הפוסט הזה הולך להיות קצר. בעיקרון אפשר היה לסכם אותו בכמה משפטים
בודדים כמו: "סלט זה בריא וטעים. תאכלו הרבה סלטים". כי מה כבר אפשר
להגיד על סלט? שאני לא אוכלת אותם מספיק, למשל. שאני לרוב מתעצלת להכין סלט מושקע
ומסתפקת בירקות חתוכים גס בלי שום רוטב. או למשל, שסלט יכול להיות סופר טעים. במיוחד אם הגורל
מזמן למקרר מרכיבים שונים שיחד יוצרים שילוב מגניב שגורם לי לתהות למה אני לא
מכינה סלטים לעיתים קרובות יותר.
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
חבילת עלי בייבי 8-10
זיתים שחורים
8-10 עגבניות שרי מיץ
מחצי לימון
1 אבוקדו 1-2
כפיות שמן סומסום
חצי גמבה צהובה מלח ופלפל לפי הטעם
50 גרם גבינת פטה מעודנת
אופן הכנה:
אופן הכנה:
- שוטפים היטב את העלים הירוקים ומייבשים במייבש חסה או באמצעות מגבות נייר.
- שוטפים את כל הירקות וחותכים: עגבניות שרי לחצאים או רבעים, אבוקדו וגמבה – לקוביות בינוניות.
- מגלענים זיתים וחותכים לחצאים.
- חותכים גבינה לקוביות בינוניות.
- סוחטים מיץ מחצי לימון.
- מסדרים בתחתית קערה 2/3 של עלי הבייבי, אחר כך – עגבניות, גבינה וגמבה, מעל מפזרים את עלי הבייבי הנותרים ומעליהם - אבוקדו וזיתים. מתבלים במלח ופלפל, מיץ לימון ושמן סומסום, מערבבים ומגישים.
הערות:
- אם אין לכם שמן סומסום, אפשר להשתמש בשמן זית או שמן זרעי ענבים.
- אולי מיותר לציין אבל בכל זאת: אפשר להוסיף לסלט כל תוספת או ירק אחר שאוהבים.
אין על פטה, בכל הבישולים. אני פשוט מכורה לגבינה הזו והיא מתאימה לכל תבשיל כמעט.
השבמחק