יום שבת, 18 במאי 2013

עוגיות שלושה שוקולדים של טל

כל בלוג שמכבד את עצמו חייב לפחות מתכון אחד של עוגיות עם שוקולד צ'יפס. העוגיות האלה הן בגדר חובה, ואני לא יודעת איך הצלחתי לכתוב יותר ממאה פוסטים בלי להתייחס לעוגייה האהובה. אני חושבת שבן אדם שלא אוהב עוגיות עם שוקולד צ'יפס צריך לפנות קצת זמן, לשבת עם עצמו ולנסות להבין, מה לא בסדר איתו :)
בכל אופן, אם כבר להכין עוגיות שוקולד צ'יפס, אז כדאי ללכת על הכי טוב שיש. לטעמי, עוגיות שלושה שוקולדים של טל דניאל עונות להגדרה הזו במדויק. הן סופר שוקולדיות, טעימות ויפות ברמות והכי פשוטות להכנה. הן אפילו בריאות. כן-כן, מחקרים רבים מוכיחים כי אכילת שוקולד מונעת יתר לחץ דם. קחו למשל אותי: אני אוכלת הרבה שוקולד ולחץ הדם שלי בסדר גמור. עכשיו אני מחכה בכיליון עיניים למחקר שיוכיח שאכילת שוקולד מסייעת בתהליך הרזייה. בטווח ארוך. או משהו... אגב, שימו לב שבסוף מחכה לכם בונוס – סרטון של טל בו היא מדגימה את תהליך הכנת העוגיות, את העוגיות ואת הילדים שבא לכם לאכול.
וזה מה שיש לטל להגיד על העוגיות שלה: "אני לא מכירה הרבה אנשים שלעולם לא טעמו את עוגיית השוקולד צ'יפ המפורסמת, ולכל אחד שאוהב לאפות או / ו לאכול, יש את המתכון המועדף עליו. מה שאני כן יודעת בוודאות זה שתמיד, אבל תמיד כשהייתי מכינה את המתכון הפרטי שלי, הייתי מגישה איזו עוגייה שרק יצאה מהתנור ללקוח או למי שזכה בדיוק לעבור ליד, ובד"כ הייתי שומעת את התגובה "אה... אני מכיר את זה" לפני שהגיעה הטעימה. מכיוון שטעמתי בחיי כמה וכמה עוגיות וכזו בדיוק באמת שאין, התגובה הזו ריגשה אותי כל פעם מחדש כי חשבתי לעצמי "וואי וואי וואי מה שהוא ירגיש אחרי שהוא יטעם את זו"!! ותמיד, אבל תמיד, אחרי הטעימה שמעתי את המשפט הזה: "טוב... טעמתי הרבה עוגיות בחיי... אבל כזו, לעולם לא. (תשאלו אפילו את אולגה). ממליצה לכם בחום לנסות ולעקוב במדויק אחרי ההוראות (במדויק ללא הפעלת שיקול דעת, חה!)
אז נתחיל? מכניסים לקערת מיקסר ביצים וסוכר ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-7 דקות עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.
במקביל ממיסים בסיר או במיקרוגל שוקולד וחמאה וטורפים עד לקבלת תערובת שוקולד סמיכה ואחידה, ללא גושים. אני באופן אישי הייתי מוכנה לפרוש כבר בשלב זה, אבל טל הבטיחה שזה רק ילך וישתפר.
מקררים מעט את השוקולד המומס, מעבירים אותו לקערה עם הביצים ומערבבים. מוסיפים לקערה את המרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את שלושת השוקולדים, שוקולד צ'יפס מוכנים או שוקולד קצוץ גס (מומלץ להשאיר בצד חופן מכל אחד מהסוגים בשביל קישוט) ומערבבים פעם נוספת ואחרונה. מכניסים את הקערה למקרר למשהו כמו חצי שעה.
ככל שתקררו את הבלילה יותר, כך יהיה פשוט יותר לעבוד איתה, והעוגיות ייצאו עגולות ומושלמות. בעזרת שתי כפיות או שק זילוף יוצרים עוגיות בגודל רצוי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים מספיק מקום בין לבין כי הן גדלות. אם רוצים, מקשטים בעזרת השוקולד צ'יפס שהשארנו בצד. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 6-7 דקות בלבד! זה אולי נראה מעט מדי, והעוגיות ייראו בקושי יציבות בשוליים ורכות במרכז, אבל ככה זה צריך להיות. אם תשאירו אותן בתנור יותר זמן, תקבלו עוגיות יבשות ומשעממות.
מצננים את העוגיות לגמרי לפני שמנתקים אותן מנייר האפייה. משחררים בעזרת פולטה או סכין רחבה. זהו. אפשר לאכול. אפשר למות. אפשר לאכול ואחר כך למות. כמו שטל אמרה, ואני מצטרפת לאמירה הזו, מדובר בעוגיות שוקולד צ'יפס מיוחדות. הן לא דומות לעוגיות בסגנון שיצא לכם לטעום. זה משהו אחר. הן רכות ושוקולדיות בטירוף ובעיקר ממכרות – פשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותן.
הייתי מציעה להוציא את העוגיות האלה מחוץ לחוק, אבל הן טעימות מדי, ולאנושות יש זכות לטעום ולדעת על מה מדובר. בינתיים אפשר להפוך אותן לתרופת מרשם נגד דיכאון. אז תפנקו את האהובים שלכם בעוגייה מושלמת ושיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 45 עוגיות בינוניות:
3 ביצים                                                חצי כפית אבקת אפייה
100 גרם סוכר (חצי כוס)                        חצי כפית מלח
100 גרם חמאה                                   100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס או שוקולד צ'יפס
300 גרם שוקולד מריר                          100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס או שוקולד צ'יפס
50 גרם קמח (5 כפות)                          100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס או שוקולד צ'יפס


אופן הכנה:
  1. בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר במשך 5-7 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.
  2. בסיר או במיקרוגל ממיסים 300 גרם שוקולד מריר וחמאה וטורפים עד לקבלת תערובת שוקולד סמיכה ואחידה, ללא גושים.
  3. מקררים מעט את השוקולד המומס, מעבירים אותו לקערה עם הביצים ומערבבים. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את שלושת השוקולדים, שוקולד צ'יפס מוכנים או שוקולד קצוץ גס (מומלץ להשאיר בצד חופן מכל אחד מהסוגים בשביל קישוט) ומערבבים פעם נוספת ואחרונה. מכניסים את הקערה למקרר לחצי שעה.
  4. בעזרת שתי כפיות או שק זילוף יוצרים עוגיות בגודל רצוי ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם רוצים, מקשטים בעזרת השוקולד צ'יפס שהשארנו בצד.
  5. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 6-7 דקות בלבד! העוגיות אמורות להיות בקושי יציבות בשוליים ורכות במרכז.
  6. מצננים את העוגיות לגמרי לפני שמנתקים אותן מנייר האפייה. משחררים בעזרת פולטה או סכין רחבה.
  7. שומרים בכלי אטום.

הערות:
  • בסרטון המקסים הזה של טל אפשר לראות את כל התהליך שתיארתי לעיל. כנסו-כנסו!
  • בהכנת הבלילה מומלץ להשתמש דווקא בשוקולד מריר. אם אין לכם את כל שלושת הסוגים של שוקולד צ'יפס, אפשר להשתמש במה שיש.
  • תשתדלו להזליף עוגיות קטנות בגודל פררו רושה, אגוז או עגבניית שרי מגודלת. הן גדלות מאוד בתנור!
  • בעוגיות יש כמות גדולה של שוקולד, אבל הן לא יוצאות מתוקות רצח, אלא מתוקות ברמה סבירה ביותר. אל דאגה, לא תזדקקו לאינסולין J

 






12 תגובות:

  1. אה. אני אגיד לך מה יש לי נגדן, הן פריכות, מתפוררות ואני מעדיפה את העוגיות שלי רכות :) אבל נראה נפלא !

    השבמחק
    תשובות
    1. אז זהו שלא! העוגיות ממש לא פריכות. במיוחד כשמשאירים אותן בתנור בדיוק לזמן שציינתי. תקשיבי, העוגיות סופר רכות. הפירורים נוצרו לצורכי צילום בלבד :)

      מחק
  2. נראות ונשמעות עוגיות נהדרות.
    יש לנו במשפחה מתכון סודי לעוגיות שוקולד צ'יפס מהסוג הפריך מאד שלא מוכנים להחליף אותו. אני דווקא אוהבת לאכול כל פעם עוגיות מסוג אחר

    השבמחק
    תשובות
    1. ויני, תודה רבה! אני שמחה שאת שייכת לקבוצת אנשים שאוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס :)

      מחק
  3. מתכון מושחת ביותר ונראה טעים בטירוף!!
    אני משתגעת על עוגיות שוקולד ציפס ותמיד זה כיף למצוא מתכונים חדשים.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! את לא מבינה, כמה אכלתי מהעוגיות האלה ועדיין בא לי עוד.. :)

      מחק
  4. אפרת פרלמן חלפון20 במאי 2013 בשעה 8:30

    נראה ונשמע פצצה.... אני מפחדת להכין אותן (לא אצליח לעמוד בפניהן).

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אפרת! זהו, העוגיות האלה מאוד בעייתיות :)

      מחק
  5. אפיתי רק חצי מהכמות כי איכשהו תמיד יוצאות לי כמויות גדולות יותר מאשר מה שכתוב (ואכן יצאו לי 30 עוגיות). וזה גם לקח 5 דקות (אני מכירה את התנור שלי..). אה וגם השארתי את הבלילה כל הלילה במקרר כי בצקי עוגיות אוהבים את השהות במקרר.
    בקיצור, אחרי כל זה.. יצא מהמם :)

    השבמחק
    תשובות
    1. יואו, איזה כיף! מורן, תודה ששיתפת :)

      מחק
  6. שאלות חשובות: קודם כל,אפשר לערבב בלי מיקסר באופן ידני? ושנית, האם לעשות גריל או טורבו?
    אגב הבלוג שלך ממש טוב, שימושי ויעיל, עם מתכונים ממצרכים זמינים ביותר, ממש אהבתי!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, קודם כל תודה רבה על המחמאות!
      לגבי השאלות: בהחלט אפשר להסתדר בלי מיקסר. זה גם מעולה לשרירי הזרוע :) בתנור אפשר לאפות או על גריל או על טורבו, זה לא מאוד משנה במקרה של העוגיות האלה.
      בהצלחה!!

      מחק