות מספריים צורות
שיהפכו בסופו של דבר לכל מה שתרצו, אם זה בובת ברבי, בוב ספוג, מטוס סופר ציוני
עם פרופלור וגלגלים או תותים קטנים ומתוקים. גם כאן יש טכניקות וטריקים שמקלים
על החיים. תאמינו שאם אני הצלחתי, אז כל אחד יכול.
כשכל המרכיבים הקטנים חוברו לכדי אובייקט אחד והתייבשו
(חשוב!), אפשר להתחיל להרכיב את העוגה. המטוס מחובר לעוגה בעזרת קיסם עץ ארוך. הקיסמים
שנמצאים מתחת לכנפיים הם לצורך תמיכה זמנית בלבד. הורדתי אותם והסוויתי את החורים
באמצעות שיחי תותים.
(חשוב!), אפשר להתחיל להרכיב את העוגה. המטוס מחובר לעוגה בעזרת קיסם עץ ארוך. הקיסמים
שנמצאים מתחת לכנפיים הם לצורך תמיכה זמנית בלבד. הורדתי אותם והסוויתי את החורים
באמצעות שיחי תותים.
בתפקיד הדשה – שבבי קוקוס
ירוקים.
ירוקים.
ולמי ששואל "למה
כל הטירחה הזאת?" ו- "מאיפה לעזאזל הגיע הגמד שליד המטוס?" אני רוצה לומר
כמה דברים: קודם כל, הגמד אינו מבצק סוכר אלא מצמר, וזה כי פשוט לא הספקתי להכין את
הגמד שהופיע בתכנית המקורית. שנית, אם מדברים על הטירחה – אין לכם מושג כמה זמן לקח
לי לכתוב את הפוסט הזה.
כל הטירחה הזאת?" ו- "מאיפה לעזאזל הגיע הגמד שליד המטוס?" אני רוצה לומר
כמה דברים: קודם כל, הגמד אינו מבצק סוכר אלא מצמר, וזה כי פשוט לא הספקתי להכין את
הגמד שהופיע בתכנית המקורית. שנית, אם מדברים על הטירחה – אין לכם מושג כמה זמן לקח
לי לכתוב את הפוסט הזה.
וברצינות – מי בכלל צריך מילים? חיוך אחד של ילד שווה את כל ההשקעה. בתאבון!
0/5
(0 Reviews)
150 תגובות
פוסט השנה!
מדהים
מדהים
אשמח לקבל את המתכון לעוגה היא נראת טוב
אם את יכולה לשלוח לי למייל
thefairy814@walla.co.il
נשלח 🙂
הי ,
אשמח לקבל את המרשם לעוגה הגבוהה והמהממת הזו 🙂 מייל memoriesda@gmail.com . תודה 🙂
אשמח מאוד לקבל את המתכון לעוגה הגבוהה הזו בבקשה sigibeni@walla.co.il תודה רבה והמשך יום מבורך
Оленька, ты ТАЛАНТИЩЕ!!!!
אשמח לקבל את המתכון לעוגה עצמה
את יכולה לשלוח לי למייל
tali@uriel.co.il
שלחתי, בהצלחה!
הי, אשמח אם תוכלי לשלוח לי את המתכון במייל AVIVIT151086@WALLA.COM תודה
ודרך אגב רציתי לשאול מאיפה קונים את התחתיות שעליהם מניחים את העוגה תודה מראש
שלום אביבית, שלחתי לך את המתכון – בהצלחה!
את התחתית מכינים לבד 🙂 אופציה נוספת – לקנות בחנות מתמחה.
שלום, יש לילדה שלי יום הולדת ואני מחפשת מתכון לעוגה גבוהה ועגולה אשמח עם תשלחי לי את המתכון תודה einatn6@walla.co.il
שלום עינת, שלחתי לך את המתכון למייל.
מזל טוב ובהצלחה עם העוגה!
אחלה פוסט!! יש לי כמה עוגות ואשמח לחדשה!! מחפשת עוגה מתאימה לתבנית 18" בגובה 10 ס"מ!! תודה מראש 🙂 mefirst14@gmail.com
אשמח לקבל מתכון ממישהו לעוגה בחושה גבוהה בהירה בנוסף!
אחלה פוסט!! אחלה עוגה! אשמח לקבל את המתכון לעוגה. אם היא מתאימה לעוגה גבוהה 18"/10 ס"מ גובה.
תודה מראש 🙂
אם יש למישהי מתכון טוב לעוגה גבוהה בחושה בהירה (לא שוקולד) אשמח בנוסף!
mefirst14@gmail.com סליחה 🙂
שלום יעלה,
אני שולחת לך את המתכון למייל. בהצלחה!
ואוו אחלה פוסט! העוגה פשוט מדהימה ואלגנטית. אשמח אם תוכלי לשלוח לי את המתכון למייל: taltolabibi@gmail.co, תודה רבה!
נשלח 🙂
היי אהבתי מאוד גם אני מכינה קצת עוגות מעוצבות לילדים עם תוכלי תישלחי לי את המתכון שנינסה משהוא חדש השאלה עם אני צריכה לעוגה מלבנית גדולה בכמה להגדיל את הכמות ובאזה קרם לציפוי ישתמשת שהבצק ישב ישר nataneldanielliel@gmail.com תודה מראש
הי, שלחתי לך את המתכון למייל. תודה 🙂
היי זו שוב אני תודה על המתכון אולי יש לך מתכון לעוגת בסיס גם אבל לבנה לא שוקולד תודה
הי, לצערי לא.
תודה בכל מקרה
העוגה נראית מדהים! אשמח לקבל את המתכון של העוגה למייל shiranhakim20@gmail.com
האם אפשר להשתמש במתכון הזה לקאפקייקס?
תודה
הי שירן, תודה רבה!
שלחתי לך את המתכון למייל. באופן עקרוני כמובן אפשר להשתמש במתכון לצורך הכנת קאפקייקס. פשוט אני לא ניסיתי, לכן אין לי מושג לכמה יספיק לך הבצק.
יש סיכוי לקבל את המתכון לבסיס עכשיו ….. 🙂
stinki@bezeqint.net
נשלח 🙂 שבת שלום!
היי אני אשמח לקבל את המתכון לבסיס של העוגה.
michalpash@gmail.com
ושאלה: אם אני מכינה גנאש של שוקולד מריר וקצפת זה בסדר לציפוי?
אם תוכלי להעות לי על השאלה במייל, אשמח.
תודה ☺
מיכל, בדרך אלייך 🙂 בהצלחה!
אני רוצה גם את המתכון! העוגה נראית שווב בטירוף!!! ובדיוק עכשיו אני מתכוננת להכנת העוגה הלא כ"כ מוצלחת שלי… תודה ושבת שלום! 🙂
goldavintage@gmail.com תודה תודה תודה!
דניאל, תודה רבה! המתכון בדרך אלייך.. בהצלחה ושבת שלום!
הי, אפשר בבקשה גם את המתכון ואם יש גם מתכון לעוגה לבנה ולציפוי שעשית- נראה ממש טוב!!!
eliran.afia1@gmail.com/
תודה רבה ושבת שלום!
הי, אפשר בבקשה גם את המתכון ואם יש גם מתכון לעוגה לבנה ולציפוי שעשית- נראה ממש טוב!!!
eliran.afia1@gmail.com/
תודה רבה ושבת שלום!
היי, שנה טובה! אשמח לקבל את המתכון גם למייל! (לפי התגובות כאן הייתה לך עבודה קלה יותר אם היית מפרסמת את המתכון כאן חח)
hilamed@walla.com
היי, שנה טובה! אשמח לקבל את המתכון גם למייל! (לפי התגובות כאן הייתה לך עבודה קלה יותר אם היית מפרסמת את המתכון כאן חח)
hilamed@walla.com
שלום!
אשמח לקבל את המתכון גם למייל!
orna12@zahav.net.il
תודה מראש
סוף שבוע קסום ונעים
כל הכבוד על ההסבר המפורט והסבלני! עושה חשק לנסות!
תודה! לא להתנגד לחשק 🙂
הי אשמח לקבל את המתכון לעוגה המדהימה הזו , תודה kfeilgut@gmail.com
תודה על המחמאה! המתכון נשלח 🙂
אולגה עוגה מהממת אפשר בבקשה את המתכון שלה
Inbal140@bezeqint.net
היי , פוסט מקסים!!! מתוקה אמיתית!!! העוגה נראית מדהים וכך גם הקישוט. כל הכבוד!! אשמח אם תשלחי לי גם למייל את המתכון לעוגה . תודה רבה.amarelh@gmail.com
תודה רבה! 🙂
המתכון נשלח.
אשמח לקבל את המתכון של הקרם לעוגה, או קרם אחר שיתאים לעוגת שוקולד 🙂
(אפשר גם את המתכון של העוגה אם מתחשק לך ..)
תודה !
tal_sharon_@walla.com
בדרך…
אשמח לקבל את מרשם העוגה sarit1818@walla.co.il
המשך לבקשה ,העוגה וההסברים מעולים תודה רבה!!!!
הי, תודה רבה! המתכון בדרך 🙂
מתכון בבקשה ravitshovav@gmail.com
שלום! העוגה שלך יפייפיה,
אני עושה נסיונות למתכונים שונים לקראת יום ההולדת של בתי ואשמח גם אני לקבל את המתכון..
המייל שלי- danameridor@gmail.com
דנה, תודה רבה! המתכון בדרך אלייך. בהצלחה 🙂
נראה מהמם !
אשמח לקבל את המתכון למייל : r123z@nana10.c0.il
תודה רבה! המתכון בדרך…
היי
עוגה מהממת!
אשמח לקבל את המתכון nn_322@walla.com
הי, תודה רבה! המתכון בדרך…
אולגה שלום
תענוג לקרוא! ולראות! את הבלוג 🙂
עומדת להכין עוגת ספיידרמן עם בצק סוכר אדום קנוי וצבע מאכל ג'ל שחור לסימון הקורים.
מצאתי כמה וכמה חברות המייצרות בצק סוכר – עלמה, המרשלג, satin ice – יש לך המלצה על בצק וצבע ג'ל איכותיים ?
על העוגה להיות פרווה, האם יש לך המלצה על קרם מקשר (פרט לריבה) ?
וכמובון, אשמח לקבל המתכון shani.shemesh@gmail.com
תודה רבה
הי שני, תודה רבה על הפרגון! המתכון וההמלצות בדרך אלייך 🙂
היי אולגה
העוגה נראת ניפלא ,אשמח לקבל מתכון harrisy@walla.com
תודה רבה! המתכון משלח.. בהצלחה 🙂
אולגה שלום אשמח לקבל את המתכון לעוגה, ואשמח לדעת באיזה קרם מקשר השתמשת המייל שלי הוא ettitz@education.gov.il
הי אולגה העוגה נראית נפלא! גם אני אשמח לקבל את המתכון ואשמח לדעת לאיזה גודל תבנית הוא מתאים ובאיזה קרם השתמשת לציפוי. המייל שלי nitsit@gmail.com תודה!!!
הי, שלחתי לך. כל התשובות בפנים 🙂
היי הייתי שמחה לקבל את המתכון תודה t.tesler1905@gmail.com
אולגה, נראה מצויין!!!!
אשמח לקבל את מתכון העוגה למייל
judystroweis@gmail.com
תודה ג'ודי! המתכון בדרך אלייך.
אולגה שלום
איזה מקסימה את.
בעוד שבוע יום הולדת לביתי שדורשת, איך לא, עוגה מקושטת בבצק סוכר.
זאת נראית לי הרפתקה מפרכת ועסק לא זול בכלל.
כל אריזת בצק סוכר עולה בסופר השכונתי 25 ש"ח. יש צורך לפחות בשלושה גוונים של בצק, רק הקישוט יעלה 75 ש"ח לפחות.
מה את ממליצה כדי לגוון בצבעים? מהיכן לקנות את כל האבקות/ג'לי לצביעת הבצק הלבן?
כמו-כן אשמח לקבל את מתכון העוגה המהממת שלך
navabra@gmail.com
רוב תודות לך
הי, תודה-תודה 🙂
קודם כל – המתכון בדרך אלייך. לגבי השאלות: אני ממליצה באופן כללי לקנות בצק סוכר וצבעי מאכל בחנות מתמחה ולא בסופר שכונתי. כך תרוויחי פעמים: גם המחיר יהיה נמוך יותר, וגם לא תצטרכי להתפשר על האיכות. לא כדאי לקנות שלוש חבילות בצק סוכר רק בגלל הבדלי צבעים (אלא אם כן את צריכה כל כך הרבה בצק). כדאי לקנות בצק לבן ולצבוע אותו לבד. הפירוט – בפוסט.
והערה כללית: זה נכון שעוגה מבצק סוכר זה עסק לא הכי זול, אבל קחי בחשבון שאם תרצי להזמין עוגה מוכנה ולא להכין אחת בבית, זה יעלה לך הרבה יותר מ- 75 ש"ח. יותר לכיוון 300. אז שווה להתאמץ 🙂 בהצלחה!
היי,אשמח לקבל את המתכון, יש לביתי יומולדת השבוע. תודה emuna188@gmail.com
הי, מזל טוב! המתכון בדרך אלייך 🙂
היי,
אשמח לקבל את המתכון לעוגה הבסיס zehavit0333@gmail.com
תודה מראש.
ודרך אגב, זה נראה מעולה.
תודה זהבית! המתכון בדרך אלייך 🙂
אהלן,אשמח לקבל את המתכון לעוגת הבסיס.neria20@walla.com באיזה גודל התבנית שבה אפית ? תודה.
הי, המתכון נשלח. השתמשתי בתבנית 20 ס"מ
היי אשמח גם לקבל את המתכון לעוגה
olpak90@walla.co.il
נראה מעולה!
תודה! המתכון נשלח..
וואו גם אני אשמח yaarit_ezra@walla.com תודה רבה רבה
ועם מה בעצם הדבקת את הבצק לעוגה?
יערית, שלחתי לך את המתכון.
לגבי שאלתך: כמו שכתבתי בפוסט, כאן השתמשנו בקרם שמבוסס על חמאה, אבקת סוכר, מים ותמצית תותים, אבל אפשר להשתמש בחומרים רבים אחרים, כמו ריבה, גנאש שוקולד, קרם חמאה וריבת חלב וכו'.
היי , אשמח אם תשלחי לי את המתכון לעוגה במייל ofirboro1@walla.com (:
בדרך…
שלום אולגה,
העוגה מדהימה!!!
אודה לך אם תשלחי לי את המתכון של העוגה למייל asmikva@gmail.com
הי, תודה רבה! 🙂
המתכון בדרך אלייך.
הי אולגה
אשמח לקבל מתכון לעוגה במייל
Mkmevaseret@jafi.org תודה
אולגה בבקשה אשמח לקבל את המתכון לעוגה הגבוהה והיפה למייל
Inbal140@bezeqint.net
בדרך אלייך 🙂
היי אולגה,
אשמח לקבל בבקשה את מתכון העוגה ומהממת+הקרם המקשר.
תודה רבה 🙂
orgal@eilat.muni.il
היי,
לכמה זמן מחזיקה עוגה עם בצק סוכר? כמה זמן לפני המועד (יום הולדת) אני יכולה להכין אותה?
תודה
הי, אני לא בטוחה כמה זמן היא יכולה להחזיק במקסימום, אבל קחי בחשבון שאסור להכניס עוגה מבצק סוכר למקרר.
אני הייתי מכינה גג יום מראש.
נראה לך שאת הקישוטים מבצק סוכר ניתן להכין מראש, כל עוד הם מאוכסנים במקום קריר ויבש?
עוגה מדהימה! אז קודם כל גם אני מבקשת לקבל את המתכון לעוגה זו ואם יש לך מתכון לעוגת ספוג לבנה אשמח גם אותו לקבל. אגב יש לך רעיון בשבילי לעוגת תנין.. מתכון מפורט כיצד להכין?? תודה שרית saritgilad34@gmail.com
הי שרית, תודה על הפרגון!
שלחתי לך את מתכון העוגה. לצערי אין לי מתכון לעוגת ספוג לבנה. אני מניחה שאפשר פשוט להחליף את השוקולד הרגיל בשוקולד לבן ולא להשתמש בקקאו. לגבי עוגת תנין – הלוואי והייתי כה יצירתית 🙂
כל הכבוד על הפירוט….
אשמח למתכון לעוגת בסיס גבוהה ויפה…
ושוב תודה
היי
באמת עוגה מעלפת, אשמח גם כן למתכון לעוגה כזו גבוהה
תודה ויום נפלא
הי סיגל. תודה רבה! תשלחתי לי את כתובת האי-מייל שלך.
היי אולגה, באמת נראה מעולה! אשמח לקבל גם את המתכון המבוקש שלך… תודה! danitraz10@walla.com
הי דנית, תודה רבה! המתכון לא שלי אלא של טל כץ 🙂 שולחת לך למייל.
תודה! עוד שאלה קטנה, תוך כמה זמן מרגע ההתעסקות עם בצק הסוכר, הוא מתייבש? כלומר כמה זמן יש לי לבצע את העיצוב שאני רוצה? שוב תודה.
דנית, אני לא יכולה להגיד לך בודאות, אבל קחי בחשבון שהבצק כן מתחיל להתייבש ברגע שמרדדים אותו. עדיף לא לרדד את הכל מיד ולהתקדם שלב-שלב.
אהלן אולגה!! העוגה באמת נראת מדהים ואני אשמח גם לקבל את המתכון. maria_piat@walla.com תודה רבה
היי אשמח לקבל את המתכון לעוגה ברינג של 24-26
נראה מקסים!
weiser100@gmail.com
תודה! המתכון נשלח 🙂
שלום,
אשמח לקבל את המתכון לעוגה.
בתודה מראש, רחלי
Rachelibs1@gmail.com
שלום, לאימי יש עוד מעט יום הולדת חיפשתי המון זמן מתכון לעוגה שמתאימה לציפוי בצק סוכר.
אשמח לקבל את המתכון ��
31gabkin@gmail.com
שלום אוגה
פוסט מדהים שהיגעתי אליו רק היום
אשמח לקבל את המתכון
orna12@zahav.net.il
תודה
אורנה
תודה אורנה, המתכון נשלח. בהצלחה 🙂
בס"ד
הי אולגה!
עוגה מקסימה ותודה על הפירוט למתחילים. למדתי הרבה וכמובן אשמח לקבל את המתכון לעוגה הגבוהה ובכלל לדעתי כדאי לפרסם אותה היא נראית מאוד מוצלחת. תודה! ופורים שמח:)
2007ora@gmail.com
שלום,
אשמח לקבל את המתכון לעוגה.
חג שמח , מיכל
info@t-s-m.co.il
הי אולגה,
תודה רבה על ההסברים הברורים והמקיפים. אשמח לדעת מהן הכמויות ליצירת הדבק מחלבון ואבקת סוכר כי אני לא הצלחתי להדביק צורות עם מים כפי שמוסבר באתרים אחרים. תודה רבה!
הי. זה לא משהו מדויק, כי כל תערובת פחות או יותר תחזיק. הייתי אומרת כפית אבקת סוכר על חלבון תספיק. תמרחי, תדביקי ותלחצי קצת עד שאלמנט שאת רוצה לחבר יידבק. בהצלחה!
היי העוגה מהממת ,אפשר לקבל מתכון בבקשה . אני צריכה להכין 2 עוגות גבוהות בגדלים 20 ו 26 ליצור 2 קומות . תוכלי לשלוח את המתכון וטיפ איך העוגות יוצאות גבוהות . תודה limory8@walla.com
תודה לימור. שלחתי לך את המתכון עם ההסבר במייל.
היי אולגה
הפוסט מהמם ונעים לקריאה. אשמח למתכון לעוגה וטיפים לקבלת גובה יפה. תודה
shrikosh@gmail.com
היי אולגה, אחלה פוסט!
אשמח למתכון לעוגה גבוהה וטיפים.
תודה ושנה טובה!
המייל כמובן..
Oritblv@gmail.com
פוסט מקסים! אשמח למתכון לעוגה הגבוהה okramer@gmail.com
תודה
היי העוגה נראית מעולה אשמח לקבל מתכון למייל KM12488@GMAIL.COM
בלי קשר יש לי שאלה , חשבתי לעשות עוגה עם קרם ריבת חלב באמצע , זה אומר שאני אצטרך להשאיר אותה כל הלילה בחוץ? זה לא יתקלקל לי ?
הי, המתכון בדרך.
ריבת חלב לא מתקלקלת מחוץ למקרר, כך שאין שום בעיה. בהצלחה! 🙂
הי אולגה. ממש נהניתי לקרוא את ההסברים והתיאורים המפורטים שלך. ת ע נ ו ג !
אשמח לקבל את מתכון העוגה למייל: Koren.ilanit@gmail.com
תודה אילנית, המתכון בדרך אלייך 🙂
תודה רבה! רציתי לשאול בקשר לצבעים מאכל, אם אני רוצה צבע ירוק ויש לי רק כחול וצהוב. אני מרבית אותם ואז שמה על הבצק או שמה מכל צבע על הבצק?
אני הייתי מוסיפה בנפרד בהדרגה עד להגעה לגוון רצוי
היי
נראה מדהים, בטוח שיעזור לי בהכנת העוגה הקרובה.
אשמח לקבל את המתכון לעוגה rnpeer@yahoo.com
אפשר בבקשה לדעת איזו חברה של בצק סוכר כדאי לקנות? מה הכי טעים?
הי. אני לא עד כדי כך מנוסה בנושא, אבל לא נראה לי שיש הבדלי טעם.
היי
נראה שווה מאוד
אפשר לקבל את המתכון למייל reutva@gmail.com תודה רבהה
היי
נראה שווה מאוד
אפשר לקבל את המתכון למייל reutva@gmail.com תודה רבהה
הי יקירה אשמח לקבלת מתכון לעוגת בסיס ולקרם ,
oralevi.d@gmail.com
אאשמח למתכון 🙂 lea_rahamim@walla.com
וגם בבקשה לקרם כלשהו שיהיה טעים ולא יתקלקל בפנים 🙂 תודה רבה
עוגה מדהימה !!!
תוכלי לשלוח לי את המתכון לעוגה ולקרם למייל rivkieli@gmail.com ? תודה רבה!!!
נשלח 🙂
אולגה היקרה קצת באיחור אבל רק עכשיו הגעתי לדף הזה..
עבודה מהממת שלך כל הכבוד על הפירוט בכל השלבים!
אני מאד אשמח אם זה לא קשה לך לשלוח גם לי את המתכון של העוגה ל alonae660@gmail.com
חג סוכות שמח
תודה רבה! נשלח 🙂
היי, לא היה יותר פשוט לכתוב ת'מתכון שכווווווולם יראו במקום לשלוח לכל דורש/ת בפרטי? חוץ מזה, כל הכבוד!! עוגה מהממת.
תודה! הפוסט הזה מאוד ישן. לרגע לא חשבתי שהוא יהיה כה מפורסם ומבוקש 🙂
הייייי! את האמת אחרי כול התגובות מה נותר להגיד?! תודה!!!! עזרת המון!!
סליחה על הבקשה אפשר גם את המתכון?
Litalko@gmail.com
הייייי! את האמת אחרי כול התגובות מה נותר להגיד?! תודה!!!! עזרת המון!!
סליחה על הבקשה אפשר גם את המתכון?
Litalko@gmail.com
היי אולגה,
למרות שהפוסט ישן, כדברייך, העוגה והעבודה שלך מדברת בעד עצמה..:-)
אשמח לקבל את המתכון לעוגה הזו (מתארת לעצמי שמעבר למראה, היא גם טעימה..), בהקדם האפשרי (הולכת להכין אותה ביום חמישי הקרוב ליום הולדתה של ביתי:-).
העוגה מתאימה לעוגת 3 קומות, כן?!?
המייל שלי: litalkeinan10@gmail.com
תודה רבה!
ערב נעים
הי, אפשר לקבל את מתכון העוגה?
hanen878@gmail.com
תודה מראש.
ואוו אולגה העוגה נראית טוווב!!
יש לי השבוע יום הולדת לשלושת ילדיי (כן זה אומר 3 עוגות) אשמח לקבל את המתכון לעוגה ולקרם המייל: a.oshrit@gmail.com
בנוסף יש לי שאלה…
איזה קרם מתאים לזילוף על בצק סוכר?
כמובן שאם יש לך מתכון אשמח לקבל…
תודה רבה ואשמח לעזרתך מצפה לי עבודה רבה….
הי אושרת. קודם כל מזל טוב! שלחתי לך למייל את המתכון. לגבי הקרם: בדר"כ לא מזלפים על עוגות בצק סוכר. הוא עדין, נרטב ונהרס מהר. עדיף לקשט עם אלמנטים אחרים מבצק הסוכר. בהצלחה!
את משתמשת בבצק סוכר קנוי? יש לך מתכון מוצלח לבצק סוכר מחומרים פשוטים שיש בבית…?
הי רחלי. גילוי נאות – אני לא עובדת הרבה עם בצק סוכר. הפוסט הזה נכתב בניסיון להבין איך הדברים עובדים. לכם כן, אם אני חייבת להכין עוגה עם בצק סוכר, אני משתמשת בקנוי.
תודה!
הי אני רוצה להכין להכין דמות של דובי מבצק סוכר ולהניח אותה על עוגת זילוף (עוגה בציפוי של קצפת ריצ') בעבר ניסתי לעשות משהו בסגנון והבצק סוכר נמס על הקצפת אולי כי לאחר שעשיתי את הצורה שמתי אותה בהקפאה (חשבתי שזה יעזור לבצק הסוכר להתקשות) אשמח אם תוכלי לומר לי האם כדאי לעשות דבר כזה או שעדיף שלא.. כי אני צריכה לשלוח את העוגה ואני לא רוצה שהדמות תימס ותהרוס את העוגה, כמו כן אשמח אם תוכלי לומר לי איך מייצבים ומקשים את הדמות אחרי שגמרתי לפסל. תודה רבה רבה!!
הי הדר, לגבי הייצוב כתבתי בפוסט. לא הייתי ממליצה להניח בצק סוכר על קצפת, במיוחד אם יש זמן שינוע
היוש:) העוגה נראית מעולה ותודה ששיתפת איך לעבוד עם כל הבצק. אני מתכננת להכין לבן שלי בפעם הראשונה עוגה עם בצק סוכר ליומהולדת 3 ומקווה ממש שיצליח! הייתי שמחה אם זה בסדר לבקש שתשלחי לי את המתכון לעוגה עצמה, מהשוקולד. למייל הזה: leeaatel@gmail.com תודה רבה 🙂
אלופה של ממש
תודה רבה 🙂