יום שני, 21 בינואר 2013

המלצות לשנה הקרובה

אחת הסיבות שהחלטתי לפתוח את הבלוג היא שהעולם הווירטואלי הוא מקור אינסופי לפרגון והשראה. ככה אני מרגישה. וזה לא שיש לי סוגיות שאני סוחבת איתי מהילדות או שחסר לי פרגון בעולם האמיתי. זה פשוט שונה. תחשבו על זה: אני מפרסמת מתכונים ודי הרבה אנשים שאת רובם המכריע אני לא מכירה אישית עושים לי לייקים בפייסבוק, משאירים תגובות מחממות לב בבלוג ונרשמים לקבלת העדכונים ממני אולגה הקטנה במייל. זה כמו להיות סלב אבל בלי שמציקים לך ברחוב. רק שתדעו שכל לייק חדש וכל תגובה שלכם מעלים על פרצופי חיוך רחב ומעמיקים את קמטי ההבעה. וזה כל כך שווה כי בזכותכם הבלוג גדל והפך ממעין ספר מתכונים אלקטרוני האישי שלי למקום בו אני יכולה לממש את האהבות הגדולות שלי – בישול, צילום וכתיבה.
בחזרה לפרגון. נורא שמחתי כשקיבלתי הזמנה להשתתף בפרויקט של מספר בלוגרים-בשלנים לכבוד תחילת השנה האזרחית החדשה שעיקרו להעביר הלאה את הפרגון ולאפשר לכם, הקוראים שלי, להכיר בלוגי בישול מעולים נוספים. רוב הסיכויים שאתם כבר מכירים ואוהבים אותם. ואם מסיבה כלשהי אתם לא – אז לכבוד הוא לי להכיר לכם את החברה' האלה. תזכרו איפה ראיתם אותם בפעם הראשונה. אני אספר לכם על מתכון אחד שאהבתי אצל כל אחד ממשתתפי הפרויקט ותאמינו שזה לא היה פשוט לבחור רק מתכון אחד! התמונות בהמשך נלקחו מהבלוגים שמשתתפים בפרויקט.

אז מה היה לנו?




אני רוצה להתחיל מיזם הפרויקט – יובל מ"פשוט מבשל פשוט". 
כמו רבים מאיתנו, יובל לא למד בישול באופן מקצועי, אבל המתכונים שלו מאוד ברורים, מדויקים, מלווים בתמונות ובחלקים תאורטיים קצרים אודות החומרים בהם הוא משתמש, וכל זה בשפה קלילה וכיפית לקריאה. ומה שלא פחות חשוב, יובל מוכיח שבישול בריא וטעים זה לא דבר מופרך. אז תלחצו על הלינק בשביל המתכון של יובל למוס שוקולד שפוי וטעים במיוחד.  





טל מ"מה יש לאכול" פשוט כובש: איש קריירה ומשפחה שבמקביל ללימודים אקדמיים מוצא זמן לכתוב בלוג בישול מעולה. המתכונים של טל פשוטים ומצוינים. הוא שם דגש על חומרי גלם, לא משתמש בתוספות לא בריאות ומקפיד להביא לידי ביטוי את הטעמים של עשבי תיבול. המתכונים שלו מקוריים ומאחורי כל מתכון יש סיפור שכיף לקרוא. אז לחצו על הלינק על-מנת לקבל את המתכון הנהדר של טל למקלות לחם עם גבינה וזיתים.




עמרי מ"שביתה איטלקית" הוא כתב ספורט ובשלן בנשמה שלמזלנו החליט לשלב בין שתי התשוקות האלה ולפתוח בלוג בישול עם דגש על אוכל איטלקי. כמה אני שמחה שהכרתי אותו! המתכונים של עמרי פשוט אוצר: מאוד ברורים, מלווים בתמונות והסברים מדויקים שיגרמו אפילו למאותגרי בישול שבינינו לרצות לרוץ למטבח ולהכין פסטה ביתית טרייה. עומרי תמיד מספר איזה מוזיקה מלווה את הבישולים שלו, למי הוא מכין את האוכל ואפילו מזמין להתארח אצלו! עמרי, איפה לוקחים מספר? אז קבלו את המתכון של עומרי לקנולי מתוקים נפלאים.





לירון מ"טעמים שרואים מכאן" היא בשלנית ואופה מוכשרת. המתכונים שלה מצוינים ומלווים בתמונות מושקעות ויפות, מה שמוסיף ליתרון הברור של קבלת מתכונים מעולים וקריאה מהנה גם תענוג אסתטי של שטיפת עיניים. לירון מפרסמת גם מתכוני אוכל-אוכל, אבל שמה דגש מיוחד על אפייה וקינוחים שכבשו את ליבה. ובצדק! מי לא אוהב מתוק? אז אם אתם מחפשים מתכון לעוגה לסופ"ש או עוגיות נחמדות או קינוח מושקע – כנסו לבלוג של לירון ותמצאו שם שפע של הצעות ופתרונות שמוגשים בחן מיוחד. ובינתיים לחצו לקבלת המתכון שלה לעוגת שמרים עם קראנץ' שוקולד וחלבה.








תמי מ"עד הפירור האחרון" כמו החברה' האחרים מאוד אוהבת לבשל. אפשר לחוש את זה מהרגע הראשון שנכנסים לבלוג שלה. היא יוצרת תחושה ביתית ונינוחה, מאוד נעימה וכיפית. המתכונים שלה לרוב פשוטים, דורשים מעט מאמץ ומספקים תוצאות מעולות. תמי כותבת יפה, מלווה את המתכונים בתמונות וסיפורים קצרים. אני תמיד שמחה לקבל עדכונים ממנה, כי אני יודעת שהולך להיות טעים ומקסים. אז לחצו לקבלת המתכון של תמי ללחם בננות ב- 10 דקות




הרשימה הזו לא תהיה שלמה בלי שתי בלוגריות נוספות שהשפיעו עליי באופן אישי.



הראשונה היא מאיה מ"בצק אלים" שבזכותה החלטתי לנסות לבשל. מי שמכיר אותי יודע שאני לא בשלנית עם וותק. התחלתי לבשל והתאהבתי בבישול לפני כארבע שנים, אולי קצת יותר. מאז לדעתי התקדמתי יפה. אבל אני לא אשכח איך בתחילת דרכי הייתי מדפיסה את המתכונים המאוד מפורטים ומושקעים של מאיה שמסבירים כל צעד וצעד גם במילים וגם בתמונות, ובקיצור – עוזרים לאנשים כמוני נכון לאז להיכנס למטבח, לא ללכת לאיבוד ולצאת ממנו בשלום עם מנה שתזכה להמון מחמאות. אז הנה לכם מתכון בדוק של מאיה לעוגת שוקולד פאדג' שפויה.


השנייה החביבה מאוד היא טל מ"טולטולים". יש לה בלוג מקסים-מקסים בו היא מפרסמת את המתכונים שמלווים בתמונות ואיורים יפהפיים. לפני זמן מה טל ערכה בבלוג שלה תחרות. מתחרים היו אמורים להכין את אחד המתכונים שלה ולשלוח תמונות. אז השתתפתי, הכנתי, צילמתי, שלחתי, לא זכיתי בפרס אבל זכיתי במשהו הרבה יותר חשוב: השראה ודחיפה ליצירת בלוג משלי. הפוסט הראשון בבלוג שלי מוקדש לטל, אני מודה לה על הפרגון והתמיכה ומציעה לכם להיכנס לבלוג שלה ולהתאהב. ובינתיים, תלחצו לקבלת המתכון של טל שהכנתי במסגרת התחרות – דובשניות רכות של קפה ואגוזים.



אני רוצה לסגור את השמינייה במתכון מהבלוג שלי שאני מאוד אוהבת, וגם אתם מאוד אהבתם אם לשפוט לפי מספר הצפיות. מדובר בטארט גבינה עם דלעת בציפוי שוקולד. דלעת כאן היא המרכיב הסודי: אם לא תגלו אף אחד לא יזהה מה נותן לעוגה הזו את טעמה העדין ואת צבעה המשגע. נהניתי להכין את הטארט כי הוא קליל, יותר מנהניתי לצלם אותו כי הוא כל כך יפה ופוטוגני, ובעיקר נהניתי לאכול אותו כי הוא פשוט טעים ברמות על. אז אם טרם ראיתם או פספסתם, קבלו שוב את מתכון הטארט, תכינו וספרו לי איך יצא לכם.



אז שתהיה לכולנו שנה טעימה, מלאה בהיכרויות חדשות ופרגון. בתאבון! 



6 תגובות:

  1. תודה רבה על הפרגון! פוסט מקסים מקסים
    שתהיה לך שנה טובה ומוצלחת
    טל

    השבמחק
  2. תשובות
    1. הי, שמחתי אם חידשתי לך משהו.

      מחק
  3. איזו רשימה כיפית! לכבוד הוא לי להיכלל בה

    השבמחק