יום שבת, 27 ביולי 2013

פאי שוקולד קלאסי של טל

האם אתם אוהבים שוקולד כמו שאני אוהבת אותו? האם צריך להרבות במילים כשיש כזאת תמונה? הטארט החתיכי הזה הוא פרי שיתוף פעולה נוסף עם טל דניאל – קונדיטורית ונסיכת האופטימיות והחיוביות. זה מה שטל ביקשה לומר לכם על היצירה: "טארט שוקולד - מה יכול להיות פחות מדויק מטארט קלאסי שכזה? תחתית של בצק שקדים איכותי ופריך שנושא באהבה מלית קלאסית של שוקולד בלגי משובח ושמנת. המתכון הזה כל כך קל לעשייה שזה פשוט נפלא. ומה שהכי שווה זה שכל אחד יכול להוסיף איזה טעמים שבא לו למלית.... פלפל? פטל? ג'ינג׳ר? תשחקו עם הטעמים שאתם אוהבים והכי חשוב שתיהנו!"
אז אחרי שטל הבטיחה מתכון קל, מה שנותר לי זה רק להוכיח לכם שזה אכן ככה. מתחילים בהכנת קלתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה בטמפרטורת חדר עם אבקת סוכר. מוסיפים אבקת שקדים וקמח וממשיכים לערבב עוד כמה דקות עד שמתקבלים פירורים יבשים. בקערית נפרדת טורפים ביצה ומוסיפים לקערת המיקסר רק חצי ממנה. מערבבים עד שמתקבלים גושי בצק גסים ורטובים. מאחדים אותם לכדור, עוטפים בניילון נצמד ושולחים לחצי שעה למקרר.
אחרי הקירור מרדדים את הבצק בין שתי שכבות נייר אפייה לעובי של כ- 2-3 מ"מ. חותכים עיגול בקוטר תחתית התבנית (השתמשנו בתבנית 24 ס"מ), מסדרים את העיגול הזה על תחתית התבנית ומשאריות הבצק "בונים" את שולי הקלתית בגובה כ- 2-3 ס"מ – פשוט מגלגלים את הבצק לנחש ארוך, משטיחים מעט ומדביקים אותו לדפנות התבנית ממש מעל התחתית. מחוררים את התחתית עם מזלג ושולחים את הקלתית לאפייה עיוורת, שאפשר לקרוא עליה בפרטי פרטים כאן או כאן, לרבע שעה – 20 דקות בחום 180 מעלות.
בינתיים מכינים מלית שוקולד: בסיר מחממים שמנת מתוקה – לא חייבים להביא לרתיחה. ברגע שמופיעים סימני בועות, מוסיפים לסיר קורט מלח ושוקולד – אנחנו השתמשנו בשוקולד מריר – ומתחילים לערבב באמצעות מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת מבריקה וחלקה שהיא בעצם אחד המראות היפים ever. את המלית מוזגים לתוך הקלתית שבינתיים אמורה לצאת מהתנור, מקררים טיפה על השיש ומעבירים לקירור יסודי יותר של שעה-שעתיים במקרר.
מוציאים, חותכים ומגישים. על מנת להגיע לחיתוך יפה, מומלץ להכניס סכין לכוס עם מים רותחים, לנגב אותה עם מגבת או מגבת נייר ורק אחרי זה לחתוך. כדאי לחזור על הפעולה הזו לפני כל חיתוך נוסף. אם רוצים, לפני הגשה אפשר לקשט את הטארט עם שקדים קצוצים או אבקת סוכר.
המלית הקרה נראית קשה, אבל במציאות היא עדינה ברמות על ופשוט נמסה בפה. התחתית הפריכה מאזנת את המתיקות ומביאה את הביס לרמות חדשות של שלמות. וכל האושר הזה מוכן בפחות משעה! אז תודה לטל על המתכון המצוין ולכם – בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לקלתית 24 ס"מ:
100 גרם חמאה                                                40 גרם שקדים טחונים (חצי כוס)
30 גרם אבקת סוכר (כרבע כוס)                          חצי ביצה (לטרוף ולהשתמש בחצי כמות)
150 גרם קמח (כוס + כף)

מרכיבים למלית:
250 מ"ל שמנת מתוקה 38% (מיכל)                  קורט מלח
300 גרם שוקולד מריר קצוץ     


אופן הכנה:
  1. מכינים קלתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה בטמפרטורת חדר עם אבקת סוכר. מוסיפים אבקת שקדים וקמח וממשיכים לערבב עוד כמה דקות עד שמתקבלים פירורים יבשים. בקערית נפרדת טורפים ביצה ומוסיפים לקערת המיקסר רק חצי ממנה. מערבבים עד שמתקבלים גושי בצק גסים ורטובים. מאחדים אותם לכדור, עוטפים בניילון נצמד ושולחים לחצי שעה למקרר.
  2. אחרי הקירור מרדדים את הבצק בין שתי שכבות נייר אפייה לעובי של כ- 2-3 מ"מ. חותכים עיגול בקוטר תחתית התבנית, מסדרים את העיגול הזה על תחתית התבנית ומשאריות הבצק "בונים" את שולי הקלתית בגובה כ- 2-3 ס"מ. מחוררים את התחתית עם מזלג, מכסים את הקלתית בנייר אפיה או נייר כסף וממלאים בשעועית, אפונה או כל קטנייה אחרת שתלחץ על הבצק ולא תיתן לו להתרומם. את התבניות מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה – 20 דקות, תלוי בתנור. מוציאים, מורידים את נייר האפייה ומקררים.
  3. בינתיים מכינים מלית: בסיר מחממים שמנת מתוקה וברגע שמופיעים סימני בועות, מוסיפים לסיר קורט מלח ושוקולד ומתחילים לערבב באמצעות מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת מבריקה וחלקה.
  4. מוזגים את המלית לתוך הקלתית, מקררים טיפה על השיש ומעבירים לקירור יסודי יותר של שעה-שעתיים במקרר.
  5. מקשטים, חותכים ומגישים.



הערות:
  • אפשר להשתמש בסוכר במקום אבקת סוכר – קצת פחות מרבע כוס. המלית מתוקה כך שעדיף שהקלתית תהיה ניטרלית.
  • אפשר להחליף אבקת שקדים בכמות זהה של קמח, אבל הקלתית תהיה הרבה יותר טעימה ופריכה אם תשתמשו באבקת שקדים.
  • אפשר לשדרג את המלית באמצעות תוספות שונות, למשל 2 כפות ברנדי או אלכוהול אחר שאוהבים, 3 כפות נס קפה או אספרסו, 2-3 כפות של תמצית תה בטעם שאתם מעדיפים.
  • אם בא לכם ללמוד איך מכינים בבית (רמז – בקלות) את קישוט השוקולד שמופיע בתמונות – כנסו לסרטון הזה של טל.

22 תגובות:

  1. מקסים מקסים מקסים!!

    השבמחק
  2. תשובות
    1. ניסיתי לרמוז לטעות כתיב. משובח ולא משובך. יוס

      מחק
    2. יוסי, אין צורך לרמוז - אפשר פשוט להגיד :) תודה בכל זאת - תוקן..

      מחק
  3. הרגת אותי עם הפאי הזה!!
    נראה טעים ועמוס בשוקולד בדיוק כמו שאני אוהבת
    באמת כל מילה מיותרת...

    השבמחק
  4. אח, אין כמו פאי שוקולד. עכשיו התמונה הזו תלווה אותי עד שאמצא אחד שכזה לרכישה (אין זמן להכין מחר).

    אגב, הניסיון לקנות גלידות בן אנד ג'ריס לסקונס כשל. החבילה הראשונה של היוגורט-אוכמניות חוסלה במהירות, והשנייה, סתם וניל פשוט כדי שלא אתפתה כה בקלות, התגלתה כלהיט אם מערבבים אותה עם מעט מחית פיסטוק וקצת פיסטוקים כתושים. חוסלה לפני כשעה.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי יעל. קודם כל תודה!
      אני לגמרי איתך בקטע של בן אנד ג'ריס. הייתי מציעה לנסות עם גלידה אחרת, כזאת שאפשר להגיד לה "לא" ולהתכוון לכך :)

      מחק
  5. נראה מצוין, אנסה לחג... אעדכן!

    תודה רבה :) שנה טובה ומתוקה

    השבמחק
  6. היי,
    הכנתי את העוגה ליום ההולדת של אמא שלי.....יצא מושלם!! תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף! תודה רבה שסיפרת לי!! :)

      מחק
  7. נראה טוב! אפשר להפוך לפרווה עם מחמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום. אני לא ניסיתי, אבל נראה לי שלא תהיה בעיה. את השמנת במלית אפשר להחליף בחלב קוקוס.

      מחק
    2. תודה רבה על התשובה המהירה! אפשר להחליף את השמנת בקצפת צמחית?

      מחק
    3. אני לא מהחסידים של קצפת צמחית, אז לא הייתי ממליצה. אולי תשמרי את המתכון להזדמנויות "חלביות"? :)

      מחק
  8. מדהים!!! אין מילים כמה שזה נראה יפה וטעים

    השבמחק
  9. נראית מעולה, אבל משהו לא ברור לי... איך המלית תצא מתוקה אם היא רק שוקולד מריר ושמנת? האם אפשר להוסיף סוכר או שוקולד חלב?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, מתיקות היא דבר סובייקטיבי: מה שמתוק לי לאו דווקא יהיה מתוק לך. לכן, אם בדר"כ שוקולד מריר לא מתוק לך, אפשר להחליפו בשוקולד חלב. אפשר גם להוסיף סוכר, אבל אני לא יכולה להגיד לך כמה. אולי פשוט תוסיפי בהדרגה עד שתגיעי למתיקות רצויה. אבל קודם כל תנסי להכין את המלית כפי שרשום ותטעמי אותה - היא לגמרי מתוקה. בכל זאת מדובר בשוקולד :)

      מחק
    2. צודקת :) אני אטעם קודם ואחליט... תודה רבה על התשובה המהירה.

      מחק