יום שני, 14 בינואר 2013

מרק קובה סלק

מרק קובה זה אוכל של מאמות וסבתות. אוכל שדורש השקעה מסוימת, זמן וסבלנות. אוכל שמכינות או נשים שיש להן הרבה זמן פנוי: עקרות בית, פנסיונריות נמרצות, או נשים ב"כושר" שעושות את זה כל החיים ומסוגלות לתקתק כמויות קובה בעיניים עצומות תוך שיחת טלפון או צפייה בטלוויזיה, לפעמים בו-זמנית. אני לא שייכת לאף קטגוריה. אני מכינה קובה בתור תרפיה, כריפוי בעיסוק, סוג של מדיטציה, כשאני רוצה להירגע. יש כאלה שהיו מדליקות סיגריה, אני בוחרת להכין קובה. בין השאר כי הפסקתי לעשן. ובעיקר בגלל שאני מאוד אוהבת קובה. במיוחד קובה עם מרק סלק. יש משהו כובש בצבע הבורדו העמוק ובטעם המתקתק-החמצמץ שלו. ויש הרבה נחת וסיפוק במחשבה שהכנתי אותו במו ידיי, שאני מסוגלת, שמצליח לי, ושלפחות בתחום הזה גם אני מאמה.
מרק קובה, כמו שמשתמע, מורכב ממרק וקציצות קובה. אני לא אוהבת לקרוא להן "קובות" - זה לא נשמע לי מושך. אני ממליצה בחום לאפות סלק בשביל המרק ולא לבשל במים. כשאופים את הסלק כל הצבע והטעמים הנהדרים שלו נשארים בפנים ונפתחים במרק ולא במי בישול. אם שכנעתי אותכם, אז עוד לפני שמתחילים להתעסק עם מעטפת הקובה, עוטפים סלקים בנייר כסף ושולחים לתנור ב- 200 מעלות ל- 45 דקות – שעה. הסלק יתרכך, אבל אם יישארו מקומות קשים מבפנים – לא נורא, תהיה להם הזדמנות להתרכך סופית בזמן בישול המרק.
את קציצות הקובה אפשר להכין או יחד עם המרק, או מראש ולהקפיא. אפשר להכין מעטפת לקובה מסולת בלבד, אבל הרבה יותר נחמד להשתמש בתערובת של סולת וג'ריש (בורגול דק), כי המרקם יוצא יותר מעניין, וכי מיליון כורדים לא טועים וכי ככה מכינים קובה אותנטי, אמיתי. משרים את הג'ריש במים לפחות 40 דקות. זה חשוב כדי שהקובה לא ייסדק ולא יתפרק בבישול. אחרי 40 דקות מוסיפים סולת, שמן, תבלינים ולשים בעזרת הידיים במשך חמש דקות לפחות. התערובת רכה ולחה, כך שזה מאוד נעים ולא מעיק. אחרי שהכל מתערבב, מכסים את הבצק במגבת ומשאירים אותו לנוח לרבע שעה או אפילו קצת יותר. בזמן הזה כל הנוזלים נספגים לתוך החיטה, ומתקבל בצק גמיש, רך ומאוד סלחני, שזה טוב למתחילים.
בזמן שהבצק נח מכינים את המילוי. מטגנים בצל ושום עד להזהבה, מוסיפים בשר בקר טחון, מפרקים אותו טוב-טוב באמצעות כף עץ שלא יישארו גושים ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 דקות או עד שהבשר מוכן. לקראת הסוף מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה. משאירים בצד להתקרר מעט.
עכשיו מתחיל השלב הכיפי: משמנים את הידיים, לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג-פונג, משטיחים בעזרת האצבעות, מניחים על כף היד ובמרכז שמים כפית-כפית וחצי של מילוי. מעגלים קלות את היד, בעזרת היד השנייה דוחפים את המילוי פנימה ובמקביל אוספים את קצוות הבצק לכיוון המרכז ומהדקים. אחרי זה מגלגלים בין שתי כפות הידיים לצורה של כדור, משטיחים מעט ובודקים שלא נוצרו סדקים ושכל המלית נכנסה פנימה. אם יש סדק אפשר "לאטום" אותו בעזרת חתיכת בצק קטנה. כמו שאמרתי, בצק במרקם נכון מאוד סלחני. לא שוכחים לשמן ידיים בין קובה לקובה. לי יצאו 24 קציצות ונשאר די הרבה מילוי, כך שאפשר או להפחית את כמות מרכיבי המילוי או להגדיל את כמות מרכיבי המעטפת.
עכשיו מכינים את המרק: חותכים בצל ומקלות סלרי לקוביות קטנות ומטגנים בסיר גדול במעט שמן במשך 5-7 דקות. חותכים את הסלק האפוי לקוביות בינוניות (בגודל שתרצו לפגוש בצלחת), מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים נוזלים שיכסו לגמרי את הסלק ואף יהיו 2-3 ס"מ מעליו, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים חצי שעה. אני השתמשתי בשתי כוסות ציר עוף ובשש כוסות מים. אגב, אם רוצים, אפשר להוסיף לסיר צרור קטן של עלי סלרי שיתנו למרק טעם חמצמץ וארומה. על-מנת לחסוך זמן אני ממליצה להכין קציצות קובה ומרק במקביל.
רואים שהתאמתי את הלק לצבע המרק?


אחרי חצי שעת בישול מוסיפים למרק רסק עגבניות, מיץ לימון, סוכר ותבלינים ומביאים לרתיחה חוזרת. אחרי זה אפשר להוסיף קובה: להניח אותם אחד-אחד ולתת להם לשקוע. אם צריך, אפשר להטביע אותם בעזרת כף, אבל בלי להפעיל יותר מדי לחץ. מכסים את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה. חמש דקות לפני סיום הבישול שולפים החוצה את צרור הסלרי, מתקנים את התיבול ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
מגישים מיד. מילוי הקובה מתובל ויש לו טעמים חזקים ובולטים. זה משתלב מצוין עם התיבול העדין של המרק. לסיר שלי נכנסו 15 קציצות קובה, את השאר הקפאתי לפעם הבאה.
התמונה האחרונה ודי. בתאבון! 



אז מה היה לנו?

מרכיבים למעטפת:
1 כוס ג'ריש (בורגול דק)                                    חצי כפית פלפל שחור
1 וחצי כוסות סולת                                            1 כפית שמן
1 כפית מלח                                                     2 כוסות מים פושרים

מרכיבים למלית:
500 גרם בשר בקר טחון                                   חצי כפית מלח
1 בצל                                                              1 כפית פלפל שחור
3 שיני שום                                                       1 כפית שטוחה כמון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה                                רבע כפית קינמון
2-3 כפות שמן לטיגון                                         1 כפית פפריקה מתוקה

מרכיבים למרק:
3 סלקים בינוניים                                               1 כף מלח
4-5 מקלות סלרי                                               מיץ של חצי לימון גדול
1 בצל גדול                                                       2 כוסות ציר עוף + 6 כוסות מים
קופסה קטנה של רסק עגבניות                          2-3 כפות שמן לטיגון
1 וחצי כפות סוכר                                              צרור קטן של עלי סלרי (אופציונלי)


אופן הכנה:
  1. עוטפים סלק בנייר כסף ואופים בתנור בחום 200 מעלות בין 45 דקות לשעה, תלוי בגודל הירק. פותחים את נייר הכסף ובודקים מוכנות בעזרת מזלג או סכין.
  2. מכינים את המעטפת: משרים ג'ריש במים במשך 40 דקות לפחות. מוסיפים סולת, מלח, פלפל ושמן ולשים באמצעות הידיים במשך 5 דקות עד שמתקבל בצק רך. מכסים במגבת ומשאירים לנוח לרבע שעה – 20 דקות.
  3. בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים בשר טחון, מפרקים אותו היטב באמצעות כף עץ שלא יישארו גושים ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 דקות או עד שהבשר מוכן. לקראת הסוף מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה. משאירים בצד להתקרר מעט.
  4. מכינים קובה: משמנים את הידיים, לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג-פונג, משטיחים בעזרת האצבעות, מניחים על כף היד ובמרכז שמים כפית-כפית וחצי של מילוי. מעגלים קלות את היד, בעזרת היד השנייה דוחפים את המילוי פנימה ובמקביל אוספים את קצוות הבצק לכיוון המרכז ומהדקים. אחרי זה מגלגלים בין שתי כפות הידיים לצורה של כדור, משטיחים מעט ובודקים שלא נוצרו סדקים ושכל המלית נכנסה פנימה. אם יש סדק אפשר "לאטום" אותו בעזרת חתיכת בצק קטנה.
  5. מכינים את המרק: חותכים בצל ומקלות סלרי לקוביות קטנות ומטגנים בסיר גדול במעט שמן במשך 5-7 דקות. חותכים את הסלק האפוי לקוביות בינוניות, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים נוזלים שיכסו לגמרי את הסלק ואף יהיו 2-3 ס"מ מעלו, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים חצי שעה. אם רוצים, מוסיפים לסיר צרור קטן של עלי סלרי. אחרי חצי שעת בישול מוסיפים למרק רסק עגבניות, מיץ לימון, סוכר ותבלינים ומביאים לרתיחה חוזרת.
  6. מוסיפים קובה: מניחים אותם אחד-אחד ונותנים לשקוע. אם צריך, אפשר להטביע אותם בעזרת כף, אבל בלי להפעיל יותר מדי לחץ. מכסים את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה. חמש דקות לפני סיום הבישול שולפים החוצה את צרור הסלרי, מתקנים את התיבול ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
  7. מגישים מיד.


הערות:
  • אתם מוזמנים להיכנס לאתר FoodsDictionary המכיל את המתכון עם ערכים תזונתיים מלאים.
  • לצורך הכנת המעטפת אפשר להשתמש רק בסולת. במקרה כזה מוסיפים מים עד לכיסוי הסולת (מעורבבת עם התבלינים) + קצת יותר ונותנים לכל המים להיספג. אחרי זה מוסיפים שמן, לשים ומתקדמים כמו שמפורט במתכון.
  • אל תשכחו לשמן את הידיים כשמכינים את קציצות הקובה.
  • תרגישו חופשי לשחק עם תיבול המילוי.
  • מרכיבי המעטפת הספיקו לי ל- 24 קציצות קובה ונשאר לי די הרבה מילוי, כך שאפשר או להפחית את כמות מרכיבי המילוי או להגדיל את כמות מרכיבי המעטפת.
  • אם נשארות קציצות קובה שלא נכנסות למרק, אפשר להקפיא אותן לפעם הבאה.

98 תגובות:

  1. היי זה נראה מעולה...!
    את הסלק שעוטפים ומכניסים לתנור לא מקלפים לפני?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אני מקלפת אחרי שהסלק מוכן.

      מחק
  2. התחלתי לפני שעה וחצי, עכשיו אנחנו זוללים את זה. יצא מדהים!! תודה רבה רבה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. בבקשה, לבריאות :) מחר, אם יישאר, יהיה עוד יותר טעים :)

      מחק
  3. שלום,
    זה נראה מדהים!
    רציתי לדעת איך בודקים שהבצק מוכן ואיך לגרום לא להתפרק לאחר ובזמן הבישול?
    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!
      הייתי ממליצה פשוט להיצמד להוראות ההכנה. אין שום סיבה שהבצק יתפרק לאחר או בזמן הבישול. חוץ מזה, תפילה קטנה בלב בהחלט יכולה לסייע :)

      מחק
  4. אני לא מוצאת בורגול דק, בורגול רגיל גם טוב?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אני לא ניסיתי עם בורגול רגיל. נראה לי שייצא מרקם גס מדי. הייתי מוותרת על הבורגול הדק ומכינה רק עם סולת. בהצלחה!

      מחק
    2. תודה! בסוף מצאתי :-)
      נשארה לי כמות ממש גדולה של מילוי, אם אפזר אותה במרק זה בעייתי?

      מחק
    3. עדיף שלא. העצה שלי: תכיני פסטה ותערבבי עם עודפי המילוי - גם יוצא נורא טעים וגם תרוויחי מנה עיקרית :)

      מחק
    4. יצא מעדן! גם הקובה וגם הפסטה :-)

      מחק
  5. במה אפשר להחליף את הציר עוף? מרק עוף?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום, אני אישית לא אוהבת להשתמש באבקות מרק. הייתי פשוט משתמשת ב- 100% מים. אבל בעיקרון אבקת מרק זו גם אופציה. בהצלחה!

      מחק
  6. שלום שלום,
    כאשר משרים את הג'ריש במים, האם מסננים את המים לאחר מכן?
    או שמשאירים אותם?

    תודה רבה,

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום. משאירים את המים. הם נספגים כמעט לגמרי.

      מחק
  7. נשמע מעולה אני מנסה את זה לארוחת ערב (: אם אין לי בורגול דק אפשר להחליף בקוסקוס דק? ואם לא להשתמש בכוס וחצי של סולת או ב2 וחצי כוסות?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום. אם אין בורגול, אפשר להשתמש רק בסולת. בסוף הפוסט בהערות (הערה מס' 2) רשום מה צריך לעשות :)
      בהצלחה!

      מחק
  8. אולגה אין אין אין דברים כאלה תודה רבה אני בהריון ומאמצת את המתכון עד הלידה ולאחריה בעזרת ה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! מזל טוב ובשעה טובה!!

      מחק
  9. היי אולגה אשמח מחר לנסות א הקובה שלך שתח שאלות אני רוצה שתיצא לי מתוקה מה לעשות?והעיסה צריכה להיות רכה או יותר קשה דביקה ???

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אם רוצים מרק מתוק יותר - פשוט מוסיפים יותר סוכר. אני מציעה להוסיף קצת, לטעום ואם עדיין חסר - להוסיף עוד. העיסה צריכה להיות לא רכה ולא קשה - אבל כן דביקה. הכמויות במתכון מדוייקות - פשוט תיצמדי למתכון. בהצלחה!

      מחק
  10. אולגה זאת שוב אני אני כרגע באמצע ההכנה אבל המרק יוצא לי ברוטב יותר כתום למה?? שלך ממשסגול בורדו יפה וניראה גם יותר סמיך<<

    השבמחק
    תשובות
    1. הי. צבע המרק תלוי בסלק. כמו שכתבתי, אפיתי את הסלקים שלי בתנור בנייר כסף, לכן הם שומרו את כל הצבע בפנים. לגבי הסמיכות - יש מצב ששמת יותר מדי נוזלים? תבשלי ללא מכסה.

      מחק
  11. היי , קודם כל נראה מצוין!!! האם ניתן להוסיף למרק דלעת, קישוא?? זה משתלב עם הטעמים של הסלק? מה לגבי קובה קנויה את ממליצה? אני די מתעצלת להכין את הקובה בעצמי :)

    השבמחק
    תשובות
    1. קצת באיחור אבל בכל זאת :) קודם כל תודה על הפרגון! ניתן להוסיף למרק ירקות אחרים. לדעתי הדבר היחיד שיכול להתקלקל כתוצאה מכך הוא צבע המרק, לא הטעם. לגבי קובה קנויה - ממש לא ממליצה! את תהני הרבה יותר אם תכיני את הקציצות בעצמך!!

      מחק
  12. היי אולגה בהערות לא ככ מובן לי הכמות של הסולת שאני צריכה לעשות אם אני לא שמה בורגול,אני מאמינה שגם כמות המים משתנה אודה לתשובתך.
    אנונימית

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אפשר להשתמש בשתי כוסות או שתיים וחצי כוסות סולת. כמו שכתבתי, מוסיפים מים עד לכיסוי הסולת. זה באמת לא מדע מדויק :) המים אמורים להיספג לגמרי והתערובת צריכה להיות דביקה. בהצלחה!

      מחק
  13. יצא פשוט מדהים! תודה

    השבמחק
  14. שלום אולגה
    אני פעם ראשונה באתר שלך מאוד התלהבתי מהקובה שלך התחלתי להכין אבל העיסה יצא לי כקצת נוזלי מה אפשר לעשות
    תודה:)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום, קודם כל תודה :)
      הייתי מציעה להוסיף בהדרגה עוד קצת סולת עד שהעיסה תהפוך להיות פחות נוזלית ודביקה. חשוב לתת לה "לנוח" קצת לפני שמתחילים לגלגל קובה.
      בהצלחה!

      מחק
  15. המרק יצא 10 אין מילים הקובה יצא מאד נוזלי ובבישול רך למידי ,איך הייתי מצילה את זה ואגב כן נתתי לזה לנוח

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אם הבנתי נכון, הבעיה הייתה שהתערובת לקובה יצאה רכה? אם כך - פשוט היה צריך להוסיף עוד קצת סולת עד לקבלת מרקם רצוי: דביק אבל לא נוזלי. מקווה שבפעם הבאה יצליח לך ב- 100% :)

      מחק
  16. הכנתי היום עם מילוי פטריות ויצא מדהים

    השבמחק
    תשובות
    1. נשמע מעולה! תמר, תודה ששיתפת אותי :)

      מחק
    2. איך עושים את מילוי הפטריות?

      מחק
  17. פשוט נפלא !!!!

    השבמחק
  18. מה אם תבלין הבהרט לא מוסיפים?

    השבמחק
  19. מה עם הבהרט תיקון שגייה

    השבמחק
    תשובות
    1. אני אישית לא אוהבת בהרט. אבל, כמו שכתבתי, אפשר לשחק עם התיבול של המילוי לפי הטעם האישי.

      מחק
  20. נראה מעולה רק שהעיראקים לא מבשלים את המלית אלא קוצצים בצל גדול קטן מאוד וממליחים אותו עם הרבה מלח עבה. אחרי כחצי שעה שוטפים אותו וסוחטים היטב ומערבבים את הבשר הטחון עם בהרת. יוצא מעולה. בהצלחה

    השבמחק
  21. אולגה שלום
    רציתי לדעת איך יוצא צבע כזה למרק?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום. כשאופים את הסלקים בתנור בתוך נייר כסף במקום לבשל במים, כל הצבע נשאר בפנים ולא בורח למי הבישול. זאת הסיבה שלמרק שמכינים על בסיס סלק אפוי יש כזה צבע מרוכז ויפה.

      מחק
    2. עזבי אותך אפייה... הנה לך תשובה מעירקית: אנחנו לא אופים את הסלק ולא נעליים. אנחנו מגרדים אותו בפומפייה, את גם צריכה שזה יהיה סלק טוב וסגול בפני עצמו

      מחק
  22. נראה מעולה! בהחלט עושה לי חשק למרק קובה סלק...

    השבמחק
  23. עשיתי כבר פעמיים ויוצא מושלם!
    תודה רבה :)

    השבמחק
  24. הי אולגה! אני בדיוק מנסה את המתכון שלך ורציתי לשאול כמה מים צריך לשים בהורגול בזמן ההשרייה? תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליה. צריך לשים 2 כוסות מים פושרים. הם אמורים לכסות את הבורגול.
      בהצלחה!

      מחק
  25. שאלה קטנה ,
    שמבשלים את המרק בלי הקובות, להשאיר בלי מכסה ?
    ואחר כך עם הקובות, עם או בלי מכסה ?
    אני זוכר שסבתא שלי הייתה עושה היה יוצא רוטב די סמיך ולא ממש מרק ..
    בכל מקרה נראה ממש טוב, אני הולך לנסות השבוע

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, קודם כל תודה!
      לגבי שאלתך - אני מבשלת עם מכסה (עם פתח אחרי הרתיחה) גם לפני גם אחרי הקובה. אם המרק נראה לך סמיך מדי - פשוט תוסיף קצת נוזלים, אם דליל מדי - תסיר לגמרי את המכסה.
      בהצלחה!

      מחק
    2. זהו סוף סוף הכנתי , יצא ממש מעולה, אני מודה לך שוב על המתכון!
      חבל שאי אפשר לצרף תמונות זה נראה מעולה.
      בסוף בישלתי את המרק עם מכסה ואת הקובות בלי .

      מחק
    3. הי, תודה רבה על העדכון! :)
      אני מאוד שמחה שיצא מעולה. אגב, אם רוצים לשתף תמונות, אפשר ואפילו רצוי לעשות זאת בעמוד הבלוג בפייסבוק: https://www.facebook.com/markivsodi

      מחק
  26. הי אולגה,
    האם ניתן להשתמש בסלק מוכן באריזת ואקום? כזה שכבר מבושל ומקולף?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נועה. לגמרי אפשר להשתמש בו. אפילו ניסיתי פעם כשלא היה לי זמן :)
      בהצלחה!

      מחק
    2. תודה רבה! אעדכן איך יצא... :)

      מחק
    3. הי אולגה,
      אני אחרי שלוש שעות במטבח ושלוש נסיונות שונים למעטפת הקובה.. זה פשוט לא יוצא!!
      יוצא לי מאוד מאוד נוזלי (על אף שבנסיון הראשון כבר שפכתי בהדרגה את כל השקית של הסולת).
      מה אני מפספסת?
      האם הסולת צריכה להיות כבר "מבושלת" או עדיין קשה? אם אני מוסיפה מעט מדי מים אז יש המון גושים. אם יותר מדי מים - זה פשוט נוזלי מדי..
      בקיצור - זרקתי הכל :(
      נשאר לי עוד המון מילוי. האם ניתן לשמור אותו למחר ולנסות שוב או שכדאי פשוט לזרוק?
      תודה רבה,
      נועה

      מחק
    4. * שלושה נסיונות כמובן

      מחק
    5. הי נועה, אני מרגישה קצת כמו ד״ר האוז שצריך לאבחן חולה בלי לראות אותו :)
      קודם כל, בוודאי את יכולה לשמור את המילוי במקרר, אפילו במשך כמה ימים.
      עכשיו למעטפת: הסולת אמורה להיות קשה, ישירות מהשקית. אם יוצא לך דליל מדי, אפשר פשוט להוסיף עוד סולת עד שתגיעי למרקם הרצוי. מאוד חשוב להשרות את הג׳ריש, שיספוג נוזלים ויהיה דביק. אפשר להוסיף טיפה יותר שמן על מנת להוסיף דביקות לתערובת. אני ממש מאחלת לך בהצלחה, תנסי להיות רגועה וזה יצליח!! :)

      מחק
    6. נועה, בתור עירקית שמכינה קובות על בסיס שבועי, 3 כוסות מים על קילו סולת ואת יכולה להוסיף חופן ג'רישה לעיסה... לתת לזה לנוח וללוש את זה אחרי זה לבצק

      מחק
    7. רק הג'רישה תשרי במים איזה רבע שעה לפני שאת מוסיפה לסולת

      מחק
  27. אולגה שלום רב, נשאר לי חצי קילו בצק של קובה (ללא מילוי) האם ניתן להקפיא אותו אם כן לכמה זמן ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אני מעולם לא ניסיתי להקפיא, לכן לא בטוחה איך הבצק יכול להתנהג אחרי ההפשרה. מצד שני, קציצות מוכנות מתנהגות מעולה אחרי הקפאה.
      תנסי - מקסימום תזרקי אחר כך ולא מיד :)

      מחק
  28. האם צריך להשרות את הסולת?

    השבמחק
  29. היום הכנתי פעם ראשונה ויצא מדהים. תודה על מתכון מדוייק:):)

    השבמחק
    תשובות
    1. רווית, שמחה שאהבת! שיהיה חג שמח!

      מחק
  30. הכנתי כמה פעמים ובכל פעם נהנים מחדש... טעים. טעים. טעים!!!!

    השבמחק
  31. שלום אולגה, תודה על המתכון ! יצא ממש טעים
    דבר אחד שרציתי לשאול...הבצק של הקובה יצא דחוס קצת...הוא יצא גם עבה אבל את זה אני מבינה איך לתקן ואילו את הדחיסות לא מבינה איך לתקן:) תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף - אני שמחה!
      בעיקרון הבצק לא אמור להיות פריך או אוורירי - בכל זאת, הוא אמור להחזיק בפנים את המלית בלי להתפרק. אם יצא לך דחוס מדי - פשוט תוסיפי טיפה יותר נוזלים.

      מחק
  32. תודה רבה על המתכון המנצח!!!
    בעלי, ש"גדל" על המאכל הזה - מאוד אהב את מה שהכנתי.
    ישר כוח!

    השבמחק
    תשובות
    1. ג'וליה, תודה רבה-רבה על השיתוף הזה! אני שמחה שאהבתם :)

      מחק
  33. היי אולגה, אפשר להכין את המרק יום קודם ולהוסיף את הקובות הקפואות יום לאחר מכן?

    השבמחק
    תשובות
    1. או לפחות רק לאפות את הסלקים מראש ולהכין את כל השאר באותו יום?

      מחק
    2. הי מוריה,
      אפשר להכין את המרק ולהוסיף את הקובה יום למחרת. גם את הסלקים ניתן לאפות מראש.
      בהצלחה!

      מחק
  34. היי אולגה! האם אפשר להכין את הקובות מראש בבוקר ולהמשיך את התהליך אחרי כמה שעות? כמובן אשים במקרר

    השבמחק
  35. תקשיבי אליפות!!! לא מוותרת על המתכון הזה

    השבמחק
  36. היי אלונה :) זה מראה כל כך טוב , אני גרה בארה"ב והסולת היחידה שמצאתי היא דקה , זה בסדר?
    כמו כן , אם אני מעוניינת להשתמש בכל המילוי , מה הכמות בה אני אמורה להשתמש למעטפת?
    המון תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, קודם כל תודה! (ושמי אולגה)
      את יכולה להשתמש בסולת דקה, ואם תרצי להשתמש בכל המילוי, אפשר להכפיל את כמות המצרכים במעטפת. בהצלחה!

      מחק
  37. היי רק רציתי להגיד שאני עוקבת אחריך כבר כמה שנים ומאוד נהינית מכל מה שאת מפרסמת, הכנתי די הרבה דברים מתוך הבלוג שלך, אבל משום מה דווקא המתכון הזה הפך לאהוב עלינו ביותר, ברמה שכששואלים את הבן הבכור שלי בן ה-5 מה האוכל האהוב עליו בעולם הוא עונה קובה סלק (משעשע במיוחד לאור העובדה שגם אני רוסיה :-) ) בקיצור, יישר כוח ותמשיכי להעלות לנו עוד מתכונים לאוכל ולא רק למתוקים.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף! תודה רבה על הפרגון :)

      מחק
  38. לא הבנתי, השתי כוסות מים פושרים במתכון למעטפת-
    הכוונה היא למים שאיתם משרים את הבורגול, או שאותם מוסיפים לתערובת?
    חשבתי בהתחלה שמוסיפים לתערובת ויצא ממש נוזלי למרות שהוספתי עוד סולת וגריש. מצד שני עשיתי עוד תערובת ולא הוספתי מים זה כרגע נח אבל זה יבש ומתפורר, אשמח להבין..

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, המים במתכון הם להשריית ג'ריש

      מחק
  39. הי אולגה, אני רוצה להכין את המתכון של הקובה שלך שבכל פעם יוצא נהדר, אבל רוצה לגוון ךמרק מטפוניה, יש לך במקרה מתכון? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נעם, תודה רבה! לגבי מרק מטפוניה, לצערי אין לי מתכון. אני רוצה ללמוד להכין אותו בעצמי, טרם ניסיתי..

      מחק
    2. איזו תגובה מהירה.. תודה בכל אופן, חייבת להגיד שקשה לוותר על המתכון שלך הוא כל כך מוצלח. אבל ברור לי שאשאר עם אותו מתכון של הקובה עצמו.תודה לך!

      מחק
  40. הי אולגה, ראשית אני חייבת לציין שהכמויות במתכון אכן מדוייקות והעבודה הרבה (לקח לי 6 שעות בפעם הראשונה) היתה משתלמת! המרק יצא פשוט מושלם עם צבע בורדו כהה ויפה וטעם מיוחד. (ממש כמו בתמונה)
    לאור ההצלחה ניסיתי להכין שוב את המתכון אך, הפעם למרות שאפיתי את הסלקים,כשהכנסתי אותם למרק כל הצבע הבורדו נעלם והתקבל במקומו מראה כתמתם וחיוור לסלק.
    אי לכך רציתי לשאול:
    1) השתמשתי ב-4 סלקים בגודל בינוני עבור כמות מים של 12 כוסות + 4 כוסות ציר עוף. האם הייתי אמורה להשתמש ב-8 סלקים ואז הצבע היה נשאר בורדו בוהק? (פשוט חשבתי שאולי כמות הנוזלים ביחס לסלק יצרה את הצבע הבהיר יותר.)
    2) ציינת שיש להוסיף 2-3 ס"מ נוזלים מעל הסלק. האם כוונתך היתה שיש להוסיף נוזלים בנוסף למה שכבר צויין במתכון? (הכנתי את המרק הזה שנה שעברה ואני לא זוכרת שהוספתי נוזלים מעבר למה שצויין במתכון אולי עוד חצי - כוס מים יותר)

    אודה לתשובתותייך חג שמח ,
    איימי

    השבמחק
    תשובות
    1. הי איימי. אני חושבת שאם היית משתמשת בכמות גדולה יותר של סלק, היה מתקבל צבע עשיר יותר.. למרות שככה או ככה הוא לא אמור להיות כתמתם.. לגבי הנוזלים, סה״כ הנוזלים אמורים להיות כמה ס״מ מעל הסלקים. ציינתי את זה כי כל אחד משתמש בסיר שונה

      מחק
  41. יתכן ואכן היה יוצא לי מושלם אילו הייתי מבינה מההתחלה ש-2 הכוסות מים הם להשרייה ואילו אני הבנתי שצריך להשרות במים ואז להוסיף סולת ואז את 2 כוסות המים של המתכון וזה ממש ממש נוזלי יצא וכך גם כנראה לרבות אחרות שהתלוננו שזה נוזלי, הוספתי המון סולת כדי ליבש, אך זה לא אותו המרקם שכנראה את דיברת עליו וכמו שנראה בתמונה, תודה בכל אופן אני אנסה בפעם הבא, אין חכם כבעל ניסיון (:

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, מצטערת שלא יצא לך מהפעם הראשונה. בטוחה שבפעם הבאה תצליחי!

      מחק