יום שלישי, 2 ביולי 2013

מיני-סקונס על בסיס גלידה

אף פעם לא הבנתי את הביטוי "יהלומים הם החברים הטובים ביותר של בחורה". הרי היעוד המרכזי  של חבר הוא לחלוק איתנו רגעי שמחה ועצב. איך בדיוק יהלומים יעזרו לי בזמנים קשים? לעומת זאת גלידה לגמרי תעשה את העבודה. בצירוף מקרים נדיר הגעתי לתובנה הזו בדיוק בזמן שמנטקה בחרו בגלידה בתור חומר גלם לאתגר החודשי שלהם. כמה אירוני: אני בטח לא אתחיל להכין גלידה כשהמקפיא שלי מפוצץ בקולקציה החדשה של בן אנד ג'ריס. למזלי גלידה היא יותר מסתם פינוק קיצי מרענן ותרופה אולטימטיבית נגד דיכאון. גלידה היא תערובת בסיס מוכנה למאפים מתוקים מכל מיני סוגים. היא מורכבת משמנת, ביצים וסוכר וצריכה תוספת של שני מרכיבים בלבד על מנת להפוך למשל למיני-סקונס קטנים ומתוקים.
סקונס הם לחמניות מלוחות או מתוקות ממטבח אנגלי המוגשות בדרך כלל עם חמאה וריבה ליד תה של שעה חמש. במקרה הזה מדובר במיני לחמניות מתוקות. אתם בוודאי ובצדק תשאלו: "למה לבזבז גלידה על הכנת לחמניות?" ומכיוון שזו לא שאלה רטורית, הכנתי כמה תשובות: קודם כל כי יש דבר כזה "יותר מדי גלידה במקפיא". גם בגלל שיש מצב שתקנו גלידה והיא לא תהיה לטעמכם או שהיא תתעייף במקפיא ולא תיראה אטרקטיבית למאכל. או שתהיה הפסקת חשמל והיא תימס – הרי אין דבר מבאס יותר מגלידה שהפכה למרק. או למשל תרצו להכין גלידה ביתית והיא לא תיצא פגז ו/או בכמות מוגזמת. או שפתאום יפרוץ חורף וגלידה תאבד רלוונטיות. אז מה, ישר לזרוק? ממש לא!
ואם עדיין לא השתכנעתם והסיבות שמיניתי נשמעות הזויות היפותטיות מדי, הנה לכם סיבה נוספת וחשובה ביותר: מדובר במתכון כל כך קל ומהיר שפשוט חייבים לנסות אותו, לפחות פעם אחת. אני השתמשתי בגלידת יוגורט יווני בטעם אוכמניות, מה שמסביר את הצבע המוזר של הבלילה, אבל אפשר להחליף אותה בכל גלידה אחרת שיש לכם בבית. מעבר לשני מרכיבים נוספים שעוד שנייה אדבר עליהם, אפשר לשדרג את התערובת באמצעות תוספי טעם למיניהם. אני השתמשתי בתמצית ווניל.
מוציאים גלידה מהמקפיא ומשאירים אותה על השיש או בתוך הכיור לרבע שעה. אחרי שהיא מתחילה להתרכך מעבירים אותה לכלי ומוסיפים תמצית ווניל ושני המרכיבים שיהפכו אותה לבלילה – קמח ואבקת אפייה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה ללא גושים. היא עדיין תהיה דביקה. אם זה מדאיג אותכם נורא אפשר להוסיף עוד קצת קמח. התערובת תהיה קרה (דא!), אבל כדי שנוכל לעבוד איתה בכיף וסבבה, נחזיר אותה קודם כל למקפיא למשהו כמו רבע שעה – 20 דקות.
אחרי ההקפאה התערובת הרבה פחות דביקה ואפשר לתפוס אותה ולתת לה צורה. למניעת הדבקה מפזרים על השיש קמח או אבקת סוכר. במקרה הראשון יתקבלו לחמניות חלקות ובמקרה השני – לחמניות מתוקות יותר עם מראה סדוק. מעבירים את התערובת על השיש ומגלגלים לנקניק עבה. חותכים חתיכות בגודל אגוז, מגלגלים קלות בקמח או אבקת סוכר ויוצרים מעין כדורים אותם מסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משתדלים לעבוד מהר, את שאריות הבצק מעבירים בחזרה למקפיא. אם רוצים, אפשר לקשת את הלחמניות בסוכר גבישי, אגוזים קצוצים או תערובת סוכר וקנמון. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לרבע שעה – 20 דקות או עד שהלחמניות תופחות, מזהיבות ונסדקות מעט.
(almost) blue bird of happiness

בזמן שהלחמניות בתנור, נאפות להן ומפזרות ריח משגע שאי אפשר לעמוד בפניו, אפשר לעשות פוטו-צייד של ציפור קטנטנה בגודל ג'וק מגודל – כנראה קרובת משפחה כלשהי של יונק דבש.
מוציאים את המיני-סקונס מהתנור ומקררים מעט. הם מאוד טעימים סתם ככה בלי כלום – פריכים, אווריריים ובמתיקות עדינה, ועוד יותר טעימים בתוספת חמאה וריבה. ולמרות שהמטבח האנגלי רחוק מלהיות מדורג במקומות הראשונים, במקרה של הסקונס האנגלים האלה יודעים מה הם עושים. תנסו להכין אותם ואולי תאמצו שימוש נוסף ולא הכי צפוי לגלידה. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 30 מיני-סקונס:
קופסת גלידה בנפח כ- 470 מ"ל (כמו של בן אנד ג'ריס)              2 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות קמח                                                                           1 כפית תמצית ווניל


אופן הכנה:
  1. מוציאים גלידה מהמקפיא ומשאירים על השיש או בתוך הכיור לרבע שעה.
  2. מעבירים אותה לכלי, מוסיפים תמצית ווניל, קמח ואבקת אפייה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה ללא גושים. מעבירים אותה למקפיא למשהו כמו רבע שעה – 20 דקות.
  3. מפזרים על השיש קמח או אבקת סוכר. מעבירים את התערובת על השיש ומגלגלים לנקניק עבה. חותכים חתיכות בגודל אגוז, מגלגלים קלות בקמח או אבקת סוכר ויוצרים כדורים קטנים.
  4. מסדרים את הלחמניות במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם רוצים, מקשטים בסוכר גבישי, אגוזים קצוצים או תערובת סוכר וקנמון.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לרבע שעה – 20 דקות או עד שהלחמניות תופחות, מזהיבות ונסדקות מעט.
  6. מוציאים מהתנור, מקררים מעט ומגישים, רצוי בתוספת חמאה וריבה.


הערות:
  • אפשר להשתמש בכל גלידה שרוצים.
  • אפשר לשדרג את טעם הלחמניות באמצעות תוספת תמצית כלשהי, למשל ווניל או שקדים, או תוספת קנמון, הל או תבלינים אחרים שאוהבים. אפשר להוסיף מיץ לימון או תפוז.
  • אפשר להשתמש בקמח תופח. במקרה כזה מורידים את אבקת האפייה.
  • כמות הקמח תלויה בסמיכות הגלידה איתה תעבדו ונעה מסביב לשתי כוסות. תוסיפו עד שתתקבל תערובת סמיכה אך עדיין דביקה. היא תהיה מוכנה לעבודה אחרי ההקפאה.
  • תשתדלו לחתוך וליצור לחמניות מהר ככל הניתן על-מנת למנוע את הפשרת הבצק. בין נגלה לנגלה כדאי להחזיר את הבצק למקפיא.
  • אם אתם רוצים להכין סקונס על בסיס גלידה תוצרת בית או סתם מתחשק לכם להכין גלידה ביתית (גם ללא מכונה), כאן תוכלו למצוא הרבה רעיונות שווים.

15 תגובות:

  1. יפיפיות הלחמניות האלה עושה לי חשק להלאים את הגלידה שבמקפיא לטובתן
    התמונות משגעות

    השבמחק
  2. המתכון הזה הוא פשוט מגניב!!
    התמונות יפהפיותתתתתתתתתתתתתתתתתת, הלחמניות נראות נהדרררררררר
    ועכשיו אני רעבה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. ויני, תודה רבה! אני מתה על התגובות שלך :)

      מחק
  3. איזה שוס! אני לא חושבת שאי פעם תהיה לי יותר מידי גלידה במקפיא, אבל אני מוכנה לקנות גלידה במיוחד כדי לנסות את המתכון הזה.

    נ.ב., התמונות יפיפיות!!!!!!

    השבמחק
  4. כל כך איתך לגבי היהלומים. אין ספק שחבריי הטובים ביותר הם בן וג'רי.
    נראה מעולה והתמונות היסטריות!

    השבמחק
    תשובות
    1. או כמו שאמרה ברידג'יט ג'ונס: "אני מנהלת מערכת יחסים עם שני גברים במקביל. לאחד קוראים בן ולשני - ג'רי" :)
      תודה על הפרגון!

      מחק
  5. אני משוגעת על סקונס וגם לי יש יותר מדי גלידה בבית..כן, לפעמים באמת יש דבר כזה.
    אהבתי מאוד את המתכון יוצא הדופן הזה והוא בהחלט ינוסה בקרוב

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לירון! אני שמחה שאני לא לבד באובססיית גלידה :)

      מחק
  6. אני מתה על הפוסטים שלך!!!
    הלחמניות נשמעות נהדר

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה גבריאלה, איזה כיף! :)

      מחק
  7. הציפור היא גוזל זכר של צופית. הנקבות אפורות ואילו הזכר כחול-ירוק מבריק. הגוזל שצילמת רק התחיל להחליף את נוצות הילדות בתלבושת הכחולה הנוצצת (:
    יופי של תפיסה.

    הרעיון לאפות עם גלידה מבריק, וגם נראה קל להפליא. צריכה לנסות. אם כי מה הסיכוי שיישאר משהו מהקופסה לאפייה לכשאצליח לשים את ידיי על טעם גלידה כה מוצלח בתיאוריה של בן אנד ג'ריס?

    השבמחק
    תשובות
    1. יעל, קודם כל תודה על ההסבר - עכשיו אני לגמרי בטוחה ש"תפסתי" את הציפור הכחולה של האושר :)
      הבעיה המרכזית של בן אנד ג'ריס היא שהטעמים שלהם מוצלחים ביותר ולא רק בתיאוריה, לכן אני ממליצה שתקני שתי קופסאות.
      והכי חשוב - הודות לתגובה הזו זכיתי להכיר את הבלוג המקסים שלך! אני מאוד מרוצה :)

      מחק
  8. Beautiful idea. Thank you!
    BTW, the link to the other ice cream recipes does not work.

    השבמחק