יום ראשון, 12 במאי 2013

מאפינס דלעת וגבינות

באמת שלא התכוונתי להעלות עוד מתכון במסגרת שבועות. תכננתי לפרוש בשיא עם עוגת הגבינה העגולה. הייתי יכולה לשמור את המאפינס האלה לאחר כך. הרי אוכלים מאפים עם גבינות גם במהלך השנה. אבל לא התאפקתי, אז תזרמו איתי. מבטיחה שלא תצטערו. אם אתם אוהבים לשלב גבינות במאפים, מעריכים דלעת כמוני ובאופן כללי צבע כתום עושה לכם טוב, המאפינס האלה נועדו בשבילכם. ואפילו אם הספקתם כבר לבנות תפריט לארוחת שבועות – הם עדיין יכולים להיות תוספת נהדרת ובעיקר ממכרת מאוד.
שיהיה לכם יום כתום!

המאפינס האלה מאוד, אבל מאוד פשוטים להכנה, ממש כמו שאני אוהבת: מינימום השקעה, מקסימום תוצאה. הטרחה הגדולה ביותר היא לאפות דלעת ולהכין ממנה פירה, מה שהלכה למעשה אומר להכניס תבנית עם חתיכות דלעת לתנור ב- 200 מעלות ואחרי כחצי שעה, כשהדלעת מתרככת, לרסק אותה בבלנדר. ועכשיו כשקיבלנו פרופורציות לסדר גודל הטרחה אפשר להתקדם לחלק הפשוט והכיפי באמת.
בקערה גדולה טורפים פירה דלעת, שמן, ביצים וגיל עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים סוכר, תבלינים וכוס גבינה צהובה מגוררת. מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה וסמיכה.
ממלאים שקעים של תבנית מאפינס בתערובת. אם אין לכם תבנית סיליקון, מומלץ לשמן את השקעים ו/או להשתמש במנז'טים. מפזרים מעל סה"כ רבע כוס גבינת פרמז'ן (או יותר אם רוצים) וגרעיני דלעת. את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה – 20 דקות (תלוי בתנור) או עד שהמאפינס תופחים כלפי מעלה ומזהיבים.
את המאפינס המוכנים מקררים במשך כרגע שעה בתוך התבנית. זה תרגיל מעולה לפיתוח משמעת עצמית וסבלנות כי לא קל להתאפק ולא להתנפל עליהם מיד. הריח שהם מפיצים בבית פשוט משגע. אבל מאוד חשוב לתת להם קצת זמן מנוחה, אחרת הם ירגישו "רטובים" מבפנים.
אחרי המנוחה הקצרה שולפים את המאפינס מהתבנית ומגישים. הם ריחניים ומתובלים ונהדרים סתם ככה, כנשנוש, בלי שום תוספת. אבל אפשר לשדרג אותם לארוחה שלמה ולהגיש בתוספת למשל שמנת חמוצה וסלט ירוק.
עוד משהו שעושה לי טוב חוץ מבישול, צילום וצבע כתום

תקשיבו, שילוב דלעת – גבינות בווריאציות שונות אף פעם לא מאכזב ועובד לי כל פעם מחדש. אני כבר מתכננת עוד משהו חמוד ומתוק בכיכובם של המרכיבים האלה. ובינתיים - שיהיה חג שמח ובתאבון!

אז מה היה לנו?


מרכיבים ל- 12 מאפינס:
500 גרם דלעת טרייה (כוס פירה דלעת)                 רבע כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם שמן צמחי (חצי כוס)                               רבע כוס סוכר חום
2 ביצים                                                               1 וחצי כפיות מלח                          
3 כפות גיל                                                           1 כפית פפריקה אדומה
2 כוסות קמח                                                        כורכום על קצה הסכין (1/8 כפית)
1 וחצי כפית אבקת אפייה                                      רבע כפית פלפל שחור
1 כוס גבינה צהובה מגוררת                                  2-3 כפות גרעיני דלעת

אופן הכנה:
  1. מקלפים דלעת, חותכים לחתיכות בינוניות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 20 דקות – חצי שעה או עד שהיא מתרככת. מקררים כמה דקות, מעבירים למעבד מזון (או בלנדר מוט) ומרסקים לפירה סיבי אך חלק ואחיד.
  2. בקערה גדולה טורפים פירה דלעת, שמן, ביצים וגיל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים סוכר, תבלינים וכוס גבינה צהובה מגוררת. מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה וסמיכה.
  4. משמנים שקעים של תבנית מאפינס (אין צורך במקרה של תבנית סיליקון) וממלאים בתערובת. מפזרים מעל רבע כוס גבינת פרמז'ן וגרעיני דלעת.
  5. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה – 20 דקות (תלוי בתנור) או עד שהמאפינס תופחים כלפי מעלה ומזהיבים.
  6. משאירים את המאפינס המוכנים להתקרר בתוך התבנית כרבע שעה, אחרי זה שולפים ומגישים. אפשר בתוספת שמנת חמוצה וסלט ירוק.
  7. שומרים במקרר בקופסה סגורה, מחממים לפני הגשה חוזרת.


הערות:
  • אתם מוזמנים להיכנס לאתר FoodsDictionary המכיל את המתכון עם ערכים תזונתיים מלאים.
  • על מנת לקבל 250 גרם דלעת אפויה (כוס) צריך לאפות כ- 500 גרם דלעת טרייה.
  • אם רוצים מאפינס אפילו עוד יותר מפנקים, אפשר להחליף שמן ב- 100 גרם חמאה רכה.
  • תרגישו חופשי להשתמש בגבינות שאתם אוהבים ולגוון. העיקרון פשוט: כוס גבינה בתוך הבלילה ורבע כוס גבינה (או יותר אם תרצו) – לפיזור על המאפינס.
  • אם אין לכם גיל, אפשר להחליף אותו בכמות זהה של יוגורט לבן, אשל או שמנת חמוצה.
  • גם התבלינים במתכון הם בגדר המלצה. תתפרעו!





10 תגובות:

  1. קצת קשה לי לדמיין את השילוב בין סוכר לגבינה צהובה אבל המראה שלהם בהחלט משגע

    השבמחק
    תשובות
    1. אלון, קודם כל תודה! הסוכר כאן הוא על תקן תבלין. לא מרגישים אותו כל כך והמאפינס ממש לא מתוקים. אבל אם יש לך ממש דיסוננס קוגנטיבי בגלל הסוכר - אפשר לוותר עליו :)

      מחק
  2. המתכון יעבוד בתבנית רגילה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום. בוודאי. כדאי לשמן את השקעים ו/או להשתמש במנז'טים למאפינס. בהצלחה וחג שמח!

      מחק
    2. תודה. חג שמח!

      מחק
  3. נראה מעולה! דלעת זה אחד החביבים עלי, ינוסה בקרוב....
    (נראה לך שיעבוד גם עם דלורית?)

    השבמחק
    תשובות
    1. נריה, בטוח יעבוד כי כבר ניסיתי :)

      מחק
  4. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  5. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  6. הכנתי עם דלורית, החלפתי מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא, ואת הגבינה הצהובה בגבינת פטה (כי זה מה שהיה לי בבית...).
    יצא מעולה!!!
    מאמינה שבפעם הבאה אשתדל להכין עם גבינה צהובה.

    השבמחק