יום שני, 4 בפברואר 2013

האנטומיה של סלט

הפוסט הזה הולך להיות קצר. בעיקרון אפשר היה לסכם אותו בכמה משפטים בודדים כמו: "סלט זה בריא וטעים. תאכלו הרבה סלטים". כי מה כבר אפשר להגיד על סלט? שאני לא אוכלת אותם מספיק, למשל. שאני לרוב מתעצלת להכין סלט מושקע ומסתפקת בירקות חתוכים גס בלי שום רוטב. או למשל, שסלט יכול להיות סופר טעים. במיוחד אם הגורל מזמן למקרר מרכיבים שונים שיחד יוצרים שילוב מגניב שגורם לי לתהות למה אני לא מכינה סלטים לעיתים קרובות יותר.
אתם מכירים את הימים האלה? יום ארוך ומייגע בעבודה, אנשים לא הכי טובים באמצע הדרך, איכשהו שום דבר לא מסתדר.. קורה גם במשפחות הכי טובות. בימים האלה אני מפרגנת לעצמי כל מיני דברים שנקראים "מגיע לי": מקלחת ארוכה במיוחד, סיגריה, שנ"צ, סרט שאני מאוד אוהבת וראיתי כבר 532 פעם. הפעם "מגיע לי" הרגיש כמו סלט. קערה ענקית של שכבות-שכבות של דברים צבעוניים וטעימים שמתערבבים זה עם זה ומולידים ביס מושלם.
אז אני בעצם לא הולכת לחדש כלום. פשוט התחשק לי לחלוק איתכם את השילוב שיצא לי ואני ממש רוצה להשוויץ בתמונות הצבעוניות שצילמתי. בסדר? ובכן, שוטפים היטב עלים ירוקים ומייבשים – זה חיוני אם רוצים לקבל סלט פריך. שוטפים ירקות, חותכים את כל המרכיבים לחתיכות, מסדרים בשכבות ולפני ההגשה מתבלים ומערבבים. הבטחתי שיהיה קצר, לא? אז חברים, סלט זה בריא וטעים. תאכלו הרבה סלטים. בתאבון!

אז מה היה לנו?


מרכיבים:
חבילת עלי בייבי                                       8-10 זיתים שחורים
8-10 עגבניות שרי                                   מיץ מחצי לימון
1 אבוקדו                                                 1-2 כפיות שמן סומסום                                       
חצי גמבה צהובה                                    מלח ופלפל לפי הטעם
50 גרם גבינת פטה מעודנת


אופן הכנה:
  1. שוטפים היטב את העלים הירוקים ומייבשים במייבש חסה או באמצעות מגבות נייר.
  2. שוטפים את כל הירקות וחותכים: עגבניות שרי לחצאים או רבעים, אבוקדו וגמבה – לקוביות בינוניות.
  3. מגלענים זיתים וחותכים לחצאים.
  4. חותכים גבינה לקוביות בינוניות.
  5. סוחטים מיץ מחצי לימון.
  6. מסדרים בתחתית קערה 2/3 של עלי הבייבי, אחר כך – עגבניות, גבינה וגמבה, מעל מפזרים את עלי הבייבי הנותרים ומעליהם - אבוקדו וזיתים. מתבלים במלח ופלפל, מיץ לימון ושמן סומסום, מערבבים ומגישים.

הערות:
  • אם אין לכם שמן סומסום, אפשר להשתמש בשמן זית או שמן זרעי ענבים.
  • אולי מיותר לציין אבל בכל זאת: אפשר להוסיף לסלט כל תוספת או ירק אחר שאוהבים.


תגובה 1:

  1. אין על פטה, בכל הבישולים. אני פשוט מכורה לגבינה הזו והיא מתאימה לכל תבשיל כמעט.

    השבמחק