יום שלישי, 9 באפריל 2013

פיצה מתוקה עם מרשמלו ושוקולד צ'יפס

אף פעם לא הצטיינתי בלחזור לשגרה. במיוחד כשמדובר בחזרה לשגרה אחרי חופשים ארוכים, כמו חופשת פסח. כשאני בחופש יש לי נטייה להתנתק מהמציאות ולהתחבר לאני החופשי, לאני העצל, לאני האיטי. לשכוח לגמרי מהדבר השולי הזה שנקרא עבודה. הפעם כמעט ושכחתי מהדבר הלא שולי בכלל – הבלוג! טוב שהתחייבתי למנטקה, אחרת לכו תדעו לכמה זמן היינו נפרדים. והאמת היא – התגעגעתי. התגעגעתי לאפות, לצלם, לכתוב. התגעגעתי למפגשים שלנו כאן ובפייסבוק. וכמובן התגעגעתי לקמח.
מה הכי מתחשק לכם לאכול אחרי פסח? יש את חברי מחנה אבולעפיה שמסתערים על פיתות טריות. יש את אוהדי מימונה שמזנקים על מופלטה. אני? אני חייבת לאכול איזה משולש (שניים-שלושה) של פיצה. מין טקס הבדלה אישי. יש פיצות טעימות ופחות טעימות ויש את הפיצה שאחרי פסח, שהיא מעבר למימד הטעם והאיכות – מין אור בקצה המנהרה, חלום קטן שמתגשם, פינה חמה אחרי ארבעים שנות מדבר.
פיצה מחזירה אותי לשגרה. אבל מי אמר שהשגרה חייבת להיות שגרתית? אכלנו כל כך הרבה מתוק בחול המועד, אז לא ניצמד לעקרונות? נכין פיצה שהיא קינוח. כן-כן, יש דבר כזה. לולא האתגר החודשי של מנטקה – המרשמלו – גם אני לא הייתי מגלה את הצד המתוק של פיצה. שהוא בעצם נורא הגיוני ואפילו מתבקש. הרי מה זה פיצה? – בצק, רוטב ותוספות. אז למה לא לשלב בבצק חמאת בוטנים? ולמה לא להשתמש בשוקולד צ'יפס בתור "רוטב" ובמרשמלו בתור "דאבל צ'יז"? איך לא חשבו על זה קודם? ואם עדיין נורא קשה לכם להתחבר לרעיון של פיצה לקינוח, אתם יכולים לחשוב עליה במושגים של עוגת חמאת בוטנים עם שוקולד צ'יפס ומרשמלו. אני והפיצה לא ניפגע :)


את המתכון מצאתי כאן, הכנסתי כמה שינויים קטנים (קצת פחות חמאה, קצת הרבה פחות סוכר) ויצא ממש, אבל ממש טעים. ההכנה נורא פשוטה וכיפית. יש לי תחושה שילדים מאוד ישמחו להשתתף בתהליך. במיקרו מרככים טיפה חמאה וחמאת בוטנים. מעבירים לקערה גדולה יותר ומוסיפים סוכר, ביצה ותמצית ווניל. מערבבים בעזרת מיקסר עד שנוצרת תערובת אחידה וקרמית. מנפים פנימה קמח ומערבבים.

בהתחלה אפשר להיעזר בכף או מרית, ואחרי זה מומלץ להעביר את תוכן הקערה על שיש מקומח (טיפה) ולהמשיך ללוש ידנית. ייקח בדיוק חצי דקה לארגן את כל הפירורים לכדי כדור בצק רך ונעים ביותר במרקם פלסטלינה. באופן תיאורטי אפשר לאכול את הבצק כמו שהוא. בינינו – גם באופן מעשי :)
כמות הבצק מספיקה לתבנית בגודל 30 ס"מ או יותר. אבל אני ממליצה ללכת עם רעיון הפיצה עד הסוף: לרדד את הבצק לגודל רצוי על נייר אפייה (פיצה משפחתית אחת או כמה פיצות אישיות) ולאפות על תבנית אפייה הפוכה או על רשת. אני לא השתמשתי במערוך, את "הרידוד" עשיתי ידנית. אם רוצים, אפשר ליצור מעין שוליים בקצה. את הפיצה המוכנה מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 10 דקות או עד שהיא משחימה, טופחת טיפה ונהיית קרנצ'ית מבחוץ.
 
בזמן שהפיצה בתנור, מכינים מרשמלו. כלומר פותחים את השקית וחותכים את החתיכות הגדולות לרבעים. אפשר כמובן להשתמש במרשמלו שלמים, אבל לדעתי יוצא יותר יפה כשהחתיכות קטנות. אגב, אם יתמזל מזלכם, תוכלו לקנות בחנויות מתמחות מיני-מרשמלו קטנים וחמודים ולחסוך את שלב החיתוך. אם לא – אני ממליצה להשתמש במספריים ולא בסכין, כי מרשמלו (כמה מפתיע) זה דבר דביק! מוציאים את הבצק מהתנור – בזהירות, הכוויה שלי מוסרת ד"ש – ומיד מפזרים מעליו בצפיפות שבבי שוקולד ומעל - מרשמלו חתוך. מחזירים לתנור ל- 5-8 דקות בלבד עד שהשוקולד נמס והמרשמלו טופח ומשחים בקצוות. אל תשרפו אותו!



מוציאים את הפיצה מהתנור, מקררים מעט וחותכים. למשולשים. פיצה או לא פיצה?
הבצק מאוד פריך, חמאתבוטנימי כזה ומתקתק. השוקולד מקפיץ את טעם חמאת הבוטנים ומתפקד בגבורה בתור רוטב פיצה.
גם המרשמלו מבין את תפקידו ונמתח, חם ומתוק, לא פחות טוב מגבינת מוצרלה. אני מאוד ממליצה לאכול את הפיצה באותו יום. חבל להפסיד את כל הפריכות והדביקות הזו.
זו התמונה האחרונה – אני מבטיחה. אי אפשר להפסיק לצלם את הדבר הזה! כמו שכבר ניחשתם, אי אפשר גם להפסיק לאכול אותו. ובשתי מילים – תענוג צרוף. קינוח חמוד ומרשים שמוכן תוך חצי שעה. נכון, לא הכי בריא או דיאטטי, אבל צריך ומותר גם כאלה. מידי פעם לפחות. אז שהחזרה שלכם לשגרה תהיה מתוקה ובתאבון!



אז מה היה לנו?


מרכיבים:
100 גרם חמאה רכה                                  כוס וחצי קמח לבן
חצי כוס חמאת בוטנים רכה                         1 כפית תמצית ווניל
חצי כוס סוכר חום                                       שקית גדולה של מרשמלו
1 ביצה                                                     כוס שוקולד צ'יפס


אופן הכנה:
  1. במיקרוגל מרככים חמאה וחמאת בוטנים. מעבירים לקערה גדולה יותר ומוסיפים סוכר, ביצה ותמצית ווניל. מערבבים בעזרת מיקסר עד שנוצרת תערובת אחידה וקרמית.
  2. מנפים פנימה קמח ומערבבים תחילה עם כף או מרית, ואחרי זה מעבירים את תוכן הקערה על שיש מקומח ולשים ידנית עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים במרקם פלסטלינה.
  3. על נייר אפייה מרדדים או יוצרים ידנית פיצה עגולה בגודל רצוי (30 ס"מ או יותר). אפשר ליצור שוליים בקצה. מכניסים לתנור (מניחים על תבנית אפייה הפוכה או רשת) שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 10 דקות או עד שהיא משחימה, טופחת טיפה ונהיית קרנצ'ית מבחוץ. 
  4. מוציאים את הפיצה מהתנור ומיד מפזרים מעליה בצפיפות שבבי שוקולד ומעל - מרשמלו חתוך לרבעים. מחזירים לתנור ל- 5-8 דקות בלבד עד שהשוקולד נמס והמרשמלו טופח ומשחים בקצוות. אל תשרפו אותו!
  5. שוב מוציאים את הפיצה מהתנור, מקררים מעט, חותכים למשולשים ומגישים.
  6. שומרים בכלי אטום. מחממים במיקרו 30 שניות לפני ההגשה.



הערות:
  • אם מכינים את הפיצה לקראת אירוע כלשהו, אפשר להכין את הבצק והתוספות מראש ולקשט ולהכניס לתנור שנית ממש לפני ההגשה.
  • אם אתם רוצים בצק ממש מתוק, אפשר להגדיל את כמות הסוכר לכוס, כמו במתכון המקורי.
  • אפשר להשתמש בסוכר לבן, אבל לפיצה יהיה גוון בהיר יותר.
  • תרגישו חופשי להתפרע עם התוספות: אני חושבת על שבבי חמאת בוטנים, סוכריות עדשים צבעוניות, חתיכות פרי, נוטלה או כל ממרח אחר בתור "רוטב" פיצה. תזכרו: אין דבר כזה מתוק מדי J





16 תגובות:

  1. אוי, אולגה אולגה. הרגת אותי על הבוקר. הדבר הזה.. אם תרשי לי, כמו תמיד במצבים כאלה לצטט את ג'ואי טריביאני: פיצה? GOOD. שוקולד? GOOD. מרשמלו? GOOOOOD.
    זה גם מהמם וגם נראה כל כך טעים (ומתוק!!!).

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה מור, ההצעה שלי עדיין בתוקף :)

      מחק
  2. מסכימה איתך לגמרי באשר לתאווה המיוחדת לפיצה בתום החג-
    בתור ילדה, באופן קבוע כל שנה ביום בו הפסח נגמר,
    במסורת משפחתית אמיתית היינו ניגשים לפיצריה המקומית וקונים מגש פיצה חמה לכל המשפחה...
    יש במאכל הפחמימתי הזה משהו כל כך מנחם :)
    הגירסה שלך לפיצה מתוקה מגניבה ביותר!
    והשילוב של חמאת בוטנים-שוקולד-מרשמלו מושחת לגמרי

    השבמחק
  3. זה נראה ממש ממש טעים. חשבתי בהתחלה שהבצק זה בצק "רגיל" ועליו שמים קרם חמאת בוטנים, אבל בצק חמאת בוטנים נשמע ממש טעים. איזה מרקם יש לו? אני רואה שאין בו שמרים.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אור, זה סוג של בצק פריך. כשאוכלים את הפיצה זה מרגיש כאילו שאוכלים חמאת בוטנים-שוקולד צ'יפס-מרשמלו קוקי.

      מחק
  4. אולי בהתאם לפיצה את עושה גם משלוחים? ממש בא לי אחת כזו עכשיו. יאמיי

    השבמחק
    תשובות
    1. אני אשלח לך אם בתמורה אני אקבל את הקינוח המהמם שלך :)

      מחק
  5. מתכון ממש מעניין!!
    אהבתי מאוד את השילוב, למרות שאני ממש לא נמנית בקרב חובבי המרשמלו..
    בכל זאת הצלחת לעשות לי חשק

    השבמחק
  6. פשוט מקסיםםםםם ומאד מעורר תיאבון!!
    הפיצה המתוקה היא להיט בשנה האחרונה בארה"ב (הם משלבים גם פירות בפיצה הזאת) והיות ואני אוהבת מתוקים אז אני מתחברת לזה נהדר.
    אוהבת מאד את המתכון שלך, ואני גם מתה על מרשמלו

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ויני. הקרדיט על המתכון שייך ל- Blue-Eyed Bakers, אבל אני לגמרי מוכנה לקבל את הקרדיט על הביצוע :)

      מחק
  7. ואווווו נראה כל כך שווה!!!

    השבמחק
  8. הי אולגה,
    נראה מדהים! במה אפשר להחליף את חמאת הבוטנים? תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :)
      אפשר להחליף אותה בחמאה רגילה (כ- 100 גרם נוספים), בשמן צמחי (כ- 80 גרם) או בחמאת אגוזים וכו'

      מחק