יום שלישי, 4 בדצמבר 2012

טארט גבינה עם דלעת בציפוי שוקולד


פוסט מספר 50. אבן דרך מסוימת… התחלתי לכתוב את הבלוג בתחילת ספטמבר השנה וכעבור שלושה חודשים יש בו חמישים מתכונים שלמים ומושלמים, מבחינתי כמובן J הסטטיסטיקות מראות שדי הרבה אנשים נכנסים לבלוג (וזה בלי למנות את הכניסות שלי ושל אמא שלי), נרשמים לקבלת עדכונים ועושים לייקים בעמוד הפייסבוק, אבל אני לא כל כך מקבלת תגובות בכתב, אז אין לי בעצם דרך לדעת אם אתם אוהבים את המתכונים שלי, נהנים מהצילומים, משחזרים משהו בבית ומה שלומכם באופן כללי? בקיצור ראו בצעקה בהקדמה הזו הזמנה רשמית לתקשורת דו-סטרית. וכמובן תרגישו חופשיים לפרגן ולהחמיא.
אני חוגגת פוסט מספר 50 עם טארט גבינה עם מרכיב סודי באמת. המרכיב הזה לא רק צובע את שכבת הגבינה בגוון כתמתם עדין, אלא גם מוסיף לה טעם מיוחד, במובן החיובי ביותר של המילה.
כן-כן. זה טארט גבינה עם דלעת. באנגלית קוראים לזה pumpkin cheesecake והוא מעולה! באחריות. לא מתוק מדי. מתובל. וכרגיל: כמה שהטארט הזה נראה מרשים וחתיכי, כך הוא פשוט להכנה.


מתחילים בלאפות דלעת: חותכים אותה לחתיכות בינוניות, זורים מעל סוכר, קנמון ואגוז מוסקט ומכניסים לתנור שחומם ל- 180-200 מעלות בערך לחצי שעה. מידי פעם אפשר לפתוח את התנור ע"מ להוציא אדים. באותה הזדמנות דוקרים חתיכת דלעת עם מזלג ואם הדלעת רכה – מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים. אגב, כמה שחתיכות הדלעת יהיו קטנות יותר, כך ייקח פחות זמן לאפות אותן.
הדלעת מתקררת ואנחנו בינתיים מכינים את תחתית הטארט. במעבד מזון מפוררים עוגיות חומות, מוסיפים חמאה מומסת וביצה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת פירורית וחולית שנוח לעבוד איתה.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ובאמצעות הידיים מהדקים אותה היטב לתחתית ולדפנות. השוליים לא חייבים להיות גבוהים מדי. אם התערובת נראית לכם לא מספיק דביקה – מוסיפים עוד קצת חמאה מומסת. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל-10 דקות - רבע שעה מקסימום. אנחנו רוצים רק לייבש מעט את התחתית, לכן ברגע שהתערובת מחליפה את הצבע והופכת לבהירה יותר, מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים.
מכינים את המלית: קודם כל מרסקים במעבד מזון את חתיכות הדלעת לפירה חלק. הוא יישאר קצת סיבי, אבל זה בסדר. אנחנו צריכים 300 גרם דלעת. אם יוצא יותר, פשוט תאכלו. אם אין לכם משקל, תדעו שע"מ לקבל 300 גרם דלעת אפויה צריך להכניס לתנור פי 2, כלומר כ- 600 גרם דלעת טרייה. אחרי שסיימנו עם הפירה אפשר לא לשטוף את מעבד המזון כי הדלעת תחזור אליו בקרוב. בינתיים מערבבים ביחד גבינה, סוכר וביצים, מוסיפים תמצית ווניל ופירה דלעת ושוב מערבבים לתערובת חלקה. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים בפעם האחרונה.
מוזגים את התערובת על התחתית ושולחים לתנור. אופים ב- 180 מעלות כ- 45 דקות. אחרי 40 דקות בודקים את מצב המלית: בחלקה העליון אמור להיווצר קרום דק, אבל בפנים היא אמורה להישאר רכה. אל תייבשו אותה יותר מדי! אגב, בשלב הזה היא מחליפה את הצבע לכתמתם המשגע. מוציאים את הטארט המוכן ומקררים במשך כשעה.
בינתיים מכינים גנאש שוקולד: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה עם חתיכות שוקולד (אני מעדיפה מריר) ומערבבים עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק.
מזליפים את הגנאש על הטארט שהתקרר. מקפידים שהשוקולד יגיע גם לתוך הרווח שנוצר בין העוגה לתבנית. מקשטים עם אגוזים קצוצים דק או אבקת סוכר ו… לא מגישים. שמעתם נכון: הטארט הזה מלמד אותנו שיעור חשוב בדחיית סיפוקים מיידיים. מעבירים אותו למקרר ורק למחרת מעבירים לצלחת הגשה ומגישים. אני מבטיחה שהסבלנות תשתלם. בתאבון!
אגב, אוראו התלהבו מהמתכון הזה ויצרו גרסה משלהם עם תוספת אוראו. אם בא לכם לראות, כנסו לכאן :)

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתחתית הטארט (תבנית 26):
250 גרם עוגיות בטעם שוקולד                               1 ביצה
60 גרם חמאה מומסת
למלית:
600 גרם דלעת (300 גרם דלעת אפויה)               3 ביצים
1-2 כפיות סוכר לדלעת                                        1 כוס סוכר לתערובת
1 כפית שטוחה קנמון                                           1 כפית תמצית ווניל
קצת אגוז מוסקט                                                 2 כפות קורנפלור
400 גרם גבינה לאפייה 5%                                                                
לגנאש:
200 גרם שוקולד מריר                                         1 קרטון שמנת מתוקה
אופן הכנה:
  1. על מנת לקבל 300 גרם דלעת אפויה, חותכים 600 גרם דלעת לחתיכות בינוניות, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל סוכר, קנמון ואגוז מוסקט ואופים ב- 180-200 מעלות כחצי שעה עד שהדלעת מתרככת לגמרי. מוציאים מהתנור ומקררים.
  2. לתחתית: במעבד מזון מרסקים עוגיות לתערובת פירורית יבשה, מוסיפים חמאה מומסת וביצה ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.
  3. משמנים היטב תבנית אפייה, מעבירים אליה את תערובת העוגיות ומהדקים באמצעות הידיים לתחתית ודפנות התבנית כדי ליצור תחתית עם שוליים בגובה עד חצי דופן.
  4. מעבירים לתנור ו"מייבשים" ב- 180 מעלות כ- 10 דקות – רבע שעה. מוציאים מהתנור ומשאירים בצד להתקרר.
  5. למלית: במעבד מזון מרסקים דלעת אפויה עד שמתקבל פירה סיבי אך חלק. מעבירים לקערית. במעבד המזון (אפשר לא לשטוף) מערבבים גבינה עם ביצים וסוכר, מוסיפים דלעת ותמצית ווניל ומערבבים שוב. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים בפעם האחרונה.
  6. מזליפים את המלית על תחתית הטארט ומעבירים לתנור בחום 180 מעלות ל- 40-45 דקות. אחרי 40 דקות בודקים את מצב המלית ואם נוצר קרום דק מלמעלה אך מבפנים היא עדיין רכה ורוטטת– אפשר להוציא. מקררים כשעה.
  7. לגנאש: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ושוקולד שבור לחתיכות ומערבבים במרץ עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק.
  8. מזליפים את הגנאש על הטארט המוכן, מקפידים שהוא יגיע לרווח שנוצר בין התבנית לטארט, מקשטים באגוזים טחונים ומעבירים לקירור של 12 שעות לפחות.
הערות:
  • אתם מוזמנים להיכנס לאתר FoodsDictionary המכיל את המתכון עם ערכים תזונתיים מלאים.
  • את התחתית אפשר להכין מעוגיות רגילות, לא שוקולד, אבל המלית תיראה טוב יותר על רקע ככה.
  • אפשר להחליף סוכר בסוכר חום, אבל המלית תהיה הרבה יותר ככה.
  • אם רוצים ציפוי מתוק יותר, אפשר להחליף שוקולד מריר בשוקולד חלב.
  • אם אתם רוצים לחסוך בקלוריות אפשר לוותר לגמרי על ציפוי השוקולד ולאכול את הטארט כמו שהוא, ללא ציפוי. במקרה הזה אני ממליצה לקשט את הטארט באגוזים קצוצים עוד לפני שמכניסים אותו לתנור.
  • אני בטוחה שאפשר להגיש את הטארט אחרי שעתיים-שלוש של קירור בלבד. אבל לדעתי כדאי להיעזר בסבלנות ולתת לו להתקרר ולהתייצב כמו שצריך במשך לילה אחד.


18 תגובות:

  1. אולגה, את נהדרת!
    כל כך נהנית מהמתכונים שלך ובעיקר- מחוש ההומור :)
    תודה רבה..

    השבמחק
  2. דלעת זה הירק החביב עלי!
    קנית אותי, אני בטוחה שיצא מעולה....

    השבמחק
  3. בהצלחה! תספרי איך יצא לך.

    השבמחק
  4. אין ספק שזו תהיה עוגת החג השנה. מיוחדת עם טוויסט משגע!!

    השבמחק
  5. איזו גבינה מומלצת לשימוש? גבינה לבנה רגילה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, לא מדובר בגבינה לבנה, אלא בגבינה לאפייה. למשל טוב טעם של טרה, כנען של תנובה או תבור של משק צוריאל.
      בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  6. כמה זה בערך 300 גרם דלעת בכוס?
    יש לי דלעת במקרר, אין לי מושג כמה היא שוקלת ואין לי משקל..

    השבמחק
    תשובות
    1. לא זוכרת בוודאות, אבל לדעתי כוס של דלעת אפויה אמורה להספיק.

      מחק
  7. וואו העוגה נראית מעולה!!!
    רק שאלה קטנה... איך העברת את העוגה לצלחת הגשה? :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, תודה רבה!
      אני מניחה שהתשובה המדויקת ביותר תהיה - בזהירות :)

      מחק
  8. הי אולגה,
    המתכון נראה מצויין!
    הדלעת עוד רגע נכנסת לתנור ופתאום גיליתי שאין לי מספיק סוכר לבן (יש לי בערך חצי-שליש כוס). סוכר חום בהיר ואבקת סוכר לבן יש בשפע. מה דעתך? יש צורך לקפוץ לסופר?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, קודם כל - תודה רבה!
      אפשר בלי שום בעיה להחליף את הסוכר הלבן בחום בהיר.
      בהצלחה וספרי לי איך יצא :)

      מחק
    2. תודה רבה על התשובה המהירה! אעדכן בקרוב (:

      מחק
    3. יצאה מאוד יפה, טעימה ומיוחדת (יכול להיות שהקינמון מעט דומיננטי, אולי אנסה לקצץ בכמות להבא). זכתה לתשבוחות. תודה!

      מחק
    4. איזה כיף! אני מאוד שמחה שאהבתם :)

      מחק