יום ראשון, 24 בפברואר 2013

סוכריות ריבת חלב וקוקוס


שנייה לפני שכולנו נזדקק לגמילה מסוכר ו/או זריקות אינסולין ולפני שפורים נגמר, אני רוצה להתחלק איתכם בעוד מתכון מהיר ומתוק-מתוק (דא!). מדובר בסוכריות ברזילאיות שנקראות בייז'יניו – נשיקות קטנות, שמכינים משלושה רכיבים בלבד, מתוכם שניים הם המובילים – ריבת חלב וקוקוס. ההכנה מאוד קלה ומהירה, תוכלו להכין את הסוכריות האלה יחד עם הילדים בזמן החופשה. אצלי הן תפסו מקום מכובד בין שאר הדברים השווים במשלוחי המנות.

כמו שאמרתי, מה שנצטרך זה ריבת חלב איכותית, שבבי קוקוס, חתיכה קטנה של חמאה, סיר וכף. איך יודעים שריבת חלב איכותית? תסתכלו על רשימת הרכיבים שלה (באותיות קטנות מאחורה) ותוודאו שבין שלושת הרכיבים הראשונים מופיע חלב ולא אבקת חלב וכל מיני שומנים מהצומח. מעבירים את כל המרכיבים לסיר ומתחילים לבשל על אש נמוכה תוך ערבוב קבוע. התערובת תילך ותסמיך. היא מגיעה למרקם הנכון אחרי בערך 10 דקות בישול. איך יודעים שהמרקם נכון? מעבירים כף באמצע התערובת: אם נשאר פס ברור שלא נסגר מיד – התערובת מוכנה.

מעבירים אותה לכלי ומקררים, תחילה על השיש ואחרי זה במקרר במשך כחצי שעה. אחרי שהתערובת מתקררת אפשר להתחיל ליצור סוכריות: לוקחים כפית של התערובת, מגלגלים בין הידיים הרטובות כדורים בגודל אגוז ומעבירים על צלחת עם שבבי קוקוס. מגלגלים כל כדור בתוך הצלחת עד לציפוי מלא ואחיד. את הסוכריות המוכנות מסדרים בתוך מנז'טים או על מגש ושולחים לקירור קצר נוסף במקרר.



סה"כ יצאו לי 20 סוכריות רכות ונימוחות במתיקות עדינה. מה שמעניין, שלמרות שהן עשויות מריבת חלב, הן לא מתוקות להחריד, כי שבבי הקוקוס מאזנים את הטעם.

אפשר לאכול אותן מיד או לשמור במקרר בקופסה סגורה לאחר כך, כשרמות הסוכר בדם ירדו למצב סביר. הסוכריות האלה נשמרות זמן רב. הן מעולות סתם ככה בתור סוכריית ביס, או כקינוח קטן וחמוד ליד הקפה. וכל האושר הזה מוכן בפחות משעה שמתוכה 30 דקות לא עושים כלום. שווה? – ברור ששווה! אז שיהיה חג שמח ובתאבון!




אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 20 סוכריות:
קופסת ריבת חלב (400 גרם)                            20 גרם חמאה
100 גרם שבבי קוקוס                                       כשליש כוס שבבי קוקוס לציפוי

אופן הכנה:
  1. מעבירים את כל המרכיבים לסיר ומתחילים לבשל על אש נמוכה תוך ערבוב קבוע. התערובת מתחילה להסמיך ומגיעה למרקם הנכון אחרי בערך 10 דקות בישול.
  2. מעבירים את התערובת לכלי אחר ומקררים, תחילה על השיש ואחרי זה במקרר במשך כחצי שעה.
  3. יוצרים סוכריות: לוקחים כפית של התערובת, מגלגלים בין הידיים הרטובות כדורים בגודל אגוז ומעבירים על צלחת עם שבבי קוקוס. מגלגלים כל כדור בתוך הצלחת עד לציפוי מלא ואחיד.
  4. את הסוכריות המוכנות מסדרים בתוך מנז'טים או על מגש ושולחים לקירור קצר נוסף במקרר.
  5. אוכלים מיד או שומרים במקרר בכלי סגור.


הערות:
  • אפשר לשדרג את הסוכריות ולהכניס לתוך כל אחת מהן שקד או חתיכת אגוז. זה גם מוסיף אלמנט של הפתעה.
  • אם במקרה אתם לא אוהבים קוקוס, אפשר להחליף אותו בכמות זהה של שקדים או אגוזים קצוצים דק. המרקם יהיה קצת שונה, אבל הסוכריות עדיין יהיו טעימות.

5 תגובות:

  1. אוף!! הייתי בדרך להכין ואז גיליתי שנמלים חמדו לי את הקוקוס!
    :~) כנראה שיחכה לפעם אחרת, אני מנקה את הארון מהולכי על 6 עם מחושים...

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, כדאי.. לא נראה לי שהסוכריות האלה אמורות להיות בשריות :)

      מחק
    2. נגד נמלים וברחשים למיניהם, אני ממליצה לפזר עלי דפנה וציפורן על המדפי הארונות בהם מאחסנים קמחים, קטניות, סוכר וכל מנה דברי אפיה.

      מחק
  2. אפשר גם להשתמש בביסקוויט במקום קוקוס

    השבמחק