יום שבת, 29 בדצמבר 2012

עוגת תותים ופיסטוקים

עונת התותים. המחירים מתחילים להיראות סבירים ויש לגיטימציה לא רק לקנות תותים למאכל בתור פינוק, אלא גם לשלב אותם באפייה. אני לא לגמרי בטוחה שהמשפט הזה שייך למציאות במדינה מתוקנת, אבל זה לא המקום לדבר על בעיות מעמד הביניים, איתו אני נמנית, שנציגיו צריכים לחשוב פעמיים לפני שהם קונים קוויאר תות.
הבלוג הוא המקום המאושר שלי, מקום בריחה ומסתור בו אין מאבקים. כאן הכל מואר, צלול, שטוף שמש ואין אפילו צל של ענן אחד באופק. כאן נמצא הסניף הראשי של ארץ זבת חלב ודבש, מלאה בשדות תותים אדומים ועסיסיים. כאן מצלמים את הפרסומות של יופלה. נו טוב, נסחפתי קצת.. והכל בגלל העוגה הזו. היא פשוט מעולה! יש לה מרקם עדין וטעם של יוגורט תותים. את הפיסטוקים החלטתי להוסיף ברגע אחרון כי הם ירוקים, יפהפיים ונורא פוטוגניים, ואני בחורה שטחית נועזת שמוכנה לסכן עוגה שלמה למען צילום אחד מוצלח. למזלי ושמחתי השידוך הצליח והעוגה יצאה נורא טעימה. יותר מחצי חוסל עוד לפני שהיא הגיעה לשולחן באופן מסודר. וכמובן, שאני אשפשף? היא מאוד פשוטה להכנה.
המרכיבים די בסיסיים. אם אין לכם פיסטוקים, אפשר פשוט להשמיט אותם מהמתכון. העוגה עדיין תהיה מושלמת. היא לא דיאטטית במיוחד, אבל שווה כל קלוריה.
נתחיל? מכינים את הבצק: בעזרת מיקסר מקציפים חמאה רכה עם סוכר. מוסיפים ביצה אחת אחרי השנייה וממשיכים להקציף. מוסיפים יוגורט ותמצית ווניל ומערבבים בפעם האחרונה. מנפים פנימה קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים בעזרת מרית בכמה תנועות קיפול בודדות. אל תערבבו יותר מדי! אנחנו רוצים עוגה אוורירית ולא גוש יצוק.
מוסיפים תותים ופיסטוקים חתוכים גס ומערבבים עוד פעם אחת. אגב, אם אתם לא רוצים שהתותים ישקעו לתחתית העוגה, צריך לזרות עליהם מעט קמח ולערבב עם הידיים עוד לפני שמוסיפים אותם לבצק. ככה הפיזור יהיה שווה ואחיד, וכל סועד יקבל מספר זהה של תותים פר ס"מ רבוע של העוגה J מעבירים את התערובת הסמיכה לתבנית משומנת ומקומחת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 50 דקות או אפילו לשעה, תלוי בתנור שלכם.
אם העוגה משחימה מדי מלמעלה אך עדיין לא מוכנה מבפנים, אפשר להניח על התבנית חתיכת נייר כסף. העוגה מוכנה כשהקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש ובלי פירורים.
נותנים לעוגה קצת להתקרר, מוציאים מהתבנית, זורים מעל אבקת סוכר, פורסים ומגישים. קלי קלות והיא פשוט נהדרת. בתאבון!

אז מה היה לנו?


מרכיבים לתבנית אינגלישקייק:
100 גרם תותים                                                2 ביצים
100 מ"ל יוגורט לבן (חצי גביע)                           1 כפית תמצית ווניל
190 גרם קמח                                                  חצי כפית אבקת אפייה
150 גרם סוכר לבן                                             קומץ מלח
110 גרם חמאה                                                חופן פיסטוקים (אופציונלי)



אופן הכנה:
  1. חותכים תותים ופיסטוקים לחתיכות גסות. זורים על תותים מעט קמח (כחצי כפית) ומערבבים בעזרת ידיים.
  2. בקערה באמצעות מיקסר מקציפים חמאה רכה עם סוכר.
  3. מוסיפים ביצים (אחת כל פעם) וממשיכים להקציף.
  4. מוסיפים יוגורט ותמצית ווניל ומערבבים בפעם האחרונה.
  5. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים בעזרת מרית בכמה תנועות קיפול בודדות. לא לערבב יותר מדי!
  6. מקפלים פנימה תותים ופיסטוקים חתוכים – כמה קיפולים בלבד.
  7. משמנים ומקמחים תבנית אפייה. מעבירים את התערובת הסמיכה פנימה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 50 דקות או אפילו שעה, תלוי בתנור. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש וללא פירורים. במידת הצורך, אם העוגה משחימה מדי מלמעלה, מכסים את התבנית עם נייר כסף.
  8. מקררים, מוציאים מהתבנית, זורים אבקת סוכר, פורסים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.



הערות:
  • אתם מוזמנים להיכנס לאתר FoodsDictionary המכיל את המתכון עם ערכים תזונתיים מלאים.
  • אפשר להכין את העוגה בלי פיסטוקים, רק עם תותים. אפשר להחליף את הפיסטוקים באגוזים, שקדים או צנוברים.
  • אפשר להחליף סוכר לבן בחום, אבל אז העוגה תהיה כהה יותר.
  • באופן עיקרוני ניתן להחליף את החמאה בחצי כוס שמן, אבל דווקא בעוגה הזו לחמאה יש תפקיד חשוב ואף מכריע, אז הפעם אני לא ממליצה.
  • אם רוצים עוגת פרווה, אפשר להחליף את החמאה בשמן ואת היוגורט במיץ תפוזים. תקבלו עוגה אחרת... בקיצור, שי הרבה מתכונים טובים לעוגות פרווה. את העוגה הזו תכינו כשמתאים לכם חלבי.

11 תגובות:

  1. אם אפשר את הכמויות לכתוב גם בכף/ות או כוס/ות
    אני אישית לא עובד עם משקל במטבח
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה!!!

      מחק
    2. הי. 190 גרם קמח - כוס + 5 כפות. 150 גרם סוכר - 3/4 כוס.

      מחק
  2. יש אפשרות להחליף את היוגורט בשמנת?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, אפשר להחליף את היוגורט במשנת חמוצה. 9% למשל.

      מחק
    2. מצויין, תודה. יתכן ואאפה את העוגה היום :).
      לשתי תבניות אינגליש קייק, פשוט להכפיל כמויות?

      מחק
    3. כן. בהצלחה ואשמח אם תספרי אחר כך איך יצא לך :)

      מחק
  3. אפיתי :)
    עוגה טעימה, קצת כבדה..
    לטעמי אפשר להוסיף הרבה יותר תותים :).

    השבמחק
    תשובות
    1. המשפט האחרון נכון לגבי כל מתכון עם תותים :)

      מחק
    2. אין ספק :)

      מחק