יום שלישי, 12 במרץ 2013

טארט בננות מקורמלות ויוגורט כשר לפסח (ללא גלוטן)

קדחת פסח. יש דבר כזה. היא מתחילה מיד אחרי פורים, מתגברת בהדרגה וכוללת תסמינים רבים ומוכרים כמו חוסר שקט כללי, אובססיה לניקיון, תאוות קניות וחיפוש אחרי התפריט המנצח לשולחן החג. הקדחת באה לידי ביטוי בשתי דרגות חומרה: היא חמורה מאוד על גבול התעלפות אצל המארחים וסבירה יותר אך עדיין כרונית אצל המתארכים. כן, חגים זה סטרס. הוא מגיע לשיאו בארוחת החג ומתחיל לרדת בהדרגה באזור המנה העיקרית. לקראת הקינוח כולם מרגישים הרבה יותר טוב, ומי ששרד - מתחזק ומתחשל ויכול לנוח ולהשתחרר נפשית בזמן שטיפת הכלים. אז מה המסקנה? כל מה שתכינו לארוחת החג חשוב, אבל הקינוח הוא זה שיביא את השקט הנכסף, לכן תשקיעו בקינוחים.
אני מציעה לכם טארט מיוחד. ראיתי אותו כאן (זהירות – רוסית) ונדלקתי. הכנסתי כמה שינויים למתכון המקורי והטארט יצא מעולה: הוא קליל, מתקתק וטעים מאוד. את הבסיס שלו מכינים מגבינה לאפייה וקמח תירס (אני השתמשתי בקמח תירס ללא גלוטן) מה שהופך את העוגה לכשרה לפסח עבור אוכלי קטניות. את הקמח הזה הכרתי לא מזמן ואני מאוהבת. הוא מאוד נוח לעבודה ויש לו טעם שעדיף מבחינתי על טעמו של קמח מצות. הוא גם הרבה פחות כבד. את הטארט ממלאים בבננות מקורמלות וקרם על בסיס יוגורט. מקבלים עוגה קלילה, בריאה וטעימה שגם נראית מצוין ובטוח תביא ים של מחמאות.

בקערה גדולה מערבבים גבינה לאפייה עם סוכר, מלח וחמאה רכה. מוסיפים קמח תירס, מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק רך. מקררים אותו כרבע שעה במקרר ומיד אחרי זה מעבירים לתבנית אפייה (השתמשתי בתבנית 22 ס"מ) ובעזרת האצבעות מדביקים אותו לתחתית ולדפנות מהמרכז החוצה עד נוצרת תחתית עם דפנות בגובה 2-3 ס"מ. במידת הצורך מיישרים את הקצוות בעזרת סכין. מחזירים את התבנית למקרר לקירור קצר נוסף.

בינתיים מקרמלים בננות: ממיסים במחבת חתיכת חמאה ובמקביל מקלפים בננות בשלות וחותכים כל אחת לארבעה חלקים (חצי-חצי ולאורך). מסדרם את הבננות החתוכות במחבת, זורים מעל 2 כפות סוכר ומטגנים על כל צד במשך דקה או אפילו פחות, עד שהן מזהיבות. את הבננות המוכנות מעבירים בזהירות לצלחת ומקררים. שומרים את הרוטב הקרמלי שנשאר במחבת.

בזמן שהבננות מתקררות, מכינים קרם יוגורט: בקערה טורפים יוגורט, ביצים, 2 כפות סוכר, קורנפלור ואת הקרמל שנשאר במחבת עד שמתקבלת תערובת חלקה.
זהו, אפשר להרכיב את הטארט: מסדרים את הבננות בתוך התחתית, למשל כמו בתמונה, יוצקים מעל את קרם היוגורט ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות למשהו כמו 50 דקות או אפילו שעה (תלוי בתנור) או עד שהקרם מתייצב ומזהיב מעט. אם הוא מזהיב מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית עם נייר כסף ולהפחית קצת את חום התנור. את העוגה המוכנה מקררים תחילה על השיש ואחרי זה מעבירים ללילה במקרר.

אחרי שהעוגה התייצבה לגמרי אפשר להוציא אותה מהתבנית, לקשט ולהגיש. אני מרחתי אותה בשכבת ג'לי על מנת לתת לה גלנץ חגיגי, קישטתי בבננות חתוכות ופיזרתי מעט קינמון.
אחרי הלילה במקרר קרם היוגורט מרכך מעט את התחתית והעוגה נהיית רכה וקרנצ'ית בו זמנית, מתקתקה ומאוד עדינה. אביבית ביותר - מתאימה לפסח. כמה טוב שיצאנו ממצרים הישר לדבר הזה. בתיאבון וחג שמח!

אז מה היה לנו?

מרכיבים לתחתית (תבנית 22 ס"מ):
110 גרם גבינה לאפייה                                     2 כפות סוכר
50 גרם חמאה                                                  קורט מלח
160 גרם קמח תירס (כוס + כף)

מרכיבים למילוי:
3 בננות בשלות                                                 400 גרם יוגורט לבן (2 גביעים גדולים)
30 גרם חמאה                                                  2 ביצים
4 כפות סוכר                                                     1 כפית קורנפלור



אופן הכנה:
  1. בקערה גדולה מערבבים גבינה לאפייה עם סוכר, מלח וחמאה רכה. מוסיפים קמח תירס, מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק רך. מקררים אותו כרבע שעה במקרר.
  2. מעבירים את הבצק לתבנית אפייה ובעזרת האצבעות מדביקים אותו לתחתית ולדפנות מהמרכז החוצה עד נוצרת תחתית עם דפנות בגובה 2-3 ס"מ. במידת הצורך מיישרים את הקצוות בעזרת סכין. מחזירים את התבנית למקרר לקירור קצר נוסף.
  3. בינתיים מקרמלים בננות: ממיסים במחבת חתיכת חמאה ובמקביל מקלפים בננות וחותכים כל אחת לארבעה חלקים (חצי-חצי ולאורך). מסדרם את הבננות החתוכות במחבת, זורים מעל 2 כפות סוכר ומטגנים על כל צד במשך דקה או אפילו פחות או עד שהן מזהיבות. את הבננות המוכנות מעבירים בזהירות לצלחת ומקררים. שומרים את הרוטב הקרמלי שנשאר במחבת.
  4. מכינים קרם יוגורט: בקערה טורפים יוגורט, ביצים, 2 כפות סוכר, קורנפלור ואת הקרמל שנשאר במחבת עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  5. מרכיבים את הטארט: מסדרים את הבננות בתוך התחתית, יוצקים מעל את קרם היוגורט ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות למשהו כמו 50 דקות או אפילו שעה (תלוי בתנור) או עד שהקרם מתייצב ומזהיב מעט. אם הוא מזהיב מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית עם נייר כסף ולהפחית קצת את חום התנור. 
  6. את העוגה המוכנה מקררים תחילה על השיש ואחרי זה מעבירים ללילה במקרר. למחרת מקשטים ומגישים. שומרים במקרר.



הערות:
  • אם רוצים טארט קליל יותר מומלץ להשתמש בגבינה לאפייה 3% ויוגורט רזה. את 2 כפות הסוכר בקרם היוגורט אפשר להחליף בתחליף סוכר (אני השתמשתי בסטיביה).
  • באופן עקרוני אפשר לרדד את הבצק בין שתי שכבות נייר אפייה, אבל אני מעדיפה לסדר את הבצק בתוך התבנית ידנית.
  • תרגישו חופשיים לשחק עם קישוט הטארט, אבל מומלץ להוסיף מעט קינמון כי הוא משתלב מצוין עם טעמי הבננות והיוגורט.