יום רביעי, 26 בדצמבר 2012

קרם מרק עדשים אדומות מארבעה מרכיבים

טוב, אני מכינה המון מרקים. זה קצת בעיה כי אני לא יודעת כבר על מה אפשר לכתוב בהקדמה למתכון. כבר ציינתי את ענייני החורף והקור, את הצד הבריאותי של המרקים ואת הקלות הבלתי נסבלת של הכנתם. מה עוד? מה אוכל לחדש? אני אחשוב בפעם הבאה ובינתיים קבלו מרק מעולה שמכינים מארבעה מרכיבים עיקריים בלבד, לא כולל תבלינים ומעט שמן לטיגון.
אחרי מרק עדשים שחורות וירוקות שגרף מספר צפיות תלת-ספרתי הכי גבוה שהיה בבלוג שלי אי-פעם (תודה לכל הקוראים, אני מה זה מתרגשת!!), הגיע תורן של עדשים אדומות לככב כל הדרך אל הצלחת שלכם. בתפקידי משנה – גזרים, כרישה (לוף) ושמנת לבישול.
גם בדרך הכנת המרק הזה אין יותר מדי חדשנות. אבל מי אמר שכל הזמן צריך לחדש? הרי לא מדובר כאן במערכת יחסים רומנטית אלא במרק! אז חותכים את החלק הלבן של הכרישה לטבעות ומתחילים לטגן בסיר במעט שמן עד להזהבה. מוסיפים גזר חתוך לקוביות קטנות (כי ככה הוא יתבשל מהר יותר), מערבבים ומטגנים יחד עוד כמה דקות. בזמן הזה שוטפים טוב-טוב את העדשים ומסננים. בניגוד לעדשים שחורות או ירוקות, אין צורך להשרות אותן מראש, וזה יתרון גדול נוסף של הקטניה הבריאה והיפה הזו – אפשר לזרום איתה להיות איתה ספונטניים. את העדשים המסוננות מוסיפים לסיר עם הכרישה והגזר ומערבבים.
את המרק הזה הכנתי על בסיס מים בלבד. מוסיפים מים ומתבלים בשלב זה רק באבקת קארי וכורבום, מערבבים, מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה בין 40 דקות לשעה, או עד שהעדשים והגזר לגמרי מתרככים. המרק לא אמור להיות נוזלי, אלא במרקם של דייסה סמיכה. אבל אם אתם רואים שרוב הנוזלים נספגו מהר מדי, תוסיפו לסיר עוד קצת מים רותחים.
את המרק המוכן מעבירים למעבר מזון וטוחנים. מוסיפים שמנת לבישול ואת שאר התבלינים, מערבבים עוד קצת, טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
מגישים מיד עם בצל ירוק, עירית או כמוני, בתוספת סלמון כבוש שמשתלב בצורה יוצאת מן הכלל ומקפיץ את המרק אל מעבר לאטמוספרת כדור הארץ. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים:
350 גרם עדשים אדומות                                   2 וחצי כפיות מלח (לפי הטעם)
1 כרישה (החלק הלבן)                                      1 כפית אבקת קארי
2 גזרים בינוניים                                                חצי כפית כורכום
100 מ"ל שמנת לבישול 10%                            חצי כפית פלפל שחור
1 ליטר מים                                                       חצי כפית כמון
2-3 כפות שמן לטיגון                                          בצל ירוק להגשה




אופן הכנה:
  1. שוטפים היטב את העדשים ומסננים.
  2. בסיר מטגנים במעט שמן עד להזהבה כרישה חתוכה לטבעות ומוסיפים גזר חתוך לקוביות קטנות. מערבבים ומטגנים יחד כמה דקות.
  3. מוסיפים עדשים מסוננות ומערבבים.
  4. מוסיפים מים, אבקת קארי וכורכום, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה בין 40 דקות לשעה או עד שהעדשים והכרישה לגמרי רכות. מרקם המרק לא אמור להיות נוזלי אלא דייסתי.
  5. מעבירים את המרק המוכן למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים בשאר התבלינים ומערבבים עוד קצת. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול לפי הטעם.
  6. מגישים מיד בתוספת בצל ירוק, עירית או כל תוספת אחרת שאוהבים, למשל חתיכות סלמון כבוש.


הערות:
  • אתם מוזמנים להיכנס לאתר FoodsDictionary המכיל את המתכון עם ערכים תזונתיים מלאים.
  • אם רוצים מרק פרווה אפשר להחליף את השמנת לבישול בכמות זהה של חלב קוקוס.
  • תרגישו חופשיים לשחק עם התבלינים, אבל אני ממליצה לא לדלג על אבקת קארי וכמון. הם נותנים למרק טעם מיוחד מאוד.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה