יום שבת, 8 בדצמבר 2012

דברים שלמדתי להכין במסגרת הסדנה בדן גורמה

כבר שנים שאני עוקבת אחרי בלוגי בישול למיניהם. אפשר לומר שהגעתי לאן שהגעתי הודות לאינטרנט ובהשראת אנשים שלא מתעצלים להעלות את המתכונים שלהם לרשת. כמו בכל מדיה אחר, גם בעולם הבלוגים יש כוכבים וסלבריטיז, אלה שיש להם אלפי עוקבים ומיליוני לייקים. ואני בהיותי בלוגרית טרייה ומתחילה צפיתי בהם בהערצה מהולה בקצת קנאה ושאלתי את עצמי בלב מתי תורי האם אגיע אי-פעם למעמד הזה? כל זה היה לפני שקיבלתי באופן לגמרי בלתי-צפוי ומפתיע הזמנה להשתתף בסדנה שהמרכז הקולינרי הגבוה לאמנויות הבישול דן גורמה אירגן עבור בלוגרים וכותבי תכנים שקשורים לתחום הבישול. אם הייתי גנדי או אמא תרזה, הייתי מקבלת את זה באופן פילוסופי ושקט, אבל אני כולי אדם בשר ודם, לכן רמות האדרנלין ההתלהבת והשמחה הגיעו לשמיים! אני נורא רוצה להשוויץ לספר מה היה ואיך היה. מתנצלת על איכות התמונות – ניסיתי להיות בו-זמנית בכל מקום וכידוע המהירות אינה מטיבה עם האיכות.
חלק מהבלוגרים והשפים (לא תמצאו אותי כאן כי אני מצלמת)

המרכז הקולינרי דן גורמה ממוקם על גבול ת"א-יפו. הוא מרווח ומושקע בצורה יוצאת מן הכלל: הכיתות גדולות, מוארות, מצויידות ומאובזרות בציוד דנדש ומתקדם. הכל מסודר, נקי ומתוקתק, כמו שאני אוהבת. במרכז אפשר ללמוד במסגרות שונות, כגון סדנאות בישול ואפייה, לימודי טבחות, קונדיטוריה וכו'. מלמדים בו תותחים רציניים, את השניים מהם הכרתי מקרוב: שף עמיר אילן שהעביר סדנת מטבח חלבי ושף קונדיטור מאיה רביבו שהעבירה סדנת קינוחים.
במסגרת סדנת מטבח חלבי למדנו להכין פיצה עם ריקוטה ווסאבי, נתחי טונה וירקות בפונזו של מסעדת QG.

במסגרת סדנת הקונדיטוריה הכנו ארבעה קינוחים שונים ומשגעים. השתמשנו במרכיבים מגניבים שאפשר למצוא בכל מזווה כמו סוכר אינוורטי וגלוקוז.
 
פבלובה טאפאס עם קרם ווניל ורוטב אקזוטי – כל סדק משאיר סדק בלב J

עוגת פרלינה עם מרציפן פסיפלורה – עוגה בחושה משודרגת ברמות.
"מקרון" שקדים איטלקי שיצא קצת שזוף מדי אבל עדיין היה טעים מאוד.

וכוכב הערב מבחינתי - טארט שוקולד וטופי שכל כך אהבתי שאני רוצה להראות את תהליך הכנתו בפרטי פרטים.
הוא מבוסס על בצק פריך עם תוספת של שקדים טחונים.
ממולא בקרמל-טופי (אימ-מ-מ-מא, כמה שזה טעים).
על הקרמל מונחים בוטנים שנותנים את הטוויסט המלוח. ומעל כל העושר הזה מזליפים גנאש שוקולד חלב. זה אחד הקינוחים שרואים בקונדיטוריות ולא מאמינים שאפשר להכין בבית. אז החדשות ממש מעודדות וטובות: הכל אפשרי. אפילו פס השוקולד האדום והמהמם ניתן לאילוף וביות.

אז עד שאני אמצא תמונה אחת נורמלית של עצמי או עד הסדנה החדשה, קבלו אותי בגרסה מסתורית המאורפלת והלא מפוקסת, חותכת טונה. בתאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה