יום חמישי, 28 בפברואר 2013

עוגיות חמאת בוטנים עם נשיקות שוקולד


אולי מיותר לציין, אבל העוגיות האלה פשוט יפהפיות, נכון? לא, אני לא המצאתי אותן. ראיתי את התמונה שלהן בפינטרסט וידעתי מיד שאני חייבת לשחזר את המראה הזה. בכלל יש לי איזשהו קושי עם נושא החדשנות. אני נורא רוצה להמציא מתכון חדש לגמרי, כזה שאף אחד עוד לא ראה, כזה שיהיה 100% שלי, כזה שיסתכלו עליו ויגידו "איך לא חשבנו על זה קודם?" פעם אחת המצאתי מתכון של עוגת מלבי. כלומר חשבתי על עוגת מלבי לפני שהלכתי לישון ובמשך לילה שלם העוגה הזאת הייתה לגמרי שלי. אבל כשהתעוררתי ונכנסתי לאינטרנט הסתבר שלפחות מישהי אחת כבר חשבה על עוגת מלבי לפניי. באסה. אז עד שאני אמציא משהו שיעשה מהפכה במטבחים, קבלו מתכון של עוגיות חמאת בוטנים שאני מכינה כבר הרבה זמן ששודרגו באמצעות הנשיקות של "הרשיס" גם במושגים של המראה, וגם מבחינת הטעם. הרי ידוע שאין שילוב מוצלח יותר מחמאת בוטנים עם שוקולד. מבחינתי הוא עולה אפילו על הצמד הנצחי "תות-בננה".

כל המרכיבים די בסיסיים. האתגר היחיד הוא לאתר בארץ את הנשיקות של הרשיס. אני שיגעתי את כל הסביבה: חיפשתי בשוק ובסופרים, שאלתי אנשים בעבודה, ביקשתי מהבוס שלי להביא לי שקית אחת (בבקשה-בבקשה! – תשכחי מזה) מהנסיעה שלו לארצות הברית. בסוף קיבלתי את השקית הנכספת מאחת הקולגות. אותה הקולגה נתנה לי את הטיפ הבא לחיפוש מוצרים אמריקאים בארץ: תמצאו שכונה הקרובה לביתכם שגרים בה הרבה אמריקאים (יש לפחות אחת כזאת בכל עיר, בד"כ שכונה טובה מאוד) ובסבירות גבוהה מאוד בכל מכולת ממוצעת באותה שכונה תמצאו מוצרים של הרשיס ושאר הדברים הטובים שאף אמריקאי לא יכול לשרוד בלעדיהם בארץ ישראל. ואם לא תמצאו, במקרה הכי גרוע אפשר להזליף על העוגיות תלוליות של גנאש שוקולד.
אחרי שצלחנו את האתגר "אתר את הנשיקות של הרשיס", הכול ירוץ די מהר: מקציפים חמאה, חמאת בוטנים וסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. עדיף שגם חמאה וגם חמאת בוטנים יהיו רכות. מוסיפים ביצה ותמצית ווניל ומערבבים שוב. מנפים פנימה קמח וסודה לשתייה ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים. מקררים אותו במקרר משהו כמו 20 דקות.

מחלקים את הבצק לשני חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק עבה וחותכים כל אחד מהנקניקים האלה ל- 15 חתיכות שוות. מגלגלים כל חתיכה לכדור בגודל אגוז. סה"כ יהיו לנו 30 עוגיות. אגב, בשקית רגילה של שוקולד הנשיקות של הרשיס יש 35 סוכריות. לוקחים כל כדור ומגלגלים אותו בצלחת עם סוכר. את הכדורים המסוכרים מסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים את העוגיות בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 10-12 דקות או עד שהן מזהיבות. בזמן שהעוגיות נאפות, מורידים עטיפות מהנשיקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומיד תוקעים סוכריה במרכז כל עוגייה. לא צריך להפעיל לחץ, זה מאוד-מאוד קל. כתוצאה מהפעולה הזו הסדקים המהממים בעוגיות הולכים ונהיים מודגשים יותר. 

את העוגיות המוכנות מקררים על הרשת. הן די עדינות כל עוד לא התקררו, אז תזהרו כשאתם מעבירים אותן מהתבנית.
מה עוד לא אמרתי על העוגיות האלה? באיזה סופרלטיב טרם השתמשתי? הן טעימות רצח ומרגישות בפה בדיוק כמו שהן נראות – פ-ג-ז! אני מודה לבן אדם שחשב ראשון על לתקוע את הסוכרייה במרכז העוגייה. לדעתי הממציאים הגאונים והאנונימיים האלה לא מקבלים פרסים ותהילה שמגיעים להם. כשאני אהיה עשירה, אני אקים קרן שתעודד יצירתיות בתחום קולינריה ותחלק פרסים שווים (כמו נובל ופוליצר) לאנשים שחשבו על משהו בלילה, התעוררו בבוקר, בדקו וגילו שהם שיחקו אותה ראשונים. ובינתיים – בתאבון!


אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 30 עוגיות:
100 גרם חמאה רכה                                                    200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)
140 גרם חמאת בוטנים רכה (חצי כוס)                          1 כפית סודה לשתייה
100 גרם סוכר (חצי כוס)                                               1 כפית תמצית ווניל
2 כפות סוכר לציפוי העוגיות                                            30 נשיקות של הרשיס
1 ביצה



אופן הכנה:
  1. מקציפים חמאה רכה וחמאת בוטנים רכה עם סוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים ביצה ותמצית ווניל ומערבבים שוב.
  3. מנפים פנימה קמח וסודה לשתייה ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים. מקררים את הבצק במקרר משהו כמו 20 דקות.
  4. מחלקים את הבצק המקורר לשני חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק עבה וחותכים כל אחד מהנקניקים ל- 15 חתיכות שוות. מגלגלים כל חתיכה לכדור בגודל אגוז.
  5. מגלגלים כל כדור בצלחת עם סוכר. את הכדורים המסוכרים מסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים את העוגיות בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 10-12 דקות או עד שהן מזהיבות. בזמן שהעוגיות נאפות, מורידים עטיפות מהנשיקות.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור ומיד תוקעים סוכריה במרכז כל עוגייה.
  8. מקררים את העוגיות על הרשת. שומרים בכלי אטום.



הערות:
  • אם לא הצלחתם למצוא את הנשיקות של הרשיס, תעשו שקע במרכז כל עוגייה (כל עוד הן חמות) באמצעות כפית או אפילו אצבע. אחרי שהעוגיות מתקררות אפשר להזליף לתוך כל שקע תלולית של גנאש ביתי מהיר: ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד מריר או חלב, מוסיפים כף שמן ומערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה. מקררים אותה קצת, מעבירים לשק זילוף או שקית סנדוויץ' עם פינה חתוכה ומזליפים תלולית במרכז כל עוגייה.
  • חמאה וחמאת בוטנים אמורות להיות רכות אך לא חמות.

10 תגובות:

  1. כמה כיף שיצא לי לטעום :) נראה מעולה!

    נטלי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! העוגיות האלה מגדירות מחדש את הביטוי "טעם של עוד" :)

      מחק
  2. בתור אחד שאכל אותן במשלוח המנות הכיפי (תודה!) אני יכול להעיד שהן טעימות אפילו יותר משהן יפות.

    יש לי הרגשה שעם גנאש ביתי זה יהיה אפילו טעים עוד יותר.
    אחלה מתכון, תודה!

    השבמחק
  3. טוב, אני רואה שאני לא הולכת להיות מקורית פה (אפרופו נושא המקוריות שהעלית בפוסט..), אבל "טעמתי, אכלתי, התעצבתי על זה שאין לי עוד, קיוויתי ששאר האנשים שקיבלו את העוגיות האלה במשלוח המנות יתנו לי אותן במתנה". איזה כיף לראות מתכון שנראה טוב ולדעת בוודאות שהוא טעים כי.. כי.. טעמתי!!

    השבמחק
    תשובות
    1. מור, יש לי הצעה שלא יהיה לך קל לסרב לה: כשתבואי לבקר אותי, תחקה לך כאן שקית שלמה של העוגיות האלה. אפרופו נחשים מתותים וחומרים אחרים :)

      מחק
  4. שלום

    קודם כל - תודה. מאז ניסיתי לראשונה להכין עוגיות חמאת בוטנים (והמתכון הנפלא ההוא, אבד לי בין מעברי דירות :( ) - אני ממשיכה לרצות להשתעשע עוד עם החומר האהוד הזה :))

    העוגיות שלעיל אכן נראות יפות לעין; נדמה לי שטעמתי 'הרשי'ז פעם אחת בחיי, ולאו דווקא טעם לי :)
    שאלה לי -
    האם נראה למי מכם/ן שאפשר לנסות גם עם נוטלה (שהתקשה קצת, בקור החורף)

    ?

    תודה

    כנפיים

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, בוודאי שאפשר להשתמש בנוטלה. תצטרכי לעשות שקע במרכז כל העוגיה מיד כשהן יוצאות מהתנור (בעמצאות כפית או אצבע). אחרי שהעוגיות יתקררו, תוכלי למלא אותן בנוטלה. במקרה הגרוע ביותר לא יצאו לך תלוליות מושלמות. אבל בטוח יהיה טעים :)

      מחק
  5. עוגיות יפיפיות..ואני בטוחה שהן גם טעימות בטירוף

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! מרוב שהן מוצלחות, אני מכניסה אותן למשלוחי המנות שלי שנה שנייה ברצף :)

      מחק