באמת שלא התכוונתי להעלות עוד מתכון במסגרת שבועות. תכננתי לפרוש בשיא
עם עוגת הגבינה העגולה.
הייתי יכולה לשמור את המאפינס האלה לאחר כך. הרי אוכלים מאפים עם גבינות גם במהלך
השנה. אבל לא התאפקתי, אז תזרמו איתי. מבטיחה שלא תצטערו. אם אתם אוהבים לשלב
גבינות במאפים, מעריכים דלעת כמוני ובאופן כללי צבע כתום עושה לכם טוב, המאפינס
האלה נועדו בשבילכם. ואפילו אם הספקתם כבר לבנות תפריט לארוחת שבועות – הם עדיין
יכולים להיות תוספת נהדרת ובעיקר ממכרת מאוד.
ממלאים שקעים של תבנית מאפינס בתערובת. אם אין לכם תבנית סיליקון,
מומלץ לשמן את השקעים ו/או להשתמש במנז'טים. מפזרים מעל סה"כ רבע כוס גבינת
פרמז'ן (או יותר אם רוצים) וגרעיני דלעת. את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-
180 מעלות לרבע שעה – 20 דקות (תלוי בתנור) או עד שהמאפינס תופחים כלפי מעלה
ומזהיבים.
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 12 מאפינס:
500 גרם דלעת טרייה (כוס פירה דלעת) רבע
כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם שמן צמחי (חצי כוס) רבע
כוס סוכר חום
2 ביצים 1
וחצי כפיות מלח
3 כפות גיל 1
כפית פפריקה אדומה
2 כוסות קמח כורכום
על קצה הסכין (1/8 כפית)
1 וחצי כפית אבקת אפייה רבע
כפית פלפל שחור
1 כוס גבינה צהובה מגוררת 2-3
כפות גרעיני דלעת
אופן הכנה:
- מקלפים דלעת, חותכים לחתיכות בינוניות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 20 דקות – חצי שעה או עד שהיא מתרככת. מקררים כמה דקות, מעבירים למעבד מזון (או בלנדר מוט) ומרסקים לפירה סיבי אך חלק ואחיד.
- בקערה גדולה טורפים פירה דלעת, שמן, ביצים וגיל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים סוכר, תבלינים וכוס גבינה צהובה מגוררת. מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה וסמיכה.
- משמנים שקעים של תבנית מאפינס (אין צורך במקרה של תבנית סיליקון) וממלאים בתערובת. מפזרים מעל רבע כוס גבינת פרמז'ן וגרעיני דלעת.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה – 20 דקות (תלוי בתנור) או עד שהמאפינס תופחים כלפי מעלה ומזהיבים.
- משאירים את המאפינס המוכנים להתקרר בתוך התבנית כרבע שעה, אחרי זה שולפים ומגישים. אפשר בתוספת שמנת חמוצה וסלט ירוק.
- שומרים במקרר בקופסה סגורה, מחממים לפני הגשה חוזרת.
הערות:
-
אתם מוזמנים להיכנס לאתר FoodsDictionary המכיל את המתכון עם ערכים תזונתיים מלאים.
-
על מנת לקבל 250 גרם דלעת אפויה (כוס) צריך לאפות כ- 500 גרם דלעת
טרייה.
-
אם רוצים מאפינס אפילו עוד יותר מפנקים, אפשר להחליף שמן ב- 100 גרם חמאה
רכה.
-
תרגישו חופשי להשתמש בגבינות שאתם אוהבים ולגוון. העיקרון פשוט: כוס
גבינה בתוך הבלילה ורבע כוס גבינה (או יותר אם תרצו) – לפיזור על המאפינס.
-
אם אין לכם גיל, אפשר להחליף אותו בכמות זהה של יוגורט לבן, אשל או
שמנת חמוצה.
-
גם התבלינים במתכון הם בגדר המלצה. תתפרעו!
קצת קשה לי לדמיין את השילוב בין סוכר לגבינה צהובה אבל המראה שלהם בהחלט משגע
השבמחקאלון, קודם כל תודה! הסוכר כאן הוא על תקן תבלין. לא מרגישים אותו כל כך והמאפינס ממש לא מתוקים. אבל אם יש לך ממש דיסוננס קוגנטיבי בגלל הסוכר - אפשר לוותר עליו :)
מחקהמתכון יעבוד בתבנית רגילה?
השבמחקשלום. בוודאי. כדאי לשמן את השקעים ו/או להשתמש במנז'טים למאפינס. בהצלחה וחג שמח!
מחקתודה. חג שמח!
מחקנראה מעולה! דלעת זה אחד החביבים עלי, ינוסה בקרוב....
השבמחק(נראה לך שיעבוד גם עם דלורית?)
נריה, בטוח יעבוד כי כבר ניסיתי :)
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקהכנתי עם דלורית, החלפתי מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא, ואת הגבינה הצהובה בגבינת פטה (כי זה מה שהיה לי בבית...).
השבמחקיצא מעולה!!!
מאמינה שבפעם הבאה אשתדל להכין עם גבינה צהובה.