יום שבת, 12 בינואר 2013

דברים שלמדתי להכין במסגרת סדנת בישול איטלקי

מנת הגמר או מה?

הסיפור הזה התחיל לפני כחודש כששלחתי את מתכון הרביולי שלי ועוד כמה מתכונים לתחרות המתכונים של אתר בייגלה, שנערכה בחסות חברת פרימו ובית הספר בישולים. המניע המרכזי להשתתפות, חוץ מאפשרות לזכות בפרס הראשי – טיסה זוגית לאיטליה, היה הרצון העז שלי לפגוש אישית את השף אייל שני שהיה אחד השופטים. איך אומר זאת בעדינות? אני מטורפת על אייל שני! בן אדם הזה פשוט לא משאיר אף אחד אדיש. האנשים מתחלקים לשלוש קבוצות: אלה שלא שמעו על אייל שני, אלה שלא סובלים אותו או אלה שאוהבים אותו כמעט כמוני. אז בקיצור, המתכון עלה לגמר ונסעתי להכין אותו בבית הספר בישולים בו נפגשו 13 פיינליסטים נרגשים. היה כיף גדול: התחרות הלא תחרותית ביותר שהשתתפתי אי-פעם. פשוט יותר מדי אנשים נחמדים ומפרגנים שהתקבצו במקום אחד.
את אייל שני כולם מכירים. אני – הבחורה המהממת באמצע עם המצלמה ביד 

אז לא זכיתי במקום הראשון, אבל מארגני התחרות דאגו שאף אחד לא יצא משם בידיים ריקות. בין השאר זכינו בסדנת בישול איטלקי בהנחיית שפית סבינה ולדמן, כמה יפה ככה מוכשרת, שבגילה הצעיר הספיקה לעבוד במסעדות ידועות רבות, למשל ב"ג'ויה", "קורדליה" ו"לילית".
סבינה מלכת הפסטה

אז ערב חורפי אחד חזרתי לבי"ס בישולים יחד עם שאר הפיינליסטים "לגבות" את הפרס השווה. בחוץ השתוללה סערה נוראית, אבל בפנים היה חם. ומעניין. ומריח נהדר. ואחרי זה גם טעים ברמות. התחלקנו לשתי קבוצות, קיבלנו מתכונים ובליווי צמוד של סבינה בישלנו מספר מנות נבחרות ממטבח איטלקי שנראה לי שלא קיים אדם אחד שלא אוהב.
פוקצ'ות בסגנון רפאל

התחלנו מבצקים: בצק פוקצ'ה ממנו הכנו פוקצ'ות משני סוגים, פיצה לא שגרתית וקלצונה (כיסונים ממולאים בתרד וריקוטה), ובצק פסטה ממנו הכנו פטוצ'יני, טליאטלה (פסטה רחבה) ורביולי. בתפריט היו גם סוגים שונים של ריזוטו, אבל לא השתתפתי בהכנתם.
כדי לא להתעלף מרוב הריחות המעולים נשנשנו את הפוקצ'ות החמות עם כל מיני תוספות.

אחד הביסים השווים: פוקצ'ה טרייה חמה עם עגבניות מיובשות

אז מה היה לנו?

פיצה ביאנקה עם גבינת מסקרפונה במקום רוטב עגבניות קלאסי והרבה פטריות

פטוצ'יני ברוטב ראגו על בסיס בקר וכבד עוף טחונים ועגבניות

רביולי במילוי דלעת וכמהין ברוטב חמאה ומרווה

מעבר לאוכל טעים ומשובח ובילוי חברתי נחמד קיבלנו בסדנה הרבה טיפים מקצועיים. למדתי מסבינה שיטה חדשה של עבודה עם בצק שמרים, התנסיתי בחומרים שלא עבדתי איתם לפני כן ובאופן כללי צללתי לחמש שעות לתוך האווירה הקסומה והמיוחדת של מטבח מקצועי, שבואו נודה - הוא סוג של דיסניילנד עבור אנשים כמוני וכמוכם שאוהבים לבשל. אם זה לא מדבר אליכם – כנראה הגעתם לבלוג הלא נכון J
ועכשיו כדי להוכיח שהסבלנות משתלמת, מי שהגיע עד כאן יקבל באדיבות סבינה מתכון מעולה של פוקצ'ה קלאסית עם שמן זית ומרווה.

מרכיבים לפוקצ'ה אחת ענקית והרבה קטנות:

1 ק"ג קמח לבן                                                 20 גרם מלח (1 כף)
50 גרם סוכר (2 וחצי כפות)                               150 מ"ל זמן זית (חצי כוס + 2 כפות)
50 גרם שמרים טריים                                       20 עלי מרווה
750 מ"ל מים פושרים (3 כוסות+2 כפות)           5 שיני שום פרוסות דק

* אם לא רוצים כ"כ הרבה פוקצ'ות פשוט משתמשים בחצי של החומרים.

אופן הכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים את המים ולשים כ- 5 דקות. מוסיפים את שמן הזית והמלח וממשיכים ללוש כ- 5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים כשעה עד שהוא מכפיל את הנפח.
מעבירים את חצי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן קלות ומשטיחים בעזרת הידיים לעובי של ס"מ אחד. מוסיפים כל פעם חופן מים – זה עוזר להשטיח את הבצק ויתן לפוקצ'ה קראסט מדהים. לא לפחד – הבצק מסוגל לספוג הרבה מים. מפזרים מעל עלי מרווה, מעט מלח גס, פרוסות שום וכף שמן זית. מתפיחים במשך חצי שעה במקום חמים. מחממים תנור ל- 220 מעלות ואופים כ- 15 דקות עד שהפוקצ'ה משחימה.
מגישים עם מטבלים שונים, למשל חמאה, עגבניות מיובשות בשמן זית וכו'. בתאבון!

3 תגובות:

  1. אולגה, אני כל כך שמח שהכרנו. אני מרגיש שזכיתי בתחרות (:

    השבמחק
  2. קוראים לי מרווה... כיף לשמוע שהשם שלי כל כך טעים=)
    ואני ממש אוהבת את הבלוג שלך!!!

    השבמחק