יום שלישי, 19 בפברואר 2013

אוזני המן שפויות

כמה מתכוני אוזני המן הרשת יכולה להכיל? ואתם? לא הגיע זמן לקבוע איזושהי מכסה? לאחרונה התחלתי לפתח אלרגיה קלה למשולשים.. אני מרגישה שאני צריכה להתנצל מראש על מתכון נוסף שאני הולכת להפיל עליכם, אבל תבינו: זה הפורים הראשון שלי בתור בלוגרית ואני לא יכולה להרשות לעצמי לדלג על אבן דרך כה משמעותית כמו אוזני המן. כפיצוי אני מציעה לכם מתכון שווה, שפוי וקל במיוחד. פעם חשבתי שבצק פריך מחייב שימוש בחמאה או לא עלינו במרגרינה. עד שניסיתי את הבצק הזה. הפריכות מובטחת למרות שהוא מבוסס על שמן צמחי. ואם כבר הורדנו חמאה, אז למה לא ללכת הלאה ולהחליף סוכר רגיל בסוכר חום? הוא גם בריא יותר (לפחות כך אני רוצה להאמין) וגם נותן לבצק גוון חום יפה. ולמה לא להחליף חצי מהקמח בקמח מלא? נכון, אין סיבה שלא. פורים הוא חג שמח ולא שפוי – בגלל זה אנחנו כל כך אוהבים אותו. אבל אוזני המן בהחלט יכולות להיות טיפה של שפיות בים של שגעון. 
מעבר לפריכות מהסרטים יש לבצק הזה יתרון חשוב נוסף – הוא קל ומהיר הכנה. בניגוד לבצק פריך על בסיס חמאה, אין צורך לקרר אותו ואפשר להתחיל לשחק לעבוד מיד. נס הבריאה כולו מתרחש בקערה אחת. באמצעות מטרפה ידנית או מיקסר מערבבים יחד ביצים, סוכר, סוכר ווניל ושמן עד שמתקבלת תערובת חלקה חומה. בהדרגה מנפים פנימה קמח, קמח מלא ואבקת אפייה (אני הוספתי בשתי נגלות) ומערבבים תחילה בעזרת המטרפה או כף ואחרי זה – באמצעות הידיים.

מתקבל כדור בצק רך וסופר נעים למגע. מחלקים אותו לכמה חלקים ומרדדים לעובי רצוי: אם רוצים אוזני המן דקיקים במיוחד – משהו כמו 2 מ"מ, ואם, כמוני, אתם אוהבים אוזניים עם נוכחות – אפשר לרדד לעובי 3-4 מ"מ או אפילו יותר. רק קחו בחשבון שבזמן האפייה הן תופחות. על-מנת להקל על מלאכת הרידוד, מומלץ לעשות זאת על נייר אפייה. באמצעות רינג אן כוס רגילה קורצים עיגולים ומצרפים את שאריות הבצק לנגלה הבאה.

במרכז העיגול מניחים כפית של מילוי. אני לא מאנשי הפרג, אז השתמשתי בממרח תמרים, ממרח תמרים עם אגוזים קצוצים ובשערות חלבה. תרגישו חופשי להשתמש בכל מילוי שאתם אוהבים. ועכשיו – תרגיל קטן בגאומטריה מעשית שנקרא "כל עיגול סופו להפוך למשולש". מרימים את קצוות הבצק מסביב למילוי, יוצרים צורה משולשת וצובטים בעדינות להידוק. הבצק רך ודביק לכן לא תהיה שום בעיה לקבל משולשים מושלמים. אם אתם חיים על הקצה ונונקונפורמיסטים מלידה – לכו על צורות אחרות: ריבוע, מלבן, טרפז או משושה. המן לא יכעס.

מעבירים את האוזניים המוכנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לעשר דקות בדיוק. בזמן הזה הן משחימות יפה ומתייצבות. מוציאים מהתנור ומקררים על הרשת.

את העוגיות אפשר לאכול די מיד או אפשר לחכות שיתקררו קצת. הבצק שומר על הפריכות במשך כמה ימים טובים. 

אז מה אני אגיד לכם? אחלה אוזני המן! הם כבר קיבלו douze points מבן הזוג הבררני וכמה קולגות בעבודה. ובגלל שאני בלוגרית ומחויבת להעלות את המתכון כמה ימים לפני החג עצמו, אני אזכה לאכול אותן פעמיים J בתאבון!



אז מה היה לנו?

מרכיבים ל-21 עוגיות:
150 גרם קמח רגיל (כוס + כף)                                      שקית סוכר ווניל
150 גרם קמח מלא (כוס + 3 כפות)                               כפית וחצי אבקת אפייה
80 גרם סוכר חום (שליש כוס)                                        ממרח למילוי לפי הטעם
75 גרם שמן צמחי (חצי כוס פחות כף)                            אבקת סוכר להגשה
2 ביצים


אופן הכנה:
  1. באמצעות מטרפה ידנית או מיקסר מערבבים בקערה ביצים, סוכר, סוכר ווניל ושמן עד שמתקבלת תערובת חלקה חומה.
  2. בהדרגה מנפים פנימה קמח, קמח מלא ואבקת אפייה (אפשר בשתי נגלות) ומערבבים תחילה בעזרת המטרפה או כף ואחרי זה – באמצעות הידיים עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים למגע.
  3. מחלקים את הבצק לכמה חלקים ומרדדים (מומלץ על דף נייר אפייה) לעובי רצוי.
  4. באמצעות רינג או כוס קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מילוי, מרימים את קצוות הבצק, יוצרים משולשים, צובטים ומהדקים.
  5. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לעשר דקות בלבד.
  6. מוציאים מהתנור ומקררים על הרשת.
  7. שומרים בכלי אטום.



הערות:
  • לי יצאו 21 עוגיות. אם אתם מתכננים משלוחי מנות ורוצים יותר אוזני המן – תכפילו את כמות המרכיבים.
  • אם אין לכם סוכר חום – אפשר להחליף אותו בכמות זהה של סוכר לבן.
  • אם אין לכם קמח מלא – אפשר להשתמש ב- 300 גרם של קמח רגיל. באופן תיאורטי אפשר להשתמש רק בקמח מלא, אבל אני לא ניסיתי. יכול להיות שבמקרה הזה יהיה צורך להוסיף עוד קצת שמן.
  • לגבי הרידוד: כמה שתרדדו יותר את הבצק – כך העוגיות יצאו דקות ופריכות יותר.
  • הצעות למילוי: ממרחים נוספים בטעמים – חלבה, שוקולד, נוגט. אפשר להכין מילוי על בסיס אגוזים או פרג. אגב, אם כמוני תשתמשו בשערות חלבה – תכניסו הרבה, ממש ערמה, כי באפייה המילוי מצטמצם.

12 תגובות:

  1. מסכימה איתך שנמאס כבר מאוזני המן..
    אבל שלך נראות טובות במיוחד וגם יפיפיות :)
    שיהיה חג שמח ומתוק במיוחד!!

    השבמחק
  2. רציתי להגיד תודה, האוזניים יצאו מעולות, הבצק היה ממש קל וסלחני ויצאו לנו כארבעים אוזנים קטנות.
    הדבר היחיד שהוספתי היה גרידת תפוז כך שבחלק מהואזנים היו כתמים כתומים :).
    חג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. וואו, איזה כיף :) תודה רבה ששיתפת וחג שמח!!

      מחק
  3. תודה על מתכון מעולה , תמיד שונאת להכין כי לא מסתדרת עם הבצקים של האוזני המן , פעם ראשונה שהצליח לי ,בצק נעים ומאוד נוח לעבודה ,תודה על עוד מתכון מוצלח

    השבמחק
    תשובות
    1. שירלי, איזה כיף! אני מאוד שמחה. חג שמח!!

      מחק
  4. המתכון נשמע ממש נחמד ופשוט. שמרתי לעצמי מלא מתכונים כדי לבחור אחד ולהכין אותו (פעם ראשונה מכינה בעצמי אוזני המן)
    ואני כנראה אכין את המתכון הזה שבא לי בול בזמן :)

    השבמחק
    תשובות
    1. בהצלחה! אשמח לדעת איך יצא. וחג שמח :)

      מחק