יום שישי, 22 בפברואר 2013

עוגה על מקל – קייק-פופ

קייק-פופ או עוגה על מקל זו המצאה גאונית. לא גאונית בסדר גודל של תרופה נגד איידס, אבל עדיין – גאונית בתחום שלה. אם אני לא טועה, מי שראשונה לקחה כדור שוקולד פשוט ומוכר, תקעה בתוכו מקל והפכה את כל העסק לאימפריה משגשגת הייתה Bakarellaטוב, היא לקחה את נושא העוגות על מקל כמה עשרות צעדים קדימה. היא עושה דברים גאוניים על גבול שגעון. אנחנו לא חייבים להרחיק לכת. אפשר להכין עוגות על מקל פשוטות ומהממות: זה קל, זה כיף, זה נראה מיליון דולר (אני בטוחה שלגברת בקרלה אשכרה יש מיליון דולר). אפשר להכין את העוגות האלה יחד עם ילדים במקום כדורי שוקולד שפתאום נראים חיוורים ולא אטרקטיביים. קישוט הקייק-פופס זה מרחב אדיר לפנטזיה ויצירתיות. והן ישדרגו כל משלוח מנות, באחריות!
אפשר להכין את העוגות על מקל מכל עוגה בחושה ספוגית – ביתית או קנויה. הפעם לא היה לי זמן לאפות עוגות בסיס, אז קניתי עוגות פשוטות עם שוקולד צ'יפס – שיהיה יותר שמח בפה. מפוררים את העוגות. במקביל ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם חלב ומערבבים עד שהוא נהיה לגמרי חלק. לא חייבים מטבעות, אפשר להשתמש בשוקולד לבן רגיל. אגב, אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב או מריר, אבל אז התערובת תהיה כהה.
שופכים את השוקולד על פירורי העוגות ומערבבים טוב-טוב, רצוי בעזרת הידיים. אל תתבאסו – זה נורא נעים. בסוף מתקבל גוש בצק רך ודביק.
מהבצק הזה מגלגלים כדורים קטנים בגודל של אגוז. משתי עוגות (450 גרם כל אחת) יצאו לי 36 כדורים. משתדלים לדחוס אותם כמה שאפשר, שלא יתפרקו בהמשך.
זהו – אפשר להרכיב את הקייק-פופס, לצפות ולקשט. ממיסים במיקרו שוקולד שבחרנו לציפוי. אני השתמשתי בשוקולד מריר. מוסיפים שמן ומערבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה, ללא גושים. לוקחים מקל – אם אין לכם מקלות מיוחדים שקונים בחנויות מתמחות אפשר להשתמש במקלות עץ רגילים – טובלים את קצה שלו בשוקולד ותוקעים בכדור. לא מכניסים עד הסוף כמובן, שלא יציץ עלינו מהצד השני. כשכל הכדורים משופדים, מכניסים אותם למקרר לחצי שעה או למקפיא לעשר דקות. בזמן הזה השוקולד יתקרר והעוגות לא יפלו מהמקל כשנצפה אותן.
בינתיים מכינים צלחת עם חומרי קישוט: אני השתמשתי בסוכריות צבעוניות. אם אתם נגד צבעי מאכל (נו, פעם בשנה מותר!), אפשר להשתמש בשבבי קוקוס, אגוזים קצוצים, מקופלת מפוררת וכו'. אגב, אם השוקולד שלכם בינתיים הספיק להתקרר ולהתקשות, אפשר לחמם אותו שוב במיקרו. טובלים כל עוגה בתוך השוקולד המומס עד לכיסוי מלא (אפשר להיעזר בכפית, אם הקערה לא עמוקה מספיק), מקישים עם המקל על קצה הקערה אן מנערים את העוגה על מנת להוריד את עודפי השוקולד ומיד זורים מעל את הקישוטים.

אם יש לכם גוש קלקר – תוקעים את העוגות המוכנות בתוכו. ככה הן יתייבשו בלי שהצורה והקישוט ייהרסו. אם אין – פשוט תהפכו את העוגות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אל תדאגו – זה גם יצא יפה. היום, כשעדיין קר, אפשר לייבש את העוגות על השיש. בקיץ מומלץ להכניס אותן למקרר. מתי העוגה מוכנה? כשנוגעים בציפוי ושום דבר לא נדבק לאצבע.
אם רוצים – אפשר לעטוף כל עוגה בניילון ולקשור אותו עם סרט צבעוני מסולסל. זה מוסיף לעוגה החגיגית והשמחה הזו גלאנץ נוסף. כשילדים רואים את העוגות האלה העיניים שלהם מתרחבות והם נשארים פעורי פה. הרבה פעמים גם מבוגרים מגיבים באותה צורה. ועוד לא דיברנו על הטעם. טוב, זאת עוגה שוקולדית בציפוי שוקולד – אז שום דבר לא יכול להשתבש!  חג שמח ובתאבון!

אז מה היה לנו?


מרכיבים לכדורים:
2 עוגות בחושות של 450 גרם כל אחת                           2 כפות חלב
100 גרם שוקולד לבן

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר/חלב                                           סוכריות צבעוניות לקישוט
2 כפות שמן צמחי



אופן הכנה:
  1. מפוררים את העוגות.
  2. ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם חלב ומערבבים עד שהוא נהיה לגמרי חלק. שופכים את השוקולד על פירורי העוגות ומערבבים טוב-טוב, רצוי בעזרת הידיים עד שמתקבל גוש בצק רך ודביק.
  3. מגלגלים כדורים קטנים בגודל של אגוז. משתדלים לדחוס אותם כמה שאפשר.
  4. ממיסים במיקרו שוקולד לציפוי. מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה, ללא גושים.
  5. לוקחים מקל, טובלים את קצה שלו בשוקולד ותוקעים בכדור. לא מכניסים עד הסוף. מעבירים את העוגות המוכנות למקרר לחצי שעה או למקפיא לעשר דקות.
  6. אחרי הקירור טובלים כל עוגה בתוך השוקולד המומס עד לכיסוי מלא, מקישים עם המקל על קצה הקערה אן מנערים את העוגה על מנת להוריד את עודפי השוקולד ומיד זורים מעל את הקישוטים.
  7. תוקעים את העוגות המוכנות לתוך גוש קלקר או הופכים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מייבשים ואם רוצים – עוטפים בניילון וקושרים עם סרט צבעוני.



הערות:
  • אפשר לאפות את עוגות הבסיס או להשתמש בעוגות קנויות. כל עוגה בחושה ספוגית תתאים.
  • לצורך "הדבקת" העוגות אפשר להשתמש בכל סוג שוקולד.
  • לצורך הציפוי אפשר להשתמש בכל סוג שוקולד. בחנויות מתמחות אפשר למצוא מטבעות שוקולד מיוחדים לציפוי (שממיסים במיקרו) בצבעים.
  • אפשר לקשט את העוגות עם סוכריות צבעוניות או עם חומרים אחרים, כגון שבבי קוקוס, אגוזים קצוצים, מקופלת מפוררת וכו'.
  • אם אין מקלות מיוחדים שקונים בחנויות מתמחות, אפשר להשתמש במקלות עץ רגילים. 





5 תגובות:

  1. כל כך יפה וכל כך טעים! שוב תודה על המשלוח המעולה והסמיילי פייס הצהוב ;-)

    השבמחק
    תשובות
    1. בכיף! ואני נורא מרוצה שקלעתי לטעם שלך :)

      מחק
  2. הי, נראה ומוסבר מצויין.
    שאלה קטנה... ומקווה שלא פספסתי בכתוב:
    כמה זמן מראש ניתן להכין את הקינוח המקסים הזה ועד איזה שלב אפשר להכין מראש, האם את הכל...?
    יש לבתי יום הולדת בשבת בבוקר אבל הבוקר הוא לחוץ ומעדיפה כבר היום להתחיל לאט לאט להכין, אז השאלה איפה אני יכולה להקל על עצמי בזמנים? (:
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי. קודם כל - מזל טוב!
      לגבי השאלות: הייתי אומרת שניתן להכין את כל השלבים כבר היום, כולל קישוט ואפילו אריזה. פשוט תשמרי את העוגות המוכנות במקרר ותוציאי משהו כמו חצי שעה- שעה לפני שאת מתכוונת לחלק אותן לאורחים (שלא יהיו קרות וקשות מדי). אם בא לך שהציפוי והקישוט יהיו ממש טריים - את יכולה להתקדם היום עד השלב "מקל בתוך העוגה" ורק לצפות ולקשט ביום ההגשה. בכל אופן, שיהיה בהצלחה ותהני מהתהליך :) ספרי לי איך יצא לך.

      מחק
    2. תודה (:
      כיוון שאני לא מתכוונת לעטוף בצלופן אלא להניח על משטח קלקר (מקושט בנייר) אז נראה שהכי נכון שאתקדם עד השלב הזה, פשוט לשמור את הכדורים במקרר (בעצם להתייחס אליהם כמו לעוגה או כדורי שוקולד... עטופים היטב בנייר אלומיניום למשל..) מצויין, תודה רבה!

      מחק