יום שני, 31 בדצמבר 2012

מרנג נוטלה – נשיקות קטלניות לכבוד השנה החדשה

והנה חלפה לה עוד שנה.. חגיגת השנה האזרחית החדשה תמיד מעלה אצלי זכרונות וגעגועים: לבני המשפחה שכבר לא כאן איתי, לחברים איתם גדלתי שנמצאים עכשיו במקומות רחוקים, לילדות חסרת דאגות שנשארה מאחור יחד עם האמונה העיוורת שהכל יהיה בסדר, עם הציפייה והמוכנות לקסם ולנסים. לקראת סוף כל שנה נהוג לעשות מעין סיכום. שנת 2012 הייתה בסך הכל שנה טובה עבורי. הרבה דברים שתכננתי יצאו לפועל ויש גם כאלה שיתגלגלו לרשימת המשאלות של 2013. פתיחת הבלוג הזה למשל היא אחת מנקודת האור הגדולות השנה.
הצלחה נוספת הייתה ההתנזרות מנוטלה. זה לא היה קל, אבל הצלחתי לא לקנות אפילו צנצנת אחת, עד היום. נשברתי אחרי שראיתי את המתכון הזה בבלוג נהדר שנקרא Cream Puffs in Venice. הייתי חייבת לשחזר את הדבר המקסים הזה, אפילו במחיר חידוש ההתמכרות שלי לנוטלה. חוץ מזה, יש כאן הקשר נוסף: בליל השנה החדשה בחצות נהוג להתנשק עם בן אדם שאוהבים. לפי האמונה זה מביא הרבה גשם מזל ואושר. אני הולכת להתנשק עם החצי שלי. ולכם אני שולחת את הנשיקות הקטלניות האלה ומאחלת שכל המשאלות יתגשמו, ושהשנה הזו לא תהיה פחות טובה מהקודמת ואם אפשר – אז הרבה יותר טובה!
רוצים גם לתת למישהו נשיקה? קלי קלות! כל מה שתצטרכו זה כמה חלבונים, סוכר, נוטלה, מיקסר, קצת סבלנות והרבה משמעת עצמית לא לגמור את חומרי הגלם עוד לפני שהם הופכים למרנג. במקור משתמשים באבקת סוכר. אני קלטתי את זה קצת מאוחר מדי. השתמשתי בסוכר רגיל ויצא מעולה. נצמדתי למתכון המקורי בכל דבר חוץ מזמני האפייה והטמפרטורות. בתנור שלי הנשיקות היו מוכנות כבר אחרי 45 דקות.
קודם כל מפרידים ביצים. מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר נקייה ויבשה, מוסיפים קורט מלח ומתחילים להקציף. את החלמונים אפשר לשמור כמה ימים במקרר ולהשתמש בהם לשדרוג חביתה, להכנת מיונז ביתי, מוסים למיניהם או עוגיות אלפחורס. ברגע שהחלבונים הופכים לקצף רך, אפשר להתחיל להוסיף סוכר. את הסוכר מוסיפים באופן הדרגתי, כל פעם כמה כפיות. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שנוצר קצף ממש יציב, עם "שפיצים".
 קצף עם "שפיץ"
מחממים נוטלה במיקרוגל שתהיה קצת יותר נוזלית, מעבירים לקערה עם הקצף ומקפלים באמצעות מרית בכמה תנועות בודדות כדי לא להרוס את מראה השיש. מחממים תנור ל- 90 מעלות.
בעיקרון אפשר לזלוף את הנשיקות בעזרת שקית זילוף. ככה הצורה שלהן תהיה מסודרת. אני הלכתי על מראה מרושל והסתדרתי עם שתי כפות. את הנשיקות מסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור מחומם ל- 45 דקות עד שעה, תלוי בתנור. לא פותחים את התנור באמצע! המרנג אמור להתייבש בטמפרטורת 90 מעלות. כשהוא מוכן, הוא מתנתק בקלות מנייר האפייה, וכשמקישים עליו הוא משמיע צליל חלול. לצערי אוצר המילים שלי לא עשיר מספיק כדי לתאר את הריח שממלא את כל הבית בזמן האפייה!

מקררים ואוכלים. את רגשות האשם משאירים בשנה החולפת. הם לא קונסטרוקטיביים. נשיקות לכולם, שנה מעולה ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 15-20 נשיקות:
3 חלבונים L                                   קורט מלח
רבע כוס נוטלה                               חצי כוס + כף אבקת סוכר או סוכר רגיל
אופן הכנה:
  1. מפרידים ביצים. מאוד חשוב שחלקיקים של חלמון לא יתערבבו בחלבונים.
  2. מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר נקייה ויבשה, מוסיפים קורט מלח ומתחילים להקציף. ברגע שנוצר קצף רך, מתחילים להוסיף סוכר באופן הדרגתי – כמה כפיות בכל פעם.
  3. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מאוד יציב, עם "שפיצים". מחממים תנור ל- 90 מעלות.
  4. מחממים נוטלה במיקרוגל שתהיה קצת יותר נוזלית, מעבירים לקערה עם הקצף ומקפלים באמצעות מרית בכמה תנועות בודדות כדי לא לפגוע במראה השיש שנוצר.
  5. בעזרת שק זילוף או שתי כפות מסדרים תלוליות מרנג על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים מרווחים.
  6. מכניסים לתנור ל- 45 דקות – שעה, תלוי בתנור. לא פותחים את התנור באמצע!
  7. מקררים ואוכלים. שומרים בקופסה יבשה ואטומה.

הערות:
  • אפשר להשתמש באבקת סוכר או בסוכר רגיל. לא נראה לי שיש הבדל גדול מבחינת התוצאה.
  • כדי להצליח בהקצפת החלבונים, חשוב שהקערה תהיה נקייה משומנים ולגמרי יבשה.
  • התנור שלי קטן, לכן זמני האפייה בתוכו בד"כ מתקצרים. אם יש לכם תנור בגודל סטנדרטי, תאפו את הנשיקות משהו כמו שעה. הן משחימות יפה, אך לא אמורות לקבל מראה שרוף.


7 תגובות:

  1. כמויות איפה??

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, הכמויות רשומות מתחת למפתח :)

      מחק
  2. שלום, אתמול נכנסתי לראשונה לאתר שלך (דרך עוגיו-נט), והאתר פשוט מדהים.
    ויש לי שאלה לגבי המתכון הזה, האם אפשר להמיר את הנוטלה בריבת חלב?? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, קודם כל - תודה רבה! כיף לשמוע :)
      לגבי השאלה: אני לא ניסיתי, אבל לדעתי אל צריכה להיות בעיה. סה"כ המרקמים של הנוטלה וריבת החלב די דומים.
      בהצלחה ותעדכני אותי איך יצא.

      מחק
    2. תודה אולגה, את מקסימה!! ואני ממש מוקסמת מהבלוג, לא מפסיקה לבדוק ולראות....

      מחק
  3. נשמע מעולה! בנסיונות המרנג שעשיתי עד כה אפיתי על 70-80 למשך לילה שלם (6-7 שעות) וכך יצא קריספי ונפלא. חשבתי לעשות את המתכון שלך ולזלף פסים (שיצאו מעין מקלות מרנג נוטלה).. נשמע לך שיהיה נכון לעשות זאת לילה שלם בחום 70-80 גם במתכון הזה?
    תודה!! הבלוג נפלא :)

    השבמחק
    תשובות
    1. ליאור, תודה רבה!
      המתכון הזה לא שונה מכל מתכון אחר של מרנג. אם אפיית לילה עבדה לך בעבר והתוצאות היו לשביעות רצונך, לכי על זה גם כאן :) בהצלחה וחג שמח!

      מחק