תורת בצק סוכר על רגל אחת

מאת אולגה טוכשר
דצמבר 15, 2012
ביהדות, כל פעם שהחכמים
אותגרו והתבקשו לתמצת את התורה כולה, הם בחרו להתמקד במסר של אהבה. גם השירים הגדולים מלמדים שאהבה היא
כל מה שאנחנו צריכים, היא תציל את היום ואת העולם, היא באוויר,
היא מסביבינו ואכן היא זאת שהכניסה אותי למטבח מלכתחילה ובסופו של דבר הובילה
גם לסדנת בצק סוכר. האחיין של בן זוגי, נועם המתוק, חגג יום הולדת 5 ורציתי להפתיע אותו
במשהו מיוחד. במקביל הכרתי באינטרנט את וולריה המוכשרת שמכינה עוגות מדהימות מבצק סוכר ומעבירה סדנאות למתחילים, שאני הייתי מגדירה כיום כיף. ככה נולד רעיון
להביא לנוער עוגה מבצק סוכר. הקונספט של העוגה פותח בשיתוף עם אמא של חתן השמחה.
התברר שהילד אוהב מטוסים, גמדים ותותים. איך מאחדים את כל הדברים האלה בקומפוזיציה
אחת? ברור – מנחיתים את המטוס על שדה תותים והופכים את הגמד לטייס. מבולבלים? גם
אנחנו…
                                                                                 מצטערת על איכות התמונה
התחברתי מאוד לדגם הזה, בוינג סטירמן בשבילכם. את הדף עם התמונות הבאתי לסדנה והוא שימש דוגמה והשראה למטוס שהכנתי. 
כמה הערות ותובנות
לפני שמתחילים: השם של הפוסט נבחר במיוחד על מנת להדגיש שאני לא מתיימרת ללמד
אותכם לעבוד עם בצק סוכר. זאת הייתה הפעם הראשונה שלי ואי אפשר ללמוד את כל
הטכניקות והפרטים ביום אחד. מצד שני אני כן רוצה לשתף אותכם בחוויה ולטעון שאם
מכירים את הכללים העיקריים של העבודה עם בצק סוכר, אותם למדתי ואפרט בהמשך, אפשר
לעשות עוגת בצק סוכר בבית. אולי היא לא תהיה אכילה מושלמת, אבל היא תהיה
כולה שלכם, ותוכלו לשלוט בה בכל פרט ופרט ולהכין אותה בשביל ויחד עם הילדים, שזה נראה
לי כיף גדול.
שתי תובנות: הראשונה קשורה לאהבה ממנה התחלתי ולבצק סוכר: אם אתם לא אוהבים להתעסק
בדברים קטנטנים שעות על גבי שעות – אל תעשו עוגה מבצק סוכר! התובנה השנייה – אם הקשבתם לתובנה הראשונה והחלטתם להזמין עוגה מבצק סוכר, אל תופתעו ממחירה: החומרים לא זולים והעבודה
הרבה שמשקיעים בהכנת העוגות הללו שווה כל שקל שתשלמו. שאפו ו- respect לכל מי שעוסק בהכנת עוגות מבצק סוכר לפרנסתו!
טוב, זהו, עכשיו מתחילים.
אז מה היה לנו?
אני לא מביאה כאן
מתכון מדויק של עוגת הבסיס עצמה, כי ניתן להשתמש בתור בסיס כמעט בכל עוגה, כאשר העדיפות
לעוגה בחושה או עוגת ספוג מהסיבה הפשוטה שהן עמידות יותר ויכולות לשאת את המשקל של
בצק סוכר וקישוטים. בדיוק מאותה הסיבה עדיף לא להשתמש למשל בעוגת גבינה. אם בכל
זאת מישהו רוצה את המתכון, תנו סימן ואעביר במייל. אנחנו השתמשנו בעוגת שוקולד
בחושה בקוטר 16 ס"מ. צריך לקחת בחשבון שכמה שהעוגה גדולה יותר, כך צריך יותר בצק
סוכר. חוץ מזה, לדעתי עוגות קטנות וגבוהות נראות יותר טוב מעוגות גדולות ונמוכות.
להכנת עוגה ממוצעת עם קישוטים תצטרכו טונות של סבלנות ומשהו כמו ק"ג
בצק סוכר. לרוב כשמכינים עוגת בסיס, החלק העליון שלה או שוקע או עולה. ע"מ לקבל
עוגה ישרה, חותכים את החלק העליון או את הקצוות של העוגה (בהתאם לתוצאה שהתקבלה) ואחרי
זה הופכים את העוגה על הצד השני (up side down). לפני שמתחילים לעבוד עם בצק סוכר צריך למרוח על
העוגה קצת קרם: גם ע"מ לכסות את כל הסדקים והחלקים הלא ישרים וגם בשביל שבצק הסוכר
שלנו יידבק כמו שצריך. כאן השתמשנו בקרם שמבוסס על חמאה, אבקת סוכר, מים ותמצית
תותים, אבל אפשר להשתמש בחומרים רבים אחרים, כמו ריבה, גנאש שוקולד, קרם חמאה
וריבת חלב וכו'. אגב, אפשר לחתוך את העוגה למספר שכבות ולמרוח את הקרם גם
ביניהן. רק תקחו בחשבון שלא כדאי ואף אסור להכניס את העוגה המוכנה למקרר, כי כשתוציאו אותה החוצה היא "תזיע", ותבחרו את הקרם שלכם בהתאם, שלא יתקלקל. במקרה חירום, כשאין
זמן להכין קרמים, אפשר למרוח על העוגה נוטלה, שוקולד שחר או כל ממרח מוכן אחר. על
מנת להחליק את שכבת הקרם טובלים מרית או שפכטל במים חמים, מעבירים על פני העוגה
מכל הצדדים ובכך מורידים את עודפי הקרם הלא רצויים ומיישרים את פני העוגה. אם, כמו
במקרה שלי, מתחת לעוגה יש בסיס (מקרטון, קלקר או עץ עטוף בטפט מיוחד), מורחים עליו קצת חמאה
ע"מ שבצק סוכר יידבק גם אליו.
היום אפשר לקנות בצק
סוכר כמעט בכל סופר וכמובן בחנויות מתמחות. הוא יכול להיות לבן או צבעוני. אני צבעתי את הבצק הלבן לבד, כי ככה אפשר להגיע לכל גוון שרוצים.
צובעים את הבצק באמצעות צבעי מאכל. במקרה הזה, אל תקנו את הגרסה
הסופרמרקטית הפשוטה בה יש יותר מים מצבע: גם הצבע לא ייצא משהו וגם תפגעו במרקם הבצק.
תשקיעו ותקנו בחנות מתמחה צבע ג'ל שיספיק לכם לשנים. אפשר היום למצוא גם צבעים
טבעיים שיתרונותיהם ברורים, אבל בין חסרונותיהם נמנים מחיר גבוה, זמן שימור קצר
ומספר צבעים מצומצם. אני צבעתי את רוב הבצק בצבע ירוק שאמור לסמל דשה של שדה התותים.
טובלים קיסם בצבע, נועצים בגוש בצק לבן בכמה מקומות (מספיק 4-5 טיפות) ומתחילים
ללוש עד שכל הצבע נספג פנימה והבצק נצבע באופן אחיד. אם יוצא בהיר מדי – מוסיפים עוד
כמה טיפות צבע ולשים שוב. ערבוב צבעים מאפשר להגיע לכל גוון אפשרי. אגב, אפשר לצבוע
עוגה מוכנה בעזרת מכחול. ככה מגיעים לצבעים עזים יותר, אבל מצד שני הצבע לא יוצא אחיד ורואים את סימני המכחול.
זה השלב הראשון
והאחרון בו תצטרכו להיאבק בבצק. צריך לעבוד מהר כי הבצק עלול להתייבש ולהיסדק.  על מנת שהבצק לא יידבק למשטח העבודה ולידיים,
נעזרים בקורנפלור או אבקת סוכר. אם צובעים בצק סוכר בצבעים שונים, שוטפים את
הידיים היטב בין צבע לצבע. ולמי שתוהה: כן, הצבע יורד מהידיים. בסופו של דבר 🙂
אחרי שהבצק נצבע, מרדדים אותו היטב לעובי כחצי
ס"מ ולגודל שיספיק לכסות את כל העוגה והבסיס. כאן מאוד חשוב לעשות תנועות ארוכות
ולגלגל את המערוך מכף יד עד המרפקים על מנת לא להשאיר על הבצק פסים וסימני רידוד חובבני
אחרים. לא הופכים את הבצק לצד השני, מרדדים את אותו הצד! מסובבים את הבצק על מנת
להגיע לצורה עגולה, בין סיבוב לסיבוב "מקמחים" את המשטח תחתיו בקורנפלור.
הפטנט שאני הולכת לאמץ וממליצה עליו בחום הוא להשתמש במערוך מאולתר מצינור מים שנמכר
לפי מטר בכל חנות טמבור. כשמרדדים את הבצק עלולים להיווצר בתוכו בועות אוויר קטנות.
אם זה קורה, דוקרים אותן באמצעות קיסם, מוציאים את האוויר ומרדדים עד שסימן הדקירה
נעלם. אם הסימן נשאר, אוספים את הבצק לכדי כדור, לשים עוד קצת ומרדדים שוב. אני
הצלחתי להגיע לתוצאה שסיפקה אותי רק מהפעם הרביעית. כשהבצק נראה בסדר, מרימים אותו
באמצעות המערוך ומניחים על העוגה עם הצד העליון שרידדנו אותו כלפי מעלה.
בתנועות ליטוף עדינות
מהדקים את הבצק לעוגה ולבסיס שלא יישארו קפלים. אפשר להיעזר בשפכטל מיוחד מפלסטיק
לגיהוץ הבצק. גם כאן מאוד חשוב להוציא את האוויר שנשאר בין העוגה לבין שכבת בצק הסוכר.
סבלנות! כמעט הגענו לשלב הכיפי של הקישוט. אם בכל זאת יש בועות אוויר, מפוצצים
אותן בזהירות בעזרת קיסם. את החורים הקטנים שנשארים נסווה בעזרת קישוט כלשהו
בשלב מאוחר יותר. בכלל בעבודה עם בצק סוכר יש המון טכניקות של הסוואה, הדבר שעוזר
למתחילים. חותכים בעזרת סכין את עודפי הבצק, אפשר מסביב לעוגה, אפשר כמוני מסביב
לבסיס. אפשר ליצור קצוות מגניבים בעזרת חותכן מיוחד. אפשר לקשט את הפינות בעזרת
חותמות. אין גבול לדימיון ולאפשרויות וזה כל כך נחמד! לוולריה המורה יש ארגז שלם
של חותכנים, חותמות, קורצים וכל מיני אביזרי עזר נוספים שאני אפילו לא מכירה את שמם.
עבודה עם בצק סוכר זאת ממש תרפיה שתחבר אותכם לילד הפנימי!
מטוס נולד
אפרופו ילדים, בואו נתקדם לקישוטים. זוכרים את בוינג
סטירמן? השתמשתי בבצק סוכר בארבעה צבעים. את הצהוב צבעתי בעצמי. שחור, אדום ותכלת
היו מוכנים. המטוס מורכב מהרבה אלמנטים קטנים, חלק מהם (למשל הכנפיים) מחובר באמצעות חוטי ברזל
דקים וכמובן לא אכילים. שאר האלמנטים מתחברים אחד לשני באמצעות כמות
מאוד קטנה של מים או "דבק" שמיוצר מחלבון ביצה עם אבקת סוכר. חשוב לציין
שבצק סוכר שמפסלים ממנו שונה מבצק הסוכר שהשתמשנו בו לצורך כיסוי העוגה: מוסיפים
אליו אבקה שנקראת CMC שזה סוג של חומר מקשר שגורם לבצק להיות גמיש יותר. משתמשים בערך בכפית האבקה לכל
250 גרם בצק סוכר. היום ניתן לקנות בצק סוכר מוכן עם ה- CMC בפנים.
איך מייצרים את הצורות? בגדול זה מאוד דומה לעבודה עם
פלסטלינה. שמים על הידדים קצת חמאה שמוסיפה לבצק אלסטיות, לשים את הבצק ומפסלים חלק מהאלמנטים ביד. על מנת לייצר חלקים שטוחים למיניהם, מרדדים חתיכות קטנות
של הבצק וחותכים מהם באמצעות סכין יפנית / חותכן או גוזרים באמצעות מספריים צורות
שיהפכו בסופו של דבר לכל מה שתרצו, אם זה בובת ברבי, בוב ספוג, מטוס סופר ציוני
עם פרופלור וגלגלים  או תותים קטנים ומתוקים. גם כאן יש טכניקות וטריקים שמקלים
על החיים. תאמינו שאם אני הצלחתי, אז כל אחד יכול.
כשכל המרכיבים הקטנים חוברו לכדי אובייקט אחד והתייבשו
(חשוב!), אפשר להתחיל להרכיב את העוגה. המטוס מחובר לעוגה בעזרת קיסם עץ ארוך. הקיסמים
שנמצאים מתחת לכנפיים הם לצורך תמיכה זמנית בלבד. הורדתי אותם והסוויתי את החורים
באמצעות שיחי תותים.
בתפקיד הדשה – שבבי קוקוס
ירוקים.

ככה נראית העוגה מבפנים: לא רק יפה, יש בה גם עולם פנימי עשיר ותוכן מעניין
ולמי ששואל "למה
כל הטירחה הזאת?" ו- "מאיפה לעזאזל הגיע הגמד שליד המטוס?" אני רוצה לומר
כמה דברים: קודם כל, הגמד אינו מבצק סוכר אלא מצמר, וזה כי פשוט לא הספקתי להכין את
הגמד שהופיע בתכנית המקורית. שנית, אם מדברים על הטירחה – אין לכם מושג כמה זמן לקח
לי לכתוב את הפוסט הזה.
וברצינות – מי בכלל צריך מילים? חיוך אחד של ילד שווה את כל ההשקעה. בתאבון!
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

150 תגובות

  1. הי, אשמח אם תוכלי לשלוח לי את המתכון במייל AVIVIT151086@WALLA.COM תודה
    ודרך אגב רציתי לשאול מאיפה קונים את התחתיות שעליהם מניחים את העוגה תודה מראש

  2. אחלה פוסט!! אחלה עוגה! אשמח לקבל את המתכון לעוגה. אם היא מתאימה לעוגה גבוהה 18"/10 ס"מ גובה.

    תודה מראש 🙂

    אם יש למישהי מתכון טוב לעוגה גבוהה בחושה בהירה (לא שוקולד) אשמח בנוסף!

  3. היי אהבתי מאוד גם אני מכינה קצת עוגות מעוצבות לילדים עם תוכלי תישלחי לי את המתכון שנינסה משהוא חדש השאלה עם אני צריכה לעוגה מלבנית גדולה בכמה להגדיל את הכמות ובאזה קרם לציפוי ישתמשת שהבצק ישב ישר nataneldanielliel@gmail.com תודה מראש

    1. היי זו שוב אני תודה על המתכון אולי יש לך מתכון לעוגת בסיס גם אבל לבנה לא שוקולד תודה

    1. הי שירן, תודה רבה!
      שלחתי לך את המתכון למייל. באופן עקרוני כמובן אפשר להשתמש במתכון לצורך הכנת קאפקייקס. פשוט אני לא ניסיתי, לכן אין לי מושג לכמה יספיק לך הבצק.

  4. היי אני אשמח לקבל את המתכון לבסיס של העוגה.
    michalpash@gmail.com

    ושאלה: אם אני מכינה גנאש של שוקולד מריר וקצפת זה בסדר לציפוי?

    אם תוכלי להעות לי על השאלה במייל, אשמח.

    תודה ☺

  5. היי, שנה טובה! אשמח לקבל את המתכון גם למייל! (לפי התגובות כאן הייתה לך עבודה קלה יותר אם היית מפרסמת את המתכון כאן חח)
    hilamed@walla.com

  6. היי, שנה טובה! אשמח לקבל את המתכון גם למייל! (לפי התגובות כאן הייתה לך עבודה קלה יותר אם היית מפרסמת את המתכון כאן חח)
    hilamed@walla.com

  7. היי , פוסט מקסים!!! מתוקה אמיתית!!! העוגה נראית מדהים וכך גם הקישוט. כל הכבוד!! אשמח אם תשלחי לי גם למייל את המתכון לעוגה . תודה רבה.amarelh@gmail.com

  8. אולגה שלום
    תענוג לקרוא! ולראות! את הבלוג 🙂
    עומדת להכין עוגת ספיידרמן עם בצק סוכר אדום קנוי וצבע מאכל ג'ל שחור לסימון הקורים.
    מצאתי כמה וכמה חברות המייצרות בצק סוכר – עלמה, המרשלג, satin ice – יש לך המלצה על בצק וצבע ג'ל איכותיים ?
    על העוגה להיות פרווה, האם יש לך המלצה על קרם מקשר (פרט לריבה) ?
    וכמובון, אשמח לקבל המתכון shani.shemesh@gmail.com

    תודה רבה

  9. אולגה שלום
    איזה מקסימה את.
    בעוד שבוע יום הולדת לביתי שדורשת, איך לא, עוגה מקושטת בבצק סוכר.
    זאת נראית לי הרפתקה מפרכת ועסק לא זול בכלל.
    כל אריזת בצק סוכר עולה בסופר השכונתי 25 ש"ח. יש צורך לפחות בשלושה גוונים של בצק, רק הקישוט יעלה 75 ש"ח לפחות.
    מה את ממליצה כדי לגוון בצבעים? מהיכן לקנות את כל האבקות/ג'לי לצביעת הבצק הלבן?
    כמו-כן אשמח לקבל את מתכון העוגה המהממת שלך
    navabra@gmail.com
    רוב תודות לך

    1. הי, תודה-תודה 🙂
      קודם כל – המתכון בדרך אלייך. לגבי השאלות: אני ממליצה באופן כללי לקנות בצק סוכר וצבעי מאכל בחנות מתמחה ולא בסופר שכונתי. כך תרוויחי פעמים: גם המחיר יהיה נמוך יותר, וגם לא תצטרכי להתפשר על האיכות. לא כדאי לקנות שלוש חבילות בצק סוכר רק בגלל הבדלי צבעים (אלא אם כן את צריכה כל כך הרבה בצק). כדאי לקנות בצק לבן ולצבוע אותו לבד. הפירוט – בפוסט.
      והערה כללית: זה נכון שעוגה מבצק סוכר זה עסק לא הכי זול, אבל קחי בחשבון שאם תרצי להזמין עוגה מוכנה ולא להכין אחת בבית, זה יעלה לך הרבה יותר מ- 75 ש"ח. יותר לכיוון 300. אז שווה להתאמץ 🙂 בהצלחה!

    1. יערית, שלחתי לך את המתכון.
      לגבי שאלתך: כמו שכתבתי בפוסט, כאן השתמשנו בקרם שמבוסס על חמאה, אבקת סוכר, מים ותמצית תותים, אבל אפשר להשתמש בחומרים רבים אחרים, כמו ריבה, גנאש שוקולד, קרם חמאה וריבת חלב וכו'.

  10. היי,
    לכמה זמן מחזיקה עוגה עם בצק סוכר? כמה זמן לפני המועד (יום הולדת) אני יכולה להכין אותה?
    תודה

    1. הי, אני לא בטוחה כמה זמן היא יכולה להחזיק במקסימום, אבל קחי בחשבון שאסור להכניס עוגה מבצק סוכר למקרר.
      אני הייתי מכינה גג יום מראש.

    2. נראה לך שאת הקישוטים מבצק סוכר ניתן להכין מראש, כל עוד הם מאוכסנים במקום קריר ויבש?

  11. עוגה מדהימה! אז קודם כל גם אני מבקשת לקבל את המתכון לעוגה זו ואם יש לך מתכון לעוגת ספוג לבנה אשמח גם אותו לקבל. אגב יש לך רעיון בשבילי לעוגת תנין.. מתכון מפורט כיצד להכין?? תודה שרית saritgilad34@gmail.com

    1. הי שרית, תודה על הפרגון!
      שלחתי לך את מתכון העוגה. לצערי אין לי מתכון לעוגת ספוג לבנה. אני מניחה שאפשר פשוט להחליף את השוקולד הרגיל בשוקולד לבן ולא להשתמש בקקאו. לגבי עוגת תנין – הלוואי והייתי כה יצירתית 🙂

    1. תודה! עוד שאלה קטנה, תוך כמה זמן מרגע ההתעסקות עם בצק הסוכר, הוא מתייבש? כלומר כמה זמן יש לי לבצע את העיצוב שאני רוצה? שוב תודה.

    2. דנית, אני לא יכולה להגיד לך בודאות, אבל קחי בחשבון שהבצק כן מתחיל להתייבש ברגע שמרדדים אותו. עדיף לא לרדד את הכל מיד ולהתקדם שלב-שלב.

  12. בס"ד

    הי אולגה!
    עוגה מקסימה ותודה על הפירוט למתחילים. למדתי הרבה וכמובן אשמח לקבל את המתכון לעוגה הגבוהה ובכלל לדעתי כדאי לפרסם אותה היא נראית מאוד מוצלחת. תודה! ופורים שמח:)
    2007ora@gmail.com

  13. הי אולגה,
    תודה רבה על ההסברים הברורים והמקיפים. אשמח לדעת מהן הכמויות ליצירת הדבק מחלבון ואבקת סוכר כי אני לא הצלחתי להדביק צורות עם מים כפי שמוסבר באתרים אחרים. תודה רבה!

    1. הי. זה לא משהו מדויק, כי כל תערובת פחות או יותר תחזיק. הייתי אומרת כפית אבקת סוכר על חלבון תספיק. תמרחי, תדביקי ותלחצי קצת עד שאלמנט שאת רוצה לחבר יידבק. בהצלחה!

  14. היי העוגה מהממת ,אפשר לקבל מתכון בבקשה . אני צריכה להכין 2 עוגות גבוהות בגדלים 20 ו 26 ליצור 2 קומות . תוכלי לשלוח את המתכון וטיפ איך העוגות יוצאות גבוהות . תודה limory8@walla.com

  15. היי העוגה נראית מעולה אשמח לקבל מתכון למייל KM12488@GMAIL.COM
    בלי קשר יש לי שאלה , חשבתי לעשות עוגה עם קרם ריבת חלב באמצע , זה אומר שאני אצטרך להשאיר אותה כל הלילה בחוץ? זה לא יתקלקל לי ?

  16. תודה רבה! רציתי לשאול בקשר לצבעים מאכל, אם אני רוצה צבע ירוק ויש לי רק כחול וצהוב. אני מרבית אותם ואז שמה על הבצק או שמה מכל צבע על הבצק?

  17. וגם בבקשה לקרם כלשהו שיהיה טעים ולא יתקלקל בפנים 🙂 תודה רבה

  18. אולגה היקרה קצת באיחור אבל רק עכשיו הגעתי לדף הזה..
    עבודה מהממת שלך כל הכבוד על הפירוט בכל השלבים!
    אני מאד אשמח אם זה לא קשה לך לשלוח גם לי את המתכון של העוגה ל alonae660@gmail.com
    חג סוכות שמח

  19. היי אולגה,
    למרות שהפוסט ישן, כדברייך, העוגה והעבודה שלך מדברת בעד עצמה..:-)
    אשמח לקבל את המתכון לעוגה הזו (מתארת לעצמי שמעבר למראה, היא גם טעימה..), בהקדם האפשרי (הולכת להכין אותה ביום חמישי הקרוב ליום הולדתה של ביתי:-).
    העוגה מתאימה לעוגת 3 קומות, כן?!?
    המייל שלי: litalkeinan10@gmail.com
    תודה רבה!
    ערב נעים

  20. ואוו אולגה העוגה נראית טוווב!!
    יש לי השבוע יום הולדת לשלושת ילדיי (כן זה אומר 3 עוגות) אשמח לקבל את המתכון לעוגה ולקרם המייל: a.oshrit@gmail.com
    בנוסף יש לי שאלה…
    איזה קרם מתאים לזילוף על בצק סוכר?
    כמובן שאם יש לך מתכון אשמח לקבל…
    תודה רבה ואשמח לעזרתך מצפה לי עבודה רבה….

    1. הי אושרת. קודם כל מזל טוב! שלחתי לך למייל את המתכון. לגבי הקרם: בדר"כ לא מזלפים על עוגות בצק סוכר. הוא עדין, נרטב ונהרס מהר. עדיף לקשט עם אלמנטים אחרים מבצק הסוכר. בהצלחה!

    1. הי רחלי. גילוי נאות – אני לא עובדת הרבה עם בצק סוכר. הפוסט הזה נכתב בניסיון להבין איך הדברים עובדים. לכם כן, אם אני חייבת להכין עוגה עם בצק סוכר, אני משתמשת בקנוי.

  21. הי אני רוצה להכין להכין דמות של דובי מבצק סוכר ולהניח אותה על עוגת זילוף (עוגה בציפוי של קצפת ריצ') בעבר ניסתי לעשות משהו בסגנון והבצק סוכר נמס על הקצפת אולי כי לאחר שעשיתי את הצורה שמתי אותה בהקפאה (חשבתי שזה יעזור לבצק הסוכר להתקשות) אשמח אם תוכלי לומר לי האם כדאי לעשות דבר כזה או שעדיף שלא.. כי אני צריכה לשלוח את העוגה ואני לא רוצה שהדמות תימס ותהרוס את העוגה, כמו כן אשמח אם תוכלי לומר לי איך מייצבים ומקשים את הדמות אחרי שגמרתי לפסל. תודה רבה רבה!!

    1. הי הדר, לגבי הייצוב כתבתי בפוסט. לא הייתי ממליצה להניח בצק סוכר על קצפת, במיוחד אם יש זמן שינוע

  22. היוש:) העוגה נראית מעולה ותודה ששיתפת איך לעבוד עם כל הבצק. אני מתכננת להכין לבן שלי בפעם הראשונה עוגה עם בצק סוכר ליומהולדת 3 ומקווה ממש שיצליח! הייתי שמחה אם זה בסדר לבקש שתשלחי לי את המתכון לעוגה עצמה, מהשוקולד. למייל הזה: leeaatel@gmail.com תודה רבה 🙂

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם