יום רביעי, 6 בפברואר 2013

עוגת קרם שקדים ופיסטוקים עם אשכוליות

בחיים יש המון דברים נעימים: קרני שמש שמלטפות את עור הפנים אחרי ימים רבים של גשם, פריחת עצים, אוויר אביבי ממסטל, שפע פירות עונה צבעוניים בשווקים. מיץ אשכוליות בתוך העין זה לא אחד הדברים הנעימים. בדוק. וזה בעצם החסרון היחיד של הטארט שאני מציעה לכם היום, ואם תהיו זהירים – תוכלו להנות אך ורק מיתרונותיו. ויש כאלה בלי סוף: בצק רך ופריך שנמס בפה, קרם שקדים ופיסטוקים מתקתק, חמאתי ועדין ומעליו פלחים של אשכוליות לבנות ואדומות שמביאות אותה בטוויסט מעקצץ ומאזנות את המתיקות של הקרם. מראה הטארט יפהפה, ויחסית לעוגת רושם אין כאן הרבה עבודה. ההשקעה הגדולה ביותר היא פילוט האשכוליות. נכון, בכל הזדמנות הן יתמרדו וישפריצו מיץ. תתנחמו בכך שתוכלו לאכול את כל מה שלא תצטרכו בשביל הטארט.
טיפ לפילוט אשכוליות: תקנו פירות בשלים אך לא רכים מדי. מורידים את הקליפה כמה שקרוב לבשר אבל בלי לפגוע בקליפה הלבנה הדקה של אשכולית. קודם כל חוצים אשכולית באמצעות האצבעות ואחר כך מפרידים בין הפלחים. לכל פלח יש נקודת תורפה בקליפה הלבנה והיא נמצאת באמצע קו עליון. מעבירים סכין לאורך הקו, תופסים את הקליפה הלבנה עם האצבעות ומושכים לכיוונים נגדיים. נפתח כיס שבתוכו יושבת אשכולית, ערומה כמו ביום היוולדה. משחררים אותה בעדינות משארית הקליפה ומניחים בינתיים בצד. אפשר לפלט אשכולית באופן אכזרי מהיר יותר באמצעות סכין, אבל אני פחות מחבבת את השיטה הזו, כי האשכולית נפצעת ומאבדת הרבה מיץ.
עכשיו אפשר להכין בצק: באמצעות מיקסר מערבבים חמאה רכה עם סוכר, ביצה ויוגורט עד שמתקבלת תערובת גושית. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים תחילה בעזרת המיקסר ואחר כך, כשהבצק נהיה סמיך יותר, בעזרת כף או הידיים.
הבצק מאוד רך ונעים למגע. מניחים אותו באמצע תבנית אפיה (עדיף להשתמש בתבנית קפיץ) ובאמצעות האצבעות יוצרים תחתית טארט עם דפנות בגובה 4-5 ס"מ. לא צריך לשמן את התבנית, כי יש מספיק חמאה בבצק. אל תדאגו אם התחתית לא יוצאת חלקה או ישרה במיוחד – בזמן האפייה הכל יסתדר ותקבלו עוגה יפהפיה. באחריות. מכסים את התבנית עם מגבת ע"מ למנוע את התייבשות הבצק ומשאירים בחוץ.
בינתיים מכינים את המילוי שמורכב בעיקר משקדים ופיסטוקים. טיפ קטן: תשתמשו בשקדים ללא קליפה. לא משנה אם הם שלמים או פרוסים כי אנחנו בכל מקרה הולכים לטחון אותם. אם כמוני נתקעתם עם שקדים שלמים ולא מקולפים, צריך קודם כל לחלוט אותם במים רותחים. בדומה לעגבניה, אחרי 10 דקות במים רותחים קליפתם יורדת די בקלות. זאת התעסקות מסוימת נוספת, אבל אחרי פילוט האשכולית קטן עלינו! אחרי הקילוף מייבשים את השקדים בתנור בחום של 50 מעלות במשך 5-6 דקות. מכניסים את כל מרכיבי המילוי למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית רטובה.
מרכיבים את הטארט: מעבירים את המילוי על התחתית ומחליקים באמצעות כף. מניחים את פלחי האשכוליות קרוב לדפנות, כמו בתמונה, זורים מעליהם מעט סוכר ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 40-45 דקות או עד הבצק והקרם מזהיבים. אם הטארט מזהיב מהר מדי מלמעלה, אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף. בזמן שהטארט נאפה, מערבבים בצלוחית כף ריבה (אני השתמשתי בריבת דובדבנים, אבל זה ממש לא עקרוני) עם כף מים חמים. ברגע שהטארט יוצא מהתנור, מורחים את כל החלק העליון ובעיקר את האשכוליות בתערובת הריבה שנותנת לה גלאנץ מראה מבריק.
מקררים את הטארט בתוך התבנית, ואחרי כ- 20 דקות פותחים את הקפיץ ומחלצים אותו החוצה. זהו, אפשר לחתוך. קרם השקדים והפיסטוקים מתייצב די מהר.

אם רוצים, אפשר לקשט את הטארט בפיסטוקים שלמים או קצוצים.

ואפשר גם לא להתעכב ופשוט להתענג על טארט דוגמן מעשה ידיכם שיאתגר את חוש הטעם שלכם ויפצה על כל דקה שהשקעתם בהכנתו. בתאבון!


אז מה היה לנו?

מרכיבים לבצק:
 120 גרם חמאה רכה                                       1 ביצה
3  כפות סוכר                                                     2 כוסות + 1/3 כוס קמח
 5 כפות יוגורט לבן 3%                                       1 כפית אבקת אפיה

מרכיבים למילוי:
50  גרם חמאה                                                 חצי כוס שקדים קלופים
1  ביצה                                                            חצי כוס פיסטוקים
3  כפות אבקת סוכר                                           חצי אשכולית לבנה
 1 כף קורנפלור                                                  חצי אשכולית אדומה
1  כף ריבה                                                       פיסטוקים קצוצים לקישוט (אופציונלי(


אופן הכנה:
  1. מפלטים אשכוליות. במידת הצורך חולטים שקדים, מקלפים ומייבשים 5-6 דקות בתנור שחומם ל- 50 מעלות.
  2. מכינים בצק: באמצעות מיקסר מערבבים חמאה רכה עם סוכר, ביצה ויוגורט עד שמתקבלת תערובת גושית.
  3. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים תחילה בעזרת המיקסר ואחר כך, כשהבצק נהיה סמיך יותר, בעזרת כף או הידיים.
  4. מניחים את הבצק באמצע תבנית אפיה (עדיף להשתמש בתבנית קפיץ) ובאמצעות האצבעות יוצרים תחתית טארט עם דפנות בגובה 4-5 ס"מ. מכסים את התבנית עם מגבת ומשאירים בחוץ.
  5. מכינים את המילוי: מכניסים את כל מרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית רטובה.
  6. מרכיבים את הטארט: מעבירים את המילוי על התחתית ומחליקים באמצעות כף. מניחים את פלחי האשכוליות קרוב לדפנות, כמו בתמונה, זורים מעליהם מעט סוכר ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 40-45 דקות או עד הבצק והקרם מזהיבים. אם הטארט מזהיב מהר מדי מלמעלה, אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף.
  7. מערבבים בצלוחית כף ריבה עם כף מים חמים. ברגע שהטארט יוצא מהתנור, מורחים את כל החלק העליון ובעיקר את האשכוליות בתערובת הריבה.
  8. מקררים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום עד 4 ימים.


הערות:
  • אפשר להחליף יוגורט בכמות זהה של שמנת חמוצה.
  • כמות הקמח במתכון תלויה בסמיכות יוגורט / שמנת חמוצה ויכולה להשתנות מעט. תוסיפו את 1/3 כוס הקמח האחרונה בהדרגה עד שמתקבל בצק שניתן לקבצו לגוש בלי שיידבק לקערה ולידיים.
  • קרם השקדים והפיסטוקים עדין ולא מתוק מדי. אם רוצים מתוק-מתוק, תוסיפו עוד קצת סוכר.
  • אפשר להשתמש באשכולית לבנה או אדומה אחת. שני צבעים פשוט נראים טוב יותר.     

תגובה 1: